Kāpēc jāveic lidmašīnas pasažieru evakuācija 90 sekunžu laikā?

Pēc starptautiskajiem noteikumiem, lai lidmašīnu varētu laist ekspluatācijā, veiksmīgi jāsimulē tās pasažieru evakuācija 90 sekunžu laikā.

20. gadsimta 60. gados ASV Federālās aviācijas aģentūra rosinājusi un veikusi pētījumus, kuru gaitā noskaidroti gan lidmašīnu aizdegšanās iemesli un attīstības gaita, gan metodes risku mazināšanai. 1964. gadā aizdegšanās iemeslu un attīstības gaitas apzināšanai, imitējot ugunsgrēkus, testēja pasažieru lidmašīnas "Douglas DC-7" un "Lockheed L164".

Pētījumu gaitā noskaidrots, ka šādās situācijās lidmašīnas salons var noturēties bez aizdegšanās kopā divas minūtes. Tiesa gan, pēc vēlāk iegūtajiem datiem un no tiem izrietošajiem secinājumiem Federālā aviācijas aģentūra samazinājusi evakuācijas laiku līdz 90 sekundēm.

Pēc šiem pētījumiem būtiski uzlaboti lidojumu drošības pasākumi, kas aktuāli vēl šobaltdien, tostarp fakts, ka lidmašīnas degvielas tvertne konstruēta tā, lai mazinātu aizdegšanās risku. Citu drošības pasākumu vidū ir evakuācijas slīdņu izlaišana 10 sekunžu laikā, palielināts lidmašīnas salona apgaismojums, papildu avārijas izejas un objektīvi vēlamāks izeju izkārtojums, automātiski krītošās skābekļa maskas, kā arī lidmašīnas elektrisko kabeļu aizsardzība.

Evakuācijas simulācija norit ar reālu apkalpi un noteiktu pasažieru skaitu. Bērnu vietā izmanto lelles. Pasažieri šādās situācijās, lai arī nav informēti par evakuācijas plānu un norisi, var mierīgi uzelpot, jo ir informēti, ka nekādas briesmas viņu dzīvībai nedraud. Jāņem gan vērā, ka simulācijas gaitā izmanto vien pusi avārijas izeju.

Tieši pēc šādas kārtības 2006. gadā lidmašīna "Airbus A380" veiksmīgi nokārtoja sertifikācijas prasības, 873 pasažieriem evakuējoties no lidmašīnas. Svarīgi piebilst, ka tad pirmoreiz šādu pārbaudi veica divstāvu lidmašīnai, kas sarežģīja evakuācijas gaitu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.211375sec.