«Paulig» atklāj jaunu tortilju rūpnīcu Beļģijā, lai nostiprinātu «Tex Mex» tirgus līdera pozīcijas Eiropā – arī Latvijā

Viena no Paulig visstraujāk augošajām produktu kategorijām Latvijā ir Tex Mex, un šodien Paulig jaunās tortilju rūpnīcas oficiālā atklāšana Beļģijā ir nozīmīga, lai nodrošinātu pieaugošo pieprasījumu pēc Tex Mex produktiem Eiropā. Jaunā rūpnīca ir uzcelta blakus Paulig esošajām ražotnēm Rūselarē (Roeselare), Beļģijā, un tādējādi Paulig veicis lielākās investīcijas ārpus Somijas. Rūpnīca ražo tortiljas zīmoliem Santa Maria, Poco Loco, kā arī privātajām preču zīmēm un reģionā radīs vairāk nekā 60 jaunas darbavietas.

“Šīs 45 miljonu eiro investīcijas veicina turpmāko izaugsmi un nostiprina mūsu kā Tex Mex kategorijas tirgus līdera pozīcijas Eiropā. Šī kategorija Eiropā strauji aug, un mūsu jaunā tortilju rūpnīca Rūselarē ļauj mums plaši izmantot tās sniegtās iespējas. Mūsu mērķis ir dubultot uzņēmuma Tex Mex biznesu Eiropā, un jaunajai rūpnīcai ir izšķiroša nozīme, lai tas būtu iespējams. Rūpnīca veicina arī mūsu inovāciju iespējas, dod iespēju uzņēmumam vēl vairāk attīstīt šo produktu kategoriju,” saka Rolfs Ladau, Paulig izpilddirektors.

"Paulig ar zīmolu Santa Maria vienīgais Latvijā piedāvā Tex Mex konceptu kopumā – tortiljas, tako groziņus, garšvielu maisījumus, mērces, salsas u.c., un līdz ar to ir tirgus līderis šīs kategorijas produktu tirdzniecībā. Tādējādi esam izveidojuši veiksmīgu sadarbību gan ar starptautiskām tirdzniecības ķēdēm, gan ar mazajiem Latvijas veikaliem. Mūsdienās, kad esam pieraduši vairāk gatavot mājās, redzam, ka patērētāji vēlas maltītēs ieviest lielāku dažādību un meklē jaunu iedvesmu no dažādām pasaules virtuvēm. Priecājamies redzēt, ka Tex Mex iegūst arvien lielāku popularitāti arī Latvijas patērētāju vidū – gandrīz katrs otrais “mājas šefpavārs” pēdējā gada laikā ir gatavojis Tex Mex ēdienu, liecina mūsu aptaujas dati. Mēs, protams, turpināsim darīt visu iespējamo, lai arī nākotnē mūsu klientus patīkami pārsteigtu ar dažādām garšām un Tex Mex virtuves daudzveidību, un šīs kategorijas tirgus izaugsmi noteikti veicinās arī plašākas tortilju piegādes iespējas no jaunās rūpnīcas Beļģijā!” apliecina Inga Auziņa, Paulig mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā.

2021. gadā Paulig ieņēmumi bija 966 miljoni eiro, vairāk nekā pusi no tiem veidoja ieņēmumi no Tex Mex biznesa. Papildus Tex Mex ražošanai Paulig ir pazīstama ar augstas kvalitātes kafiju, garšvielām un uzkodām. Paulig produkti tiek pārdoti vairāk nekā 70 tirgos visā pasaulē.

Jaunajā tortilju ražotnē Beļģijā ir trīs ražošanas līnijas, kas dod iespēju ražot gan kviešu, gan bezglutēna tortiljas. Paredzams, ka līdz ar jauno rūpnīcu tiks radītas vairāk nekā 60 jaunas darbavietas; tās galvenokārt būs paredzētas operatoriem, tehniķiem, komandu vadītājiem un noliktavu darbiniekiem, kā arī paredzēta dažādu citu amatu izveide, lai atbalstītu izaugsmi citās nodaļās.

