Sigulda un Gaujas senieleja – Zelta rudens karaliste

Sigulda ik rudeni pārsteidz ar dabas krāšņumu – laikam kļūstot vēsākam, Gaujas senieleja iekrāsojas zeltainos un kļavu lapu oranži sarkanos toņos, pastaigu takas pārklājas ar nokritušo lapu segu un aicināt aicina ikvienu atklāt Siguldu no jauna. Zelta rudenī sev piemērotas nodarbes var atrast gan dabas ainavu baudītāji, dodoties pastaigās vai izbraucot skaistākās vietas ar velosipēdu, gan piedzīvojumu un aktīvo aktivitāšu piekritēji.

Lai apskatītu krāšņo Siguldu un Siguldas novadu, Tūrisma informācijas centrā (Ausekļa iela 6 un Turaidas iela 2A, Sigulda), tiešsaistē tourism.sigulda.lv, kā arī Siguldas mobilajā lietotnē pieejami daudzveidīgi dažādu garumu un grūtības pakāpes maršruti, kas piemēroti gan mierīgām, gan azartiskām pastaigām, kā arī braucienam ar velosipēdu. Tāpat Siguldas mobilajā lietotnē ikvienam ērti apskatāmi dabas objekti – to atrašanās vietas un apraksti. Siguldas mobilo lietotni bez maksas var lejupielādēt App Store (iOS ierīcēm) un Google Play (Android ierīcēm), ierakstot meklētājā “Sigulda”.

Piedzīvojumu meklētāji pastaigas dabas takās aicināti apvienot ar slēpņošanas (Geocaching) spēli, kas ir pasaulē populāra un aktīva nodarbe brīvā dabā, ar navigācijas palīdzību meklējot apslēptus dārgumus (slēpņus). Pastaigas laikā piedzīvot slēpņošanas prieku gandrīz uz katra soļa iespējams Kubeseles dabas un vēstures takā, kuras sākuma punkts atrodas pie vecākās mūra darbojošās baznīcas Latvijā – Krimuldas baznīcas. Šajā takā izvietoti kopumā 10 slēpņi. Ģimenēm nelielām pastaigām piemērota taka ar četriem slēpņiem – Jušu dabas taka, kas sākas pie Siguldas Jaunās pils. Arī Mālpils dabas takā apmeklētājiem būs aizrautīga pastaiga, meklējot kādu no trīs slēpņiem, kas papildina takas maršrutu. Visa informācija par slēpņošanu Siguldas novadā apskatāma šeit.

Iepazīt Siguldas novadu aizraujoši un izzinoši iespējams, piedaloties brīvdabas aktivitātē “Izcilpo Siguldas novadu”. Spēle veidota tā, lai to varētu spēlēt ikviens sev ērtā laikā un vietā. Aktivitātes cilpas sastāda dažādas tēmas un uzdevumus. Lai aktivitātei sagatavotos, savā viedtālrunī jālejupielādē vai jāatjaunina lietotne “Loquiz”. Svarīgi atļaut lietotnei piekļūt ierīces atrašanās vietai, fotokamerai un galerijai. Lietotnē “Loquiz” nepieciešams ievadīt lietotājvārdu – siguldasnovads un paroli – 2023. Iepazīsties ar spēles instruktāžu un spied “Sākt spēli”. Pēc tam parādīsies uzraksts “Ievadiet komandas nosaukumu”. Kad tas izdarīts, jāspiež “OK”. Cilpot iespējams sevis izvēlētā maršrutā.

Maršruti, kas aptver Siguldu un apkārtni, dodot iespēju iepazīt pilsētu, tās vēsturi un dabu  – Siguldas klasika (11 km), Siguldas klasika Gaujas nacionālajā parkā (12 km), Siguldas pastaigas – pa vēsturiskajām ēkām, Krišjāņa Barona pastaigu takas (8 km), Aizrauj elpu! No Siguldas pils kvartāla līdz Vējupītei (10 km), Gaujas senlejas labākās skatu vietas. Sigulda­Krimulda–Sigulda (15 km), Turaidas gravas un alas (6 km), Raganu katla maršruts (10 km) un Mežonīgā Vējupītes grava un Paradīzes kalns (10 km), Vikmestes taka un pilskalns (3 km). Velobraucējiem piemēroti maršruti – Sigulda–Allaži–Sigulda (25 km), Viena diena Siguldas un Allažu apkaimē (43 km), Rāmkalni–Sigulda. Gaujas kreisais krasts (20 km), Fischer slēpošanas centra meža trases (2–16 km), Sigulda–Murjāņi–Sigulda (30,2 km), Sigulda–Līgatne–Sigulda (46,4 km), Viena diena Mores apkaimē (43 km). Vairāki dabas skatiem bagāti maršruti baudāmi citviet Siguldas novadā, piemēram, Lēdurgas dendroparkā ikviens aicināts izstaigāt maršrutu Lapu upe Lēdurga (5,9 km), bet netālu no Murjāņiem izstaigājams maršruts – Ar kājām gar Lojas krastiem (5 km), priecējot staigātājus ar krāsainām lapām un krītošu zīļu čabēšanu.

Apvieno pastaigas dabas takās ar kultūras un sporta pasākumiem novadā! Aktuālie notikumi apskatāmi pasākumu kalendārā. Siguldas un Gaujas senielejas viesiem noderīga informācija pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centra tīmekļa vietnē un Siguldas mobilajā lietotnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86733699sec.