Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izsludina pieteikšanos tūrisma attīstības ideju hakatonā - konkursā

Latvijas viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) aicina piedalīties tūrisma attīstības ideju hakatonā – konkursā bakalaura un profesionālās vidējās izglītības programmu studentus.

Ārvalstu tūristu skaita pieaugums Latvijā joprojām ir zemāks nekā citās Eiropas Savienības valstīs. Šī gada februārī tas sasniedz tikai 63% no 2020. gada februāra rādītājiem. Salīdzinājumam – kaimiņos Lietuvā ārvalstu tūristu pavadīto nakšu skaits sasniedz jau 75%, Somijā šis rādītājs jau pārsniedz 90%, kas ļauj secināt, ka tūrisma attīstība norit straujāk. Latvijā ir nepieciešami jauni risinājumi, idejas un rīcību scenāriji, kas ļautu nodrošināt straujāku ārvalstu tūristu skaita pieaugumu, veicinot nozares atgriešanos pie izaugsmes jau 2023. gadā.

Ievērojot to, LVRA Valde, ar mērķi, veicināt izpratni un diskusiju par rīcības scenārijiem un uzdevumiem ienākošā tūrisma izaugsmei, ir pieņēmusi lēmumu pirmo reizi organizēt tūrisma attīstības ideju hakatonu – konkursu.

Tūrisma hakatonā – konkursā ir aicināti piedalīties bakalaura un profesionālās vidējās izglītības programmu studenti; darba uzdevums - Izstrādāt priekšlikumus rīcībām, kuras nodrošinās straujāku ārvalstu tūristu skaita pieaugumu Latvijā (kopējais tūristu skaits, pavadīto nakšu skaits, vidēji iztērētā summa).

A.Kalniņš, LVRA Prezidents: “LVRA ir izveidojusies cieša sadarbība ar profesionālās un augstākās izglītības iestādēm, kurās apgūst ar tūrismu un viesmīlību saistītās profesijas. Papildinot jau tradicionālās aktivitātes, LVRA Valde ir lēmusi īstenot jaunu un inovatīvu pasākumu – tūrisma attīstības ideju hakatonu – konkursu. Esam pārliecināti studenti lieliski tiks galā ar darba uzdevumu un nozare iegūs konkrētas rīcības, priekšlikumus vai uzdevumus, pārdošanas vai mārketinga tehnikas, Latvijas kā tūrisma galamērķa reklamēšanas scenārijiem, kuri var sekmēt straujāku tūristu skaita pieaugumu Latvijā.”

Ē.Lingebērziņš, LVRA Valdes loceklis un Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru  Prezidents: “Tā kā tūrisma attīstība Latvijā šobrīd noris lēnāk nekā citviet Eiropā un pat mūsu kaimiņvalstīs, vēlamies rosināt diskusiju, meklēt risinājumus un apzināt jaunas idejas un priekšlikumus, kuri varētu sekmēt nozares straujāku izaugsmi. Esam pārliecināti, ka izglītības iestādes ir tās vietas, kur ir visvairāk radošu, drosmīgu un inovatīvu ideju, tāpēc vēlamies iesaistīt tieši nākamos tūrisma nozares profesionāļus, uzņēmējus un interesentus mūsu organizētajā aktivitātē”

LVRA tūrisma hakatona – konkursa atbalstītāji - viesnīcas “RIGA ISLANDE HOTEL”,  “HOTEL JŪRMALA SPA”,  “MOGOTEL HOTEL GROUP”,  “MONIKA CENTRUM HOTELS”, “PULLMAN RIGA OLD TOWN”, “Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel”, kā arī AS “LIDO”

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) ir profesionāla darba devēju organizācija, kas apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai, ar mērķi, uzlabot klientu apkalpošanas kvalitāti, sakārtot Latvijas viesnīcu tirgu un pārstāvēt Latvijas viesnīcu un restorānu biznesu pasaulē. LVRA ir asociācijas „Viesnīcas, restorāni un kafejnīcas Eiropā” (HOTREC) biedrs

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64364696sec.