Ieskats nākotnē – «airBaltic» testē «SpaceX Starlink» internetu

Ieskats nākotnē – «airBaltic» testē «SpaceX Starlink» internetu

Latvijas lidsabiedrība airBaltic ir veikusi pirmo SpaceX interneta savienojuma sistēmas Starlink testēšanu Airbus A220-300 lidmašīnā. Tests tika veikts uz zemes lidsabiedrības mājas bāzē Rīgā, un savienojuma sistēma tika testēta ar pilnu lidmašīnas salonu, kurā atradās airBaltic un SpaceX Starlink darbinieki.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: “Esam gandarīti, ka varam būt līderi Eiropā, mūsu lidmašīnās piedāvājot neierobežotu, ātrgaitas un bezmaksas interneta savienojumu lidojumu laikā. Šis pirmais tests sniedz labas atziņas un tuvina mūs pakalpojumu uzlabošanai pasažieriem, kuri ceļo airBaltic tīklā Eiropā un ārpus tās.”

“Mēs esam pateicīgi partneriem no SpaceX Starlink par atbalstu šajā unikālajā ceļojumā. Viņu mērķi un apņēmība lieliski papildina airBaltic vērtības. Tā kā mēs izmantojam vienu no modernākajiem lidmašīnu tipiem tirgū, airBaltic nākamais loģiskais solis ir ieviest moderno Starlink interneta risinājumu šajā flotē,” piebilst Gauss.

Starlink pārdošanas viceprezidents Džeisons Fričs (Jason Fritch): “Starlink turpina aktivizēt ātrgaitas un zema latentuma internetu lidmašīnās visā pasaulē, tāpēc esam gandarīti, ka ar airBaltic A220 lidmašīnu floti varam piedāvāt šo nākamās paaudzes pieredzi arī Eiropā.”

airBaltic sadarbojas ar SpaceX, lai iegūtu nepieciešamo papildu lidmašīnas tipa sertifikācijas (supplemental type certification – STC) apstiprinājumu. Šī produkta uzstādīšanu airBaltic Airbus A220-300 flotei paredzēts uzsākt līdz gada beigām.

Plānojot aprīkot visu A220-300 lidmašīnu floti ar SpaceX interneta pieslēguma sistēmu Starlink, airBaltic mērķis ir nodrošināt ikvienam pasažierim iespēju visa ceļojuma laikā izmantot nevainojamu, ātrgaitas internetu bez sarežģījumiem un reģistrācijas. No brīža, kad pasažieri iekāps lidmašīnā, viņiem būs pieejams interneta savienojums.

SpaceX izstrādātais Starlink nodrošina ātrgaitas, platjoslas internetu vairāk nekā 90 valstīs visā pasaulē, un pagājušajā gadā sāka apkalpot komerciālās lidmašīnas ar ātrgaitas internetu lidojumu laikā. Ar satelītiem, kas atrodas Zemes orbītā vairāk nekā 65 reizes tuvāk par parastajiem ģeostacionārajiem satelītiem, Starlink sasniedz ievērojami lielāku pārraides ātrumu. Starlink var nodrošināt līdz pat 500 Mb/s ātru interneta savienojumu, un ar aizkavēšanos līdz pat 20 ms, ļaujot visiem pasažieriem vienlaikus piekļūt straumēšanas spējīgam internetam un lidojuma laikā veikt darbības, kas iepriekš nebija iespējamas – videozvani, tiešsaistes spēles, virtuālie privātie tīkli un daudz kas cits.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60129094sec.