Konkursā «Mežpils Prove 2022» izvēlēts labākais mājbrūvētājs

Noslēdzoties ikgadējam mājbrūvētāju konkursam "Mežpils Prove", žūrijas komisija par labāko noteikusi Latvijas pārstāvja Reiņa Reinfelda no gaišā iesala un auzām brūvēto alu ar diviem iespējamiem nosaukumiem “Vasarnieks” vai “Pirmā raža”. Šim brūvējumam pēc pirmreizējās fermentācijas pievienoti arī saldēti rabarberi un zemenes. Šogad konkursā varēja piedalīties alus mājražotāji no visas Baltijas, bet tēma bija augļu IPA (Fruity IPA) jeb Indijas gaišais eils ar augļiem vai ogām.

“Brūvēju alu jau aptuveni četrus gadus, arī konkursā piedalos ne pirmo reizi. Patiesībā pēdējā gada laikā darba dēļ brūvēšanas sanāk atvēlēt mazāk laika un tieši konkurss atkal pamudināja sākt eksperimentēt. Ar augļu un ogu garšu brūvēju pirmo reizi, īpaši šim konkursam. Kādreiz biju mēģinājis darīt rabarberu vīnu un iedomājos, kāpēc gan nevarētu būt alus ar rabarberu garšu? Brūvējot vienmēr cenšos meklēt jaunas garšas, arī kā alus baudītājs vienmēr cenšos pamēģināt ko jaunu un sekot līdzi tirgus tendencēm,” stāta konkursa uzvarētājs Reinis Reinfelds.

Konkursam šogad tika iesniegti 19 paraugi no 14 dalībniekiem. Katrs pretendents konkursā varēja pieteikt ne vairāk kā divus alus veidus, kuri nesatur vairāk par 6,0% tilp. un kuru receptūrā kopēja sausā apiņošana (dry hopping) nepārsniedz 15 g uz vienu litru. Brūvētāji varēja izmantot jebkuru graudus un raugus pēc saviem ieskatiem. Uzvarētājs iegūst ne tikai iespēju doties uz “Mikkeler” festivālu Kopenhāgenā maijā, bet viņa brūvētais alus tiks saražots ierobežotā daudzumā un pildīts 0,33l vai 0,5l stikla pudelēs un kegos. Ar konkursa organizatora starpniecību tas tiks izplatīts tirdzniecības vietās Latvijā.

“Uzvarētāja paraugs izcēlās ar vieglām, skaidri uztveramām garšas niansēm, atbilstību aprakstam, līdzsvarotu garšu, kas sabalansēti apvienoja rūgtumu un skābenumu. Pateicoties rabarberiem un zemenēm, tam bija patīkams, ļoti vasarīgs aromāts. Uzvarētājam izdevies ļoti sabalansēts un vasarīgs alus, kas atbilst visām šī brīža alus tendencēm pasaulē,” uzsver alus someljē Andris Rasiņš.

Šogad tika pieaicināta plaša, 8 cilvēku žūrijas komisija, AS "Aldaris" uzņēmuma pārstāvji – mārketinga vadītāja Evita Dadzīte, alus someljē Andris Rasiņš, On-Trade tirdzniecības vadītājs Raimonds Zibens, kvalitātes vadītājs Baltijā Valdis Čunka, alus darītavas ražošanas vadītāja Dace Šķēle, kā arī brūvēšanas eksperti – alus darītavas “Labietis” galvenais aldaris un līdzīpašnieks Edgars Melnis, alus entuziasts Juris Cinītis un alus darītavas “Hopalaa” īpašnieks Rimants Pavziniuks.

Par konkursu:

Mājbrūvētāju konkurss "Mežpils Prove" tiek rīkots jau septīto un ar katru gadu pulcē arvien vairāk alus profesionāļus un entuziastus, iepazīstinot sabiedrību ar labākajiem Latvijas alus mājbrūvētājiem. Konkursa mērķis ir atbalstīt alus mājbrūvētājus un attīstīt alus kultūru Baltijas valstīs, popularizēt alus mājbrūvēšanas tradīcijas gan Latvijā, gan pārējās Baltijas valstīs. 2020. gadā uzvarēja Sandis Bērziņš, kura uzbrūvētais “Mežpils Draugu IPA” atrodams veikalu plauktos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43102908sec.