Lidostā enerģiju taupīs gan darba telpās, gan pasažieru terminālī

Lidosta “Rīga” izstrādājusi enerģijas taupības pasākumu kopumu 2022.–2023. gada apkures sezonai: no nākamās nedēļas tiks mainīta apgaismojuma intensitāte gan lidostas iekštelpās, gan ārpus telpām, kā arī tiks pielāgota apkures temperatūra lidostas terminālī un darba telpās.

“Lidostas darba procesu specifikas un augsto drošuma prasību dēļ iespējas samazināt enerģijas patēriņu lidostā ir ierobežotas, tomēr esam izstrādājuši pasākumu kopumu, kas ļaus mums, saglabājot atbilstošu drošuma līmeni, samazināt enerģijas patēriņu gaidāmajā apkures sezonā. Šie pasākumi skars gan mūsu klientus, gan darbiniekus, tāpēc aicinām ikvienu uz sapratni un atsaucību!” saka lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Pasažieriem un lidostas termināļa apmeklētājiem jārēķinās, ka terminālī no nākamās nedēļas gaisa temperatūra tiks nodrošināta 19–20°C robežās. Tur, kur tas iespējams - gan terminālī, gan darba telpās, gan lidostas teritorijā ārpus telpām - tiks samazināta apgaismojuma intensitāte.

Gaisa temperatūra līdz iepriekš minētajai tiks pazemināta arī lidostas darba telpās, bet ārpus darba laika to samazinās vēl par vairākiem grādiem.

Enerģijas taupības pasākumu kopums paredz arī izglītojošus pasākumus darbiniekiem, apmācot un informējot ikvienu lidostā strādājošo par iespējām ikdienā samazināt enerģijas patēriņu, sākot ar racionālu telpu vēdināšanu un elektroiekārtu lietošanu līdz atgādinājumiem par apgaismojuma izslēgšanu un biroja tehnikas optimālu izmantošanu, kā arī attālināta darba iespējām, kur tas pieļaujams.

Tāpat lidosta aicinās uzņēmumus, kas strādā lidostā, ieviest līdzīgus enerģijas patēriņa samazināšanas pasākumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08603692sec.