Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministra vietnieks: Pilotiem ir jābūt universāliem kareivjiem

Pēc Krievijs iebrukuma Ukrainā 2022. gada 24. februārī un Rietumu sankcijām, cietēja lomā ir agresorvalsts aviācija – jau izskanējuši trauksmes signāli par “kanibālismu” aviācijā, bet tagad, spriežot pēc Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrijas ministra vietnieka Oļega Bočarova teiktā, pilotiem būs jābūt “universālajiem kareivjiem”.

Austrumu ekonomikas forumā Oļegs Bočarovs nāca klajā ar paziņojumu, ka piloti būtu jāsertificē kā “universālie kareivji”, kuriem jāprot, ne tikai pilotēt lidmašīnu, bet arī to salabot. Tāpat arī iekārtām jābūt tādām, lai remontu var veikt “uz lauka” ekspluatācijā.

“Aviatorschina’s Telegram” gan pauž, ka ministra izteikumi galvenokārt attiecoties uz reģionālās aviācijas pilotiem, un viņiem būtu jārūpēja,s lai lidmašīnas kalpotu pēc iespējas ilgāk, par spīti sankcijām.

Ministra teikto ar bažām uzņēmuši daži Krievijas aviācijas nozares pārstāvji, kuri norāda, ka piloti un tehniķi ir divas pilnīgi atšķirīgas profesijas, un pilnvērtīgai lidmašīnas apkopei nepieciešama atsevišķa izglītība.

Tiek norādīts, ka jau tagad lidsabiedrības ievieš pretrunīgi vērtētas darbības. Piemēram, krievu pilotiem ieteicams mazāk lietot bremzes, lai kluči ilgāk kalpotu.

Tikmēr Starptautiskā civilās aviācijas organizācija (ICAO) jau paudusi bažas un norādījusi “uz nopietnām drošības problēmām Krievijas civilajā aviācijā”. Tas nozīmē, ka valsts nav spējīga kontrolēt lidojumu drošību, ņemot vērā, ka ekspluatētas tiek ārvalstīs ražotas lidmašīnas, kurām ražotāji nenodrošina apkopi un detaļu piegādi.

Tikmēr Krievijas puse norāda, ka pasažieriem nekādas briesmas nedraudod, ka šādi ICAO tikai paužot bažas.

Starp citu, Krievija ir kļuvusi par trešo valsti pasaulē, kurai ICAO parādījusi “sarkano karodziņu”. Abas pārējās ir Butāna un Eritreja.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.38640785sec.