«Stena Line» jaunais prāmis «Stena Scandica» veicis savu pirmo braucienu

Nostiprinot savas pozīcijas un paplašinot pakalpojumus Baltijas jūras reģionā, Zviedrijas prāmju kompānija Stena Line šogad maršrutā starp Ventspili Latvijā un Nīnashamnu Zviedrijā norīkos divus jaunus, lielus un modernus prāmjus.

Pirmais no tiem – Stena Scandica Nīnashamnas ostā ieradās 27. jūlijā, veicot savu pirmo nakts reisu no Ventspils. Jaunajā prāmī ir par 70 % palielināta pasažieru salona ietilpība salīdzinājumā ar esošajiem kuģiem, kā arī gandrīz par 30 % lielāka kravas ietilpība, turklāt tiek nodrošināti apstākļi patīkamai laika pavadīšanai, ceļojot pa Baltijas jūru.

“Mēs gandrīz desmit gadus pārvadājam pasažierus un kravas Baltijas jūras reģionā. Šajā laikā ik gadu esam piedzīvojuši spēcīgu izaugsmi. Turklāt, salīdzinot ar 2012. gadu, mēs esam vairāk nekā divas reizes paplašinājuši savu darbību – sākām ar vienu kuģi un 10 reisiem nedēļā, un tagad divi kuģi veic 24 reisus nedēļā. Šo paplašināšanos veicina mūsu klientu pieaugošais pieprasījums pēc jūras braucieniem Baltijas jūrā un papildu kravas ietilpības. Tagad mēs vēl vairāk nostiprinām savas pozīcijas un piedāvājam klientiem divus jaunus, modernus un lielākus prāmjus, kas 2021. gadā nodrošinās par 30 % lielāku kravas ietilpību un patīkamu ceļošanas pieredzi uz kuģa gan mūsu maršrutos uz Latviju, gan no tās,” saka Johans Edelmans (Johan Edelman), tirdzniecības direktors Baltijas jūras ziemeļu reģionā.

“Ventspils brīvostai ir liels prieks un gandarījums sagaidīt jauno prāmi Stena Scandica. Neapšaubāmi šis ietilpīgais un mūsdienīgais prāmis būtiski paplašinās līnijas starp Latviju un Skandināviju iespējas, kas ir gaidīta ziņa Latvijas un kaimiņvalstu industriālajā sektorā. Turklāt mūsdienīgi pilnveidotais pasažieru serviss ļaus Ventspils ostai attīstīt tās lomu ne tikai kravu un industriālajā sektorā, bet arī tūrismā,” uzsver Ventspils brīvostas pārvaldnieks Andris Purmalis.

Prāmis Stena Scandica ir 222 metrus garš, un tajā ir 200 kajīšu, tā ietilpība ir 970 pasažieri un 2875 līnijmetri kravu vienībām, kā arī papildu automašīnu klājs, tādējādi palielinot kravas ietilpību par 30 % un pasažieru salona ietilpību par 70 %. Prāmis ir aprīkots ar vairākām ilgtspējīgām funkcijām un degvielas patēriņa uzlabojumiem, piemēram, hibrīdiem skruberiem, balasta ūdens attīrīšanas sistēmām un citiem risinājumiem, lai piedāvātu ilgtspējīgāku transportu pāri Baltijas jūrai. Lielāka ietilpība nozīmē arī zemāku emisiju uz vienu pārvadāto vienību.

Prāmja interjers ir atjaunināts, un tajā ir jaunas kajīšu kategorijas, plaši veikali ar lieliskiem piedāvājumiem zināmām zīmolu precēm, atpūtas zonas un vairākas ēdināšanas iespējas, kā arī sauļošanās terase.

“Mēs uzskatām, ka RoPax ir mūsu galvenā konkurences priekšrocība un mūsu veiksmes stāsta neatņemama sastāvdaļa, tāpēc turpināsim apvienot kravas un pasažieru pārvadājumus. Divi jaunie prāmji ir izcils papildinājums Stena Line kuģu flotē mūsu klientiem, un tas ir tikai pirmais solis ceļā uz mūsu vērienīgo plānu trīs gadu laikā dubultot pasažieru skaitu Baltijas jūras maršrutā,” uzsver Johans Edelmans.

Ventspils‒Nīnashamna ir īsākais maršruts starp Baltiju un Skandināviju. Kad Stena Scandica un Stena Baltica pārņems maršrutu Ventspils‒Nīnashamna, tie aizstās esošos prāmjus Stena Livia un Stena Flavia, kuri pēc tam kursēs maršrutā Liepāja–Trāveminde.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13264704sec.