“Lux Express” investē 11 miljonus eiro 27 jaunu un videi draudzīgu autobusu iegādē

Baltijas reģionā lielākā autobusu pārvadājumu kompānija “Lux Express” gada laikā nomainīs lielu daļu sava autobusu parka uz videi draudzīgāku. Pirmie jaunie “Scania Irizar” autobusi pasažierus sāks pārvadāt jau jūlijā. Tie ir ietilpīgāki, vieglāki un gandrīz par 15 % videi draudzīgāki. Ar AS “Scania Eesti” noslēgtā līguma summa ir 11 miljoni eiro.

Pirmie 10 autobusi tiks piegādāti jūlijā, bet nākamie 17 – jaunā gada sākumā. Jaunie autobusi ļaus “Lux Express” palielināt reisu skaitu, dodot cilvēkiem vairāk iespēju dažādos ceļojuma galamērķos un kūrortpilsētās izbaudīt vasaru bez automašīnām.

Ar šo darījumu “Lux Express” turpina īstenot iepriekš uzsākto autobusu parka atjaunošanas plānu, ko pārtrauca negaidīti atnākusī Covid pandēmija. Darījuma ietvaros “Lux Express” komanda 5. jūnijā personīgi apmeklēja “Irizar” rūpnīcu Spānijā, lai vēlreiz pārbaudītu autobusu galīgo apdari un nosūtītu tos ceļā uz Igauniju.

“Lux Express” valdes loceklis Ingmārs Ross uzsvēra, ka izvēle par labu jaunajiem “Scania Irizar i6S Efficient” autobusiem izdarīta, jo tie ir augstākā līmeņa Eiropas tālsatiksmes autobusi. “Ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību autobusi ir padarīti maksimāli efektīvi operatoriem un ērti pasažieriem. Šie autobusi ir piemēroti lielu attālumu veikšanai, vienlaikus saglabājot absolūtas līderpozīcijas vides ilgtspējības jomā,” sacīja I. Ross. “Jaunie autobusi ir par 950 kilogramiem jeb gandrīz vienu tonnu vieglāki, un to gaisa pretestības procents ir par 30 % mazāks. Pateicoties tam, autobusu emisijas un degvielas patēriņš ir par 13 % zemāks nekā jaunākajiem autobusiem “Lux Express” līdzšinējā autoparkā.”

Viena no autobusu ekonomijas atslēgām ir izmainītā aerodinamika, kas vizuāli izpaužas autobusu futūristiskajā izskatā. Daļa transportlīdzekļa priekšpuses, jumta, kā arī vējstikls un priekšējo logu izliekumi ir pārveidoti tā, lai pēc iespējas samazinātu gaisa pretestību. Turklāt “Irizar i6S Efficient” vairs nav gaisa pretestību veicinošo ārējo atpakaļskata spoguļu, kas ir aizstāti ar digitālajām kamerām, tādejādi uzlabojot vadītāja tiešo un netiešo redzamības lauku.

“Pateicoties jaunajiem autobusiem, par 13 % samazināsies arī viena pasažierkilometra nobraukuma oglekļa pēda. Šajā ziņā “Lux Express” jau šobrīd ir pakalpojumu sniedzējs ar labākajiem rādītājiem pasažieru pārvadājumu nozarē. Un mūsu nākotnes plāni ir vēl zaļāki,” uzsver I. Ross.

Pagājušā gada jūnijā “Lux Express” uzsāka sadarbību ar Igaunijas jaunuzņēmumu “Grenpay”, kura izstrādātais algoritms cita starpā palīdz aprēķināt dažādu transporta veidu CO2 pēdas nospiedumu uz vienu pasažierkilometru. Piemēram, pērkot autobusa biļeti “Lux Express” mājaslapā, ikviens pasažieris var uzzināt, kāds ir viņa CO2 pēdas nospiedums, ceļojot no vienas pilsētas uz otru. Pērn vasarā aprēķini parādīja, ka, piemēram, veicot 100 kilometrus garu braucienu ar “Lux Express” autobusu, viena pasažiera oglekļa pēdas nospiedums ir 22 grami uz pasažierkilometru jeb 2,2 kilogrami visā distancē. Savukārt šopavasar veiktie aprēķini parādīja, ka autobusu oglekļa pēdas nospiedums pasažieru skaita pieauguma dēļ ir samazinājies līdz 21 gramam uz pasažierkilometru jeb 2,1 kilogramam uz 100 autobusa brauciena kilometriem. Tas liecina par to, ka ceļošana ar autobusu ir 1,5 reizes videi draudzīgāka nekā tāda paša attāluma nobraukšana ar dīzeļvilcienu un vairāk nekā 6 reizes ekonomiskāka nekā ceļošana pa to pašu maršrutu ar automašīnu vienatnē.

“Tuvāko gadu laikā plānojam uzsākt regulārus pasažieru pārvadājumus arī ar jauniem autobusiem, kurus darbinās alternatīvās degvielas. Galvenokārt koncentrējamies uz ūdeņraža autobusiem, jo tas ir virziens, kurā autobusu ražotāji tuvāko pāris gadu perspektīvā sola visefektīvākos inovatīvos risinājumus,” sacīja I. Ross.

Lux Express Group ir starptautisks autobusu pārvadātājs, kas nodrošina starptautiskos tālsatiksmes reisus starp lielākajām Baltijas pilsētām, Sanktpēterburgu, Helsinkiem un Varšavu, kā arī iekšzemes pasažieru pārvadājumus Igaunijā. Autoparku veido 99 augsta komforta autobusi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15413404sec.