Skanēs Andreja Osokina jaunā Robertam Šūmanim veltītā koncertprogramma

2024. gada 2. martā Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” pianists Andrejs Osokins atklās Latvijas koncerttūri savai jaunajai programmai “Mīlestības vēstules Klārai”, kas veltīta izcilajam romantisma laika komponistam Robertam Šūmanim. Šī programma būs kā mīlestības duets starp Robertu un Klāru Šūmaņiem, kas skatītājiem tiks atklāts ar emocionāli spilgtiem skaņdarbiem un aizraujošiem stāstiem gan par viņu dzīvēm, gan radīto mūziku. Virtuozi krāšņā, ģimenes un mīlestības tēmai veltītā programma pēc pirmatskaņojuma Siguldā izskanēs arī Koknesē, Alūksnē, Limbažos, Veselavā, Rīgā un citviet.

Pianists Andrejs Osokins stāsta: “Šūmaņa mūzika man ir īpaši tuva, jo tā ir emocionāli ļoti dāsna – piepildīta ar smalkiem dvēseles pārdzīvojumiem, skaistām melodijām un bagātīgiem kontrastiem. Šajā programmā satiksies divi radoši dižgari – ne tikai Šūmanis, bet arī viņa sieva Klāra – izcila komponiste un virtuoza pianiste. Šūmaņa mūzika, ko viņš veltīja Klārai, ir viena no kvēlākajām un dvēseliskākajām romantiskās klaviermūzikas lappusēm. Ar mūziku un stāstiem klausītājiem atklāšu viņu dzīves, talanta uzplaukumu, mīlestību un ģimeniskumu, kas izpaudīsies gan smalkā lirismā, gan bērniem veltītajos skaņdarbos. Viņu radītā mūzika savīsies kā mīlestības vēstules – brīžiem kaislīgi, brīžiem ar maigu pieskārienu, citkārt ar skumjām, asarām un prieku atklājot abu komponistu mīlas stāstu.”

Šūmanis tiek uzskatīts par vienu no  noslēpumainākajiem romantisma laika komponistiem, kurš pirmais sāka radīt mūziku kā savas dvēseles dienasgrāmatu. Tajā ir unikāls naivuma, trausluma, brāzmainas enerģijas un augstsirdības savienojums, kam vienlaikus piemīt ārkārtīgi liels emocionāls siltums un empātija. Turklāt Šūmanis bija izcils nevainojamu melodiju izgudrotājs, kas spilgti atklāsies koncertā. Koncertprogrammā iekļauti pasaulē plaši zināmi Šūmaņa skaņdarbi: “Fantāzija”, “Bērnu ainas”, “Trīs romances op. 28”, “Träumerei” (“Sapņojums”) un daudzi citi. Tos komponists radīja kā mīlestības vēstules Klārai Vīkai laikā, kad abiem tika liegts precēties un viņi bija spiesti dzīvot šķirti. Klāras skaņdarbi izskanēs kā maigas un gudras atbildes uz mīļotā vēstulēm.

Koncertā tiks atskaņots arī Roberta Šūmaņa skaņdarbs “Veltījums – mīlas dziesma” op. 25, kuru komponists uzdāvināja savai mīļotajai kāzu priekšvakarā. Pianista Andreja Osokina sniegumā šo kompozīciju var dzirdēt šeit: https://youtu.be/iVtgWOHyko4?si=OoWsrpISxD4ol538.

Šobrīd biļetes var iegādāties uz šādiem programmas “Andrejs Osokins Robertam Šūmanim. Mīlestības vēstules Klārai” koncertiem:

    • Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” 2. martā plkst. 19.00 (koncerts izpārdots);

    • Kokneses kultūras namā 15. martā plkst. 19.00;

    • Alūksnes kultūras centrā 20. aprīlī plkst. 18.00;

    • Limbažu kultūras namā 17. maijā plkst. 19.00;

   • Veselavas muižā 31. maijā plkst. 19.00;

   • Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” Vecmīlgrāvī 4. oktobrī plkst. 19.00.

Biļetes pieejamas visās “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.  Rudenī šīs programmas koncerti izskanēs arī Līgatnē, Valmierā, Ķekavā, Mālpilī un citviet.

Robertam Šūmanim veltītā koncertprogramma ir jau ceturtā, kurā pianists Andrejs Osokins iepazīstina klausītājus ar kādu izcilu komponistu. Pirmā no tām tika sagatavota par godu Ludviga van Bēthovena 250. jubilejai un ar lieliem panākumiem izskanēja koncertzālēs 2020. un 2021. gadā. Tai sekoja Friderika Šopēna koncertprogramma, bet 2023. gadā vairāk nekā 16 Latvijas koncertzālēs varēja dzirdēt pianista veltījumu Ferenca Lista daiļradei, personībai un dzīvei.

Drīzumā gaidāmi vairāki citi koncerti ar Andreja Osokina piedalīšanos. Joprojām turpinās Andreja Osokina un aktiera Gundara Āboliņa literāri muzikālās kompozīcijas “Sajūtu spēles” Latvijas tūre. No 8. līdz 10. martam mākslinieki viesosies Salacgrīvas kultūras namā, ZEIT radošajā kvartālā Līgatnē un restorāna “Akustika” kultūrtelpā Valmierā. Marta vidū pianists kopā ar “Kremerata Lettonica” stīgu kvartetu (Madara Pētersone – vijole, Jevgēnija Frolova – alts, Jurijs Gavriļuks – bass, Magdalēna Ceple – čells) atskaņos Šūberta klavieru kvintetu “Forele”. Šis kopdarbs būs daļa no koncerta “Ains Angers. Andrejs Osokins. Šūberts”, kas izskanēs 17. martā plkst. 18.00 koncertzālē “Cēsis”. Savukārt no 5. aprīļa līdz 12. maijam norisināsies pianista veidotais Osokina Brīvības festivāls Ukrainai. Tā laikā izskanēs daudzveidīgi un krāšņi koncerti un citi pasākumi, kas veltīti Ukrainas armijas un civiliedzīvotāju, kā arī smagi slimu bērnu vecāku atbalstam Latvijā.

Plašāka informācija par gaidāmajiem notikumiem pieejama mājaslapā www.andrejsosokins.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61072803sec.