Aptauja: Teju puse iedzīvotāju uzskata, ka alu var baudīt visu gadu, ne tikai vasarā

Gandrīz puse aptaujāto (43%) uzskata, ka alus nav tikai vasaras dzēriens un to var baudīt visu gadu. 12% norāda, ka piemērotība gadalaikam ir atkarīga no alus veida, bet 45% atzīst, ka alu visbiežāk izvēlas tieši vasarā, liecina “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktā aptauja. 1% aptaujāto atzīst, ka alu visbiežāk bauda citos gadalaikos, bet ne vasarā.

Pārliecību par to, ka alus nav sezonāls dzēriens un to var baudīt visu gadu, biežāk pauž vīrieši (53%), nekā sievietes (34%). Alu visa gada garumā izvēlas gados jaunāki respondenti – 45% vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem un 50% vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem. Gados vecāki respondenti atzīst, ka alus tomēr biežāk bauda tieši vasarā.

“Alus pavisam noteikti nav sezonāls dzēriens, jāpiekrīt tiem respondentiem, kuri norāda, ka viss ir atkarīgs no gadalaika. Domājot par alu, mēs nereti iztēlojamies norasojuši glāzi ar aukstu dzērienu karstā vasaras dienā, tomēr alu var baudīt arī gada aukstajos mēnešos, turklāt, ziemā miestiņu var baudīt gan aukstu, gan siltu, papildinājumā ar garšvielām un medu. Ja vasarā izvēlamies vieglus un slāpes veldzējošus alus, bet gada aukstākajos mēnešos vairāk iederēsies porteris - ar intensīvāku, piesātinātāku garšu, bet pietiekami maigs,” stāsta “Mežpils alus” vēstnesis Edgars Magons.

“Atkarībā no alus veida un gadalaika, ieteicams izvēlēties arī piemērotāko dzēriena baudīšanas temperatūru. Slāpju remdēšanai ieteiktu izvēlēties +6C līdz +8C temperatūru, bet, ja tiek baudīts porteris, tad labāk izvēlēties vēl augstāku temperatūru, līdz pat +14C un +16C. Porteri ieteicams baudīt no konjaka vai tulpes formas glāzes,” piebilst E.Magons.

Analizējot aptaujas datus dažādu reģionu griezumā, var secināt, ka par alu visos gadalaikos biežāk iestājas Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji – attiecīgi 47% un 46% norāda, ka alus var baudīt visu gadu. Zemgales iedzīvotāji aktīvāk (55%) aizstāv ideju, ka alus ir jābauda tieši vasarā.

Gada vēsākajos mēnešos alu var baudīt arī karstvīna vietā, svarīgi gan atcerēties, ka alum nav jāsasniedz vārīšanās temperatūra, pietiek to tikai uzsildīt. Turklāt, to var papildināt ar medu, kļavu sīrupu vai apelsīnu vai cidoniju sulu. Karstā alus pagatavošanai labāk izvēlēties pēc iespējas stiprāku alu.

“Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” pētījums veikts 2023. gada maijā. Tajā piedalījās 1000 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Pētījums veikts ar mērķi noskaidrot alus patērētāju paradumus un uzzināt, kāda ir Latvijas alus baudīšanas kultūra. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 11.05.2024 Sarunu vakars ar Kasparu Znotiņu Tukuma TIC
Aicinām baudīt teātra, dzejas un kino sarunu vakaru Kandavas vīna namā kopā ar Kasparu Znotiņu 10.05.2024 19:00 | Skatīt vairāk
7 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88023496sec.