Krimuldas muižā uzstāsies latviešu iemīļoti mūziķi

2024. gadā Krimuldas muižā ieplānoti vairāki koncerti, kuru laikā tiks spēlētas iemīļoti latviešu skaņdarbi un jauni muzikāli sacerējumi. Koncerti notiks aprīlī, maijā, jūnijā, septembrī, novembrī un decembrī. Tāpat paredzēta adventes vainagu meistarklase.

“Iedvesmojoša, acīm baudāma vide, izcili mākslinieki un mūzika, kas gan relaksē, gan iedvesmo un uzlādē. Tas viss Jūs sagaidīs pie mums muižā - kā senāk, Līvenu laikos. Baudīsim kopā!”, tā saka Krimuldas muižas pārvaldniece Dace Vanaga-Mikane.

Krimuldas muižas skaņas 2024

20. aprīlī plkst. 18.00 - ”Sapnis par baltu kuģi”- Līga Priede un Andrejs Grimms
Līgas Priedes balss, pārsteidzot ar skarbu tiešumu un cilvēcību, dzirdama vairākos Imanta dziesmu ierakstos, Andreja Grimma ģitāra, savukārt, papildinājusi "Autobuss debesīs" pirmos  albumus.
Krietnu stundu ilgajā programmā dzirdēsiet Zelta Haizivs songu, Svētku dienu, Tauriņa samtaino smaržu, Piena ceļu, Bimini, Betas dziesmiņu, Dūdieviņu, Smilšu rausi, Alvas zaldātiņus, dziesmas, kurām var dziedāt līdzi, un arī tādas, kas atklās ko jaunu par komponista daiļrades vēsturi, mūziku, kas spēj rasties tikai mūsu Latvijas vidē un kuras katra šūna tomēr piesātināta ar globālu pasaules elpu.

18.maijs plkst. 18.00 - "Portreti” Kristaps Vanadziņš
Pianists Kristaps Vanadziņš uzstāsies ar savu jauno projektu – solo tūri "Portreti".
Jaunais solo projekts  apvieno mūzikas ceļojumu un personisku pieredzi. Tūres laikā Vanadziņš ne tikai improvizēs un atskaņos zināmas melodijas, kas sajauksies ar viņa paša mūziku, bet arī aicinās skatītājus piedalīties kopīgā muzikālajā mijiedarbībā. Daži laimīgie klausītāji kļūs par viņa klaviermūzikas portretu, kas taps kopīgi ar mākslinieku uz skatuves.

29.jūnijs plkst. 15.00 - Aināra Mielava koncerts ar Aigaru Voitišķi
Ainars Mielavs ir dziedātājs un dziesmu rakstnieks kopš 1986. gada. Uzstājies ar grupām JAUNS MĒNESS, MIELAVS UN PĀRCĒLĀJI un arī kā solo mākslinieks. Skanēs Ainara Mielava standarti – populārākās dziesmas no visiem radošajiem periodiem – “Piekūns skrien debesīs”, “Kad mēness jūrā krīt”, “Ai, jel manu vieglu prātu”, “Tu saviļņoji mani”, kā arī pirmatskaņojumi un kopā ar Imantu Kalniņu radītie skaņdarbi.
Dziedātājs uzstāsies kopā ar citu ievērojamu latviešu muzikantu Aigaru Voitišķi.

21.septembis plkst. 18.00 - I.Ziedoņa dzeja latviešu komponistu mūzikā Daumants Kalniņš
Daumants Kalniņš (balss/oboja) Romāns Vendiņš (Klavieres) Pēteris Liepiņš (kontrabass/basģitāra) Kaspars Kurdeko (sitaminstrumenti). Programmā Imanta Ziedoņa dzeja Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, J.Lūsēnā, U.Stabulnieka mūzikā.

17.novembris plkst. 18.00 - "Latviešu mūzikas kaleidoskops" - Rihards Millers, Ilze Grēvele Skaraine, Ērika Millere
Rihards Millers  Latvijas nacionālās Operas solists kopā ar soprānu Ilzi Grēveli-Skaraini un pianisti Ēriku Milleri vēlamies piedāvā koncertprogrammu, kura veidota kā latviešu mūzikas krāšņs kaleidoskops. Koncertā skanēs tikai latviešu mūzika. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt retāk atskaņotus darbus, no komponistu R.Jermaka, I. Zemzara, R.Liedes, L. Garūtas daiļradēm un to skaņražu darbus, kuri savu klausītāju sirdis un mīlestību jau ieguvuši daudzu gadu garumā - J.Lūsēns, Z.Liepiņš, R.Tiguls un R.Pauls.

30.novembris plkst. 11.00 - Adventes vainagu meistarklase ar Daigu Gorbunovu

8.decembris plkst. 12.00 - Ziemassvētku koncerts - Jānis Lūsēns, Zigfrīds Muktupāvels
Jānis Lūsēns atzīst, ka dziedātājs un skatuves mākslinieks, ar kuru visilgāk strādāts kopā, ir Zigfrīds Muktupāvels. Abu mūziķu sadarbība aizsākās 1985. gadā, kad Liepājas teātra uzvedumam "Māte un neitronbumba".
Stundu pirms pasākuma būs atvērta bufete, kur būs iespējams iegādāties kafejnīcas „Milly” uzkodas un „Cremon” vīna darītavas dzērienus
Biļešu cenas: no 25 eiro (ar S! Karti) Finansiāli atbalsta Siguldas novada pašvaldība
Biļetes iespējas iegādāties: bilesuparadize.lv, [email protected]
Norises vieta: Krimuldas muiža, Sigulda, Mednieku iela 3

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03755999sec.