Oglekļa neitrāla un moderna rūpnīca

Jaunā rūpnīca ir Paulig vienpadsmitā rūpnīca, un tā ir saņēmusi CarbonNeutral® ēkas sertifikātu. Šo sertifikātu piešķir Climate Impact Partners uzņēmumiem, kas izrāda apņemšanos nodrošināt ilgtspējību, ievērojot oglekļa neitralitātes protokolu, kas ir vadošā oglekļa neitralitātes sistēma. “Rūpnīca ir aprīkota ar jaunākajām tehnoloģijām, kas palīdz mums apmierināt klientu vēlmes, attīstīt mūsu produktu inovācijas un stiprināt mūsu ilgtspējības piedāvājumu. Mūsu klienti to novērtē, un mēs esam lepni piedāvāt viņiem to pilsētā, kas ir izcila no loģistikas viedokļa, jo nodrošina efektīvu loģistiku visā Eiropā,” saka Tomass Panteli, Paulig piegādes ķēdes un piegādes nodaļas vadītājs. Paulig mērķis ir līdz 2030. gadam kļūt par vienu no visstraujāk augošajiem pārtikas un dzērienu uzņēmumiem Eiropā un ilgtspējīgu līderi šajā nozarē.

Fakti par Tex Mex produktu ražošanu (Paulig)

· Tex Mex ir Paulig lielākā produktu kategorija – katru dienu tiek saražots vairāk nekā 1 000 000 tortilju.

· “Pasaules virtuve” ir viena no visstraujāk augošajām plaša patēriņa preču kategorijām Baltijā. 2021. gadā Tex Mex pārdošanas apjoms palielinājies par 13% sasniedzot 22 miljonus eiro.

· Santa Maria Tex Mex Baltijas valstīs sāka pārdot 1998. gadā. 2002. gadā uzņēmums Igaunijas pilsētā Saue sāka ražot Tex Mex garšvielu maisījumus. Kopš 2008. gada Paulig ar zīmolu Santa Maria ir bijis pirmais, kas vietējā tirgū izmanto Tex Mex konceptu.

· Gandrīz 100% Santa Maria un Tex Mex produktu ir augu izcelsmes. Produkti nesatur palmu eļļu, tajos ievērojami samazināts cukura un sāls saturs.

· Santa Maria tortiljas ir bez konservantiem un cukura - 100% vegāniskas.

· Tex Mex virtuvei ir raksturīga kukurūza -  kukurūzas miltu tortiljas un načo čipsi, tomāti, pupiņas, avokado, koriandrs un, protams, čili. Tipisks Tex Mex čili pulveris, tāpat kā Santa Maria tako garšvielu maisījums, satur čili, sīpolu, oregano, ķiplokus un ķimenes.

Fakti par rūpnīcu: Paulig jaunā tortilju rūpnīca Rūselarē, Beļģijā

· Jaunajā rūpnīcā ir trīs tortilju ražošanas līnijas.

· Divas no tām ir līnijas, kas paredzētas tortilju ražošanai no kviešu miltiem un gadā spēj saražot 300 miljonus tortiljas. Tas palielina iespēju gadā saražot līdz pat 22 000 tonnām kviešu tortilju. Trešā līnija ir paredzēta bezglutēna tortilju ražošanai, paplašinot Paulig produkcijas klāstu un palielinot ražošanas jaudu vēl par 5000 tonnām gadā.

· Ieviešot jaunas ražošanas līnijas, liels uzsvars likts uz energoefektivitāti, lai ar mazāku enerģiju varētu ražot lielākus apjomus.

· Abās Rūselares rūpnīcās iespējams saražot vairāk nekā 2 miljardus tortilju gadā.

· Uzņēmuma mērķis ir visas tam piederošās rūpnīcas padarīt oglekļa emisiju neitrālas. Astoņām Paulig rūpnīcām jau ir oglekļa neitrālas (CarbonNeutral®) ēkas sertifikāts.

· Rūselares ražotnes ir lielākā Paulig darba vieta ar vairāk nekā 750 darbiniekiem.

· 45 miljonu eiro investīcijas.

· 10 000 m2 liela.

· Paredzēts radīt 60 jaunas darba vietas.

· 14,5 metrus augsta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.03.2024 - 20.03.2024 Neaizmirstama atpūta TUNISIJĀ! Latvia Tours
Dzidrais un tīrais ūdens pludmalēs, vēsturiskās, iespaidīgās ēkas, kā arī daudzveidīgās atpūtas iespējas piesaista tūristus katru gadu. | Skatīt vairāk
no 525 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.8443172sec.