Parīzē no lidostas uz centru cels jaunu ātrvilcienu

No Parīzes Šarla de Golla lidostas (Charles de Gaulle airport) uz pilsētas centru pēc aptuveni pieciem gadiem būs iespējams nokļūt 20 minūšu laikā, jo tiks celts jauns ātrvilciena maršruts, savienojot ceļotājus ar pilsētas centru.

No Francijas lielākās lidostas, kas atrodas aptuveni 25 kilometru attālumā no Parīzes, jau šobrīd iet vilciens (10 eiro vienā virzienā), taču tas pasažierus līdz centram nogādā aptuveni 50 minūšu laikā. Tāpat ir iespējams no lidostas prom doties arī ar autobusiem (5,70 eiro vienā virzienā) - tie gan brauciena ilgumu paildzina līdz pat divām stundām (dažādi maršruti un dažādos satiksmes intensitātes laikos). Protams, pastāv arī taksometru servisi - taču tie izmaksā aptuveni 50 eiro (par 15 eiro vairāk "pīķa stundās" un naktīs).

Kā uzsver ārvalstu mediji, tad šobrīd nokļūšana no lidostas, kas pazīstama kā ļoti noslogota, līdz vienas no Eiropas lielāko pilsētu centram, ir vienkāršiem vārdiem sakot murgs. Tieši tāpēc arī Francijas valdība ir lēmusi par jaunas ātrvilciena līnijas izbūvi, kas savienos pilsētu ar lidostu pa tiešo, tādējādi cerot arī samazināt sastrēgumu apmēru šajā pilsētas daļā.

Iecerētās līnijas izveide gan nebūs lēta - tā izmaksās aptuveni 1,7 miljardus eiro. Investīciju, protams, cerēs atgūt arī ar biļešu pārdošanu - viena virziena biļete, prognozēts, ka maksās aptuveni 24 eiro.

Tomēr - kā jau minējām, vēl pieci gadi līdz jaunajam vilcienam būs jāpagaida.

Kā norāda eksperti, šis infrastruktūras uzlabojums varētu arī būt iemesls, lai Parīze varētu apsteigt Losandželosu un Budapeštu 2024.gada Olimpisko spēļu rīkošanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10577798sec.