Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstādes «Zemenītes sniegā» atklāšana

Svētdien, 2024. gada 10. martā kultūras centrā “Siguldas devons” tiks atklāta mākslinieces Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstāde “Zemenītes sniegā”.

Mēs dzīvojam brīnumainā pasaulē. Dažādi mazie brīnumi un brīnumu pasaulītes ir mums visapkārt, visikdienišķākajās lietās. Skrienot ikdienas steigā tu uzkāp uz pērnās rudens lapas, kas pārdzīvojusi ziemu ir zaudējusi rudens krāsu spozmi, bet, apstājoties un ielūkojoties tuvāk, mums atklājas tās brīnumainais dzīslojums. Perfekti izstrādāta dabas simetrija, ritmi, strukturālā uzbūve. Tādas lietas ir mums visapkārt, tikai jābūt atvērtam to saskatīt, ir jāatver acis un prāts un jāļaujas tam piedzīvojumam.
    
Veidojot izstādi “Zemenītes sniegā”, sākot no idejas, koncepcijas līdz izvēlētajiem materiāliem māksliniece Kristīne Nuķe-Panteļejeva ļaujas piedzīvojumam. Cietušo trauku izvēle objektu veidošanā  un “ne visai perfektu” trauku apgleznošana nav nejauša. Tas atkal ir stāsts par spēju ieraudzīt potenciālu lietās, kas ir zaudējušas savu pirmatnējo spožumu. 

“Šajā izstādē es veidoju dialogu ar piedzīvoto pieredzi. Vizualizējot šīs divas galējības, viens ir manis attēlotais ģeometriskais zīmējums un otrs ir nepārprotami tiešie tēli, kas atspoguļojas gleznojumos. Es tēlaini tās dēvēju par micēliju, jo, kad mēs sēņojam mēs redzam tikai vienu vai dažas bariņā izlīdušās sēnes, bet zem sūnām ir sarežģīta dabas veidota sistēma.

Šī struktūra tiek izmantota gan apgleznojumos, gan objektu pamatformās. Tas ir elements, kas transformēts caur manu to personīgo pieredzes prizmu. Jebkura darba radīšanu savā mākslā man ir kā meditatīvs process, dialogs pašai ar sevi, par kaut ko pieredzētu. Šoreiz tas ir par brīnumiem, spēju lietās saskatīt ko vairāk nekā pēc vispusīga skatiena mums šķiet.” Tā par gaidāmo izstādi stāsta Kristīne.

Māksliniece Kristīne Nuķe-Panteļejeva (1982) ir beigusi Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas Vides dizaina nodaļu (2003), savukārt Latvijas Mākslas akadēmijā absolvējusi Metāla dizaina apakšnozari (MA 2009) un Keramikas apakšnozari  (MA 20018). Studiju laikā papildinoties metālmākslā un juveliermākslā Lahti Lietišķo zinātņu universitātē Somijā, kā arī keramikas mākslu pilnveidojusi Bostonas Emanuella koledžā, ASV. Pēc  studijām metālmākslā sākusi strādāt Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā par sudraba kalšanas pasniedzēju ar specialitāti emaljēšanā. Izstādēs piedalās no 2011. gada, darbi ir bijuši eksponēti Latvijā, Grieķijā, ASV, Azerbaidžānā, Francijā, Lietuvā, Dānijā, Krievijā, Rumānijā, Turcijā utt. Kopš 2015. gadā māksliniece veidojusi personālizstādes Latvijā un ārpus Latvijas robežām. Autori raksturo radošie eksperimenti dažādos materiālos un medijos, dažādu mākslas nozaru sintēze. 2018. gadā ieguvusi sudraba apbalvojumu prestižajā Starptautiskajā keramikas konkursa izstādē “Martinsona balva”.

Izstāde “Zemenītes sniegā” bez maksas apskatāma kultūras un mākslas telpā “Siguldas devons” no 10.marta līdz 20. aprīlim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.0182972sec.