Zviedrijas prāmju kompānija ar vēsturisku paziņojumu atzīmē Starptautisko jūrniecībā nodarbināto sieviešu dienu

2022. gada 18. maijā tiek atzīmēta IMO (Starptautiskās jūras organizācijas) oficiālā Jūrniecībā nodarbināto sieviešu diena. Šajā dienā katru gadu kuģniecības nozare visā pasaulē godina nozīmīgo lomu, kādu sievietes ieņem jūrniecības nozarē, un uzsver problēmas, ar kurām nozare saskaras, palīdzot sievietēm veidot veiksmīgu karjeru jūrā.

Kompānijā Stena Line maijs vienmēr tiek atzīmēts kā Dažādības mēnesis, un par godu šim notikumam Stena Line ir paziņojusi par pirmās kapteines Linetes Braizenas nozīmēšanu amatā.  34 gadus vecā Linete Braizena ir no Skotijas, viņa ir nakts maiņu kapteine uz viena no lielