Recepte: Francis Gustavs Lācis meistaro olimpieša cienīgu burgeru

Panākumi sportā nerodas tāpat vien. Smags darbs, dzelžaina griba un kārtīgs ēdiens – bez šīs trīsvienības nekādi neiztikt! Arī 3x3 basketbolā. Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs, olimpietis Francis Gustavs Lācis kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski atklāj, ko pirms basīša ēd īsti vīri, un komandas biedram Zigmāram Raimo ceļ galdā pamatīgu, sulīgu burgeru.

Francis Gustavs Lācis gatavo labprāt: “Gatavoju brokastis, visbiežāk izvēlos tostermaizes. Pusdienās dodos kaut kur pēc pusdienu piedāvājuma. Paretam arī vakariņas gatavoju, tad man patīk izpausties virtuvē. Man ļoti labi sanāk makaronu ēdieni, tos, visticamāk, gatavotu saviem draugiem un radiem.”

Tiesa, paspīdēt ar pavārmākslu radu lokā diez ko neizdodas. “Mums ģimenē diemžēl vai par laimi galvenais pavārs ir brālis. Viņš nevienu nelaiž virtuvē, kad gatavo, jo tad visi visu dara nepareizi. Savā ģimenē gatavoju, bet, ja esmu pie vecākiem un brāļa ciemos, noteikti nē, tur brālis visu pārņem,” atklāj Francis Gustavs. Iepirkšanos viņš arī īpaši neplāno, visus svarīgos lēmumus pieņem uz vietas veikalā.

“Pica man nenormāli garšo. Man patīk aizbraukt uz Itāliju un tā pamatīgi saēsties picas. Arī Latvijā vienmēr restorānā izvēlos picu,” stāsta basketbolists. Bet, kad ciemos nāk Franča Gustava komandas biedrs Zigmārs Raimo, galdā jāceļ kaut kas varens – kā jau īstiem vīriem piedien. Šoreiz pica tāda nieka uzkoda vien šķiet, jo laiks biezam, brangam burgeram! Izrādās, to var pagatavot ne tikai ļoti garšīgi, bet arī veselīgi un pārsteidzoši lēti. Noskaties video un uzzini, kā to darīt! https://youtu.be/Ml7u0FnyUSU

Burgers pirms basīša

2 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 30 min

Izmaksas kopā: 4 eiro

Cena par porciju: 2 eiro

Nepieciešams:

360 g maltās cūkgaļas Rimi;

½ neliela zilā sīpola;

tumšā maize ciabatta;

1 tomāts;

½ neliela ābola;

12 g rukolas;

20 g grieķu jogurta bez piedevām Rimi;

30 g siera Rimi Smart Tilsit 45%;

citrona sula;

sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana

Ciabatai nogriež galiņus un atlikušo sadala 2 vienādās daļās. Katru lielo šķēli pārgriež uz pusēm. Un šķēles mīksto daļu apcep olīveļļā.

Gaļas masu sadala 2 daļās, pieliek nedaudz sāls, izveido kotletes. Uz pannas apcep no abām pusēm (1–2 minūtes), nedaudz pasautē.

Sarīvē sieru, un uz katras gaļas kotletes uzliec rīvēto sieru.

Tikmēr sagriez ābolu smalkās šķēlītēs un uzlej mazliet citrona sulas, lai ābols nekļūst brūns. Sagriez zilo sīpolu un tomātus.

Kārto burgeru – apakšā liec maizi, tad karoti grieķu jogurta un burgera kotleti, pēc tam rukolu, nedaudz rīvēto sieru, tomātus un ābolu. Burgeram virsū uzliek otru maizes šķēli. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.10.2024 - 18.11.2024 Valsts svētku nedēļas pasākumi Alūksnē Alūksnes TIC
Aicinām uz Lāčplēša dienas un Latvijas dzimšanas dienas svinībām Alūksnes pilsētā un novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.11.2024 - 15.11.2024 Pārgājiens ģimenēm ar Māri Olti Cesvainē? Madonas TIC
16. novembrī "Mana Daba" komanda un Māris Olte aicina pārgājienā uz Madonas pusi. Piedzīvojiet dabu un neparastu dienu KOPĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.11.2024 - 17.11.2024 Patriotu nedēļa Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Lai veicinātu Latvijas autobūves vēstures izzināšanu un radītu patriotiskas sajūtas, Rīgas Motormuzejs aicina uz Patriotu nedēļu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.11.2024 - 19.11.2024 Piedzīvosim Latvijas Gaismas ceļu kopā! Aizkraukles novada TIC
Latvijas 106.dzimšanas dienā, 18.novembrī, plkst. 15.45 ar tautas sadziedāšanos noslēgsies jau trešais Latvijas Gaismas ceļš. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.12297797sec.