Piecās vietās Latvijā darbību uzsāk jauns kultūras tūrisma naktsmāju tīkls

Šovasar Latvijā viesus sāk uzņemt piecas jaunas glempinga naktsmītnes – Jelgavas novada Ozolniekos, Mazsalacā, Alsungā, kā arī Cēsu un Ķekavas novadā. Nakšņošana glempingā ir lieliska iespēja pavadīt vismaz vienu nakti ekoloģiskā, autentiskā vidē un pie viena atbalstīt sociālo uzņēmējdarbību, vietējās kultūras vietās  un saimniecībās, iegādājoties pašmāju produktus un pakalpojumus pa tiešo no saimniekiem.

Glempingu vietas iespējams apskatīt www.turisms.lv un tie izvietoti tādās kultūras vietās, kur līdz šim nebija nakšņošanas iespēju. Viens no tiem atrodas saimniecībā “Līcīši”, Jelgavas novada Ozolniekos, kur viesiem ir iespēja apskatīt vairāk kā 200 kaziņu un āzīšu, piena pārstrādes cehu, kā arī nodegustēt ražoto produkciju.

“Esam jau sen domājuši par naktsmāju piedāvāšanu mūsu viesiem, tomēr mūsu laiks, spēks un ienākumi vienmēr vispirms iet mūsu saimniecībai un kaziņām! Priecājamies, ka sadarbībā ar sociālo uzņēmumu “Kultūras Tūrisms” varēsim piedāvāt mūsu veselīgo un garšīgo produkciju arī nakšņotājiem gan baudīšanai uz vietas, gan līdzņemšanai sev un draugiem dāvanām!”, uzsver kaziņu fermas “Līcīši” saimniece  Līga Marcinkoniene.

Zemgalē nakšņot tagad iespējams arī pasakaini skaistajā vietā, pašā Misas upes stāvkrastā, zirgu un cilvēku labsajūtas centrā, ko veido sociālais uzņēmums "Dabas zirgi", pilnīgā noslēgtībā no ārpasaules, tai pat laikā 30 min brauciena attālumā no Rīgas centra. Iespēja ieraudzīt zirgus, viņu pasaules redzējumu un vajadzības tuvplānā. Kurzemē glempings ienācis suitu novada centrā – Alsungā. Tējas namiņa "Sapņotava" saimnieks piedāvā izbaudīt mierpilnu atpūtu meža glempingā "Egleniekos" un iepazīt suitu kultūru un tradīcijas.

Vidzemē glempings izvietots Mazsalacā, Jēru klubā, kuru apciemojot, jums būs iespēja gan izbaudīt īstu Latvijas lauku burvību, gan aitu ekskluzīvo mājvietu - padomju laiku klubu, gan arī tuvāk iepazīt pašas Jēru kluba zvaigznes - aitas un nobaudīt daudzveidīgo produkciju, ko sniedz aitkopība. Ciemiņus uzņem arī glempinga telts Dīķīšos, Amatas pagastā, Cēsu novadā. Saimniecībā jūs sagaidīs draudzīgie Samojedu šķirnes suņi un ēzelīši. Viesus, ar plašajām atpūtas iespējām, laipni iepazīstinās saimniece Rasma Balode.

Glempings ir ērta un komfortabla nakšņošanas un uzturēšanās telts, kas maksimāli pietuvināta dabai un veselīgai lauku videi, nezaudējot ne nieka no komforta, ko esam raduši baudīt ikdienā!

Kā norāda Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore Regita Zeiļa, tad “Finanšu plūsmas daudzveidošana ir liels ieguvums aktīviem cilvēkiem lauku reģionos, tas palīdz saimniecībām kļūt ilgtspējīgākām ilgtermiņā un nodrošināt papildus ienākumus, kas savukārt palīdz arī papmatproduktu noieta veicināšanai un pakalpojumu pieejamībai. Viennozīmīgi jauna pakalpojuma pieejamība sniedz būtisku pienesumu un rada sociālo ietekmi plašākai vietējai kopienai. Ļoti iedvesmo sadarbības tīkla izveide, kur pilnīgi visi ir ieguvēji - gan saimnieki, gan vietējā kopiena, gan arī gala klients! Lai gan Latvijā kooperatīvi saistās ar kaut ko novecojušu, tad Eiropā tiem šobrīd vērojams uzplaukums un sadarbība atkal ir modē!”

Sociālais uzņēmums “Kultūras Tūrisms” nodarbojas ar kultūras tūrisma attīstību un objektu pieejamību Latvijas reģionos. Esam uzsākuši glempinga tipa naktsmāju tīklu, sadarbībā ar vietējiem cilvēkiem, kas jau kopj un attīsta kultūras mantojumu - amatniekiem, folkloristiem, māksliniekiem, bioloģiskajām saimniecībām, biedrībām, sekmēt kultūras tūrisma objektu attīstību, kuros šobrīd naktsmājas vēl nav pieejamas. SIA “Kultūras Tūrisms” ir saņēmis atbalstu no Attīstības finanšu institūcijas ALTUM, ESF projekta “Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai” ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9049058sec.