«Mežpils Alus» un maizes ceptuve «Lāči» radījuši unikālu kopproduktu

Zīmols “Mežpils Alus” sadarbībā ar maizes ceptuvi “Lāči” radījis jaunu produktu “Mežpils Rudzu Maizes Eilu”, papildinot jau pieejamo sortimentu. Alus, kam brūvēšanas laikā pievienota īsta rudzu rīvmaize, radot vieglu, saldenu maizes garšu un aromātu, veikalu plauktos pieejams 0,5l pudelēs. Jaunuma izveidē alus darītava ieguldījusi 15 000 eiro.

Eils tiek darīts augstā temperatūrā ar tā sauktajiem virsraugiem, tāpēc šis alus veids nogatavojas ļoti ātri un ir baudāms uzreiz pēc fermentācijas. Darīšanas metode alum piešķir augļainību un spēcīgāku aromāta buķeti, ko spilgtāku padara brūvēšanas laikā pievienotā rudzu maize. Eils ir biezāks un intensīvāks, piemēram, salīdzinot ar lager tipa alu. Rudzu maizes eilu ieteicams baudīt ar grillētu gaļu, piemēram, vistu, tītaru vai cūkgaļu, kā arī dažādiem street food ēdieniem.

“Esam gandarīti par kopproduktu, ko izdevies radīt ar vienu no pazīstamākajām un mīlētākajām ceptuvēm Latvijā – “Lāči”. Mēs zinām, ka Latvijas iedzīvotājiem ir liela mīlestība pret alu un rupjmaizi, tāpēc šis alus būs īpašs unikāls produkts, kas piegādās nepieredzētas garšas notis. Kā jau eilam pienākas, tas ir tumšā dzintara krāsā, ar saldām karameļu notīm garšā un smaržā, un pats galvenais – radīts no īstas rudzu maizes. Jaunais produkts ir viegls un vasarīgs, turklāt, veido labu saderību ar dažādiem grila sezonas laikā iecienītiem ēdieniem,” norāda “Mežpils alus” zīmola vadītāja Ieva Anita Rieksta.  

Uzņēmējs, maizes ceptuves “Lāči” dibinātājs Normunds Skauģis uzsver: “Mūsu misija jau 30 gadus ir kopt un saglabāt senās maizes cepšanas paražas, uzturot augstus kvalitātes un garšas standartus. Nepārtraukti strādājam pie tā, lai radītu jaunus produktus, kas apvienotu tradicionālās, Latvijai raksturīgās izejvielas un izgatavošanas paņēmienus ar jaunām garšām un metodēm. Arī sadarbībā ar zīmolu “Mežpils alus” tapušais eils ir lielisks piemērs, kā apvienojot tradicionālo un mūsdienīgo, radīt unikālu produktu. Jau senos laikos alus un maize ir bijuši zem viena jumta, atšķirība tikai tā, alus rūgst zemās temperatūrās, bet maize augstās.”

Rudzu maizes eils papildinās zīmola “Mežpils alus” sortimentu, kurā šobrīd ir 8 dažādi alus veidi. Alus stiprums ir 4,8%.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.51242495sec.