Vasaras vakariņu idejas no šefpavāra

Merlina Vetika (Merlin Vettik), Fotografiska Tallin restorāna otrais šefpavārs piedāvā! Vasaras vakariņas ir lieliska iespēja baudīt svaigus un garšīgus ēdienus, izmantojot sezonālās produkcijas priekšrocības. Vai zinājāt, ka no burkāniem var pagatavot tartaru, ka arī mizas var būt daļa no vakariņām? Šeit ir dažas idejas no šefpavāra, ko varētu iekļaut savā vasaras vakariņu ēdienkartē.

Burkānu tartars ar burkānu mizu, griķiem un vīgriezēm

4 lieli burkāni

Sauja rozīņu

1 sarkanais sīpols

50 g olīveļļas

50 g ābolu etiķa

30 g griķu

Eļļa cepšanai

Buntīte vīgriezes

Pagatavošana:

    1. Nomazgāt un nomizot burkānus, apcept tos cepeškrāsnī zemā temperatūrā (120C) kamēr burkāni paliek nedaudz mīksti. Atstāt mizu vēlākam laikam. Burkānus smalki sagriezt vai samalt smalcinātajā.

    2. Izmērcēt rozīnes karstā ūdenī.

    3. Sakarsēt pannu ar nelielu daudzumu eļļas un apcept sīpolus. Pievienot rozīnes un etiķi. Noņemt no uguns.

    4. Izvārīt griķus, atdzesēt tos un  ievietot cepeškrāsnī 65C temperatūrā, apgrauzdēt.

    5. Uzkarsēt pannu līdz 160C un apcept burkānu mizas, līdz tās paliek kraukšķīgas, tad tās atdzesēt.

    6. Uzsildīt pannu līdz 200C. Apcept žāvētos griķus.

    7. Svaigās vīgriezes apliet ar ābolu etiķi.

    8. Samalto burkānu samaisīt ar rozīnēm un sīpoliem, pievienot sāli, piparus un vīgriezes ābolu etiķī.

    9. Papildus pievienot sasmalcinātas burkānu mizas un griķus.

Tataki steiks ar marinētiem dārzeņiem

1 steika gabals

Jebkuri kraukšķīgie dārzeņi: kāposti, burkāni, redīsi, gurķi vai citi.

Sāls

100 ml sojas mērces

1 neliels ingvera gabals, kas ir sasmalcināts

½ sasmalcinātu čili pipars

1 tējkarote medus

Pagatavošana:

    1. Sagriezt dārzeņus mazos gabaliņos. Ievietot burkā ar vāku un pievienot sāli, aptuveni 2% no dārzeņu svara. Uzglabāt to istabas temperatūrā, pēc neilga laika dārzeņi būs gatavi lietošanai.

    2. Steikam pievienot garšvielas un apcept uz sakarsēta grila vai cepešpannas, lai ārējais slānis labi apceptos līdz brūnumam, bet steika iekšpuse paliktu sulīga. Ļaut gaļai nedaudz atdzist un pēc tam sagriezt plānās šķēlēs.

    3. Samaisīt visas mērces sastāvdaļas kopā. Izveidot nelielu kaudzi kraukšķīgu dārzeņu, uzlikt sagrieztu gaļu un pārklāt to ar sagatavoto ingvera-sojas mērci.

Medus panna cotta

600 ml 35% saldā krējuma

150 g medus

4 želatīna loksnes (izmērcētas aukstā ūdenī)

Bišu vasks*  

Dekorēšanai:

Zemenes

1 ēd. K. medus

Ziedputekšņi

Pagatavošana:

    1. Uzkarsēt saldo krējumu līdz 80C, ievietot tajā bišu vasku. Ļaut tam uz nakti ievilkties ledusskapī. Izņemt bišu vasku no saldā krējuma, atkārtoti to uzkarsēt līdz 80C. Pievienot medu un želatīnu līdz tas izkūst. Pārlikt to traukā.

*Ja nav bišu vaska, tad var iztikt arī bez tā

    2. Zemenes izmērcēt medū.

    3. Pasniegt medus panna cottu ar zemenēm un ziedputekšņiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48083806sec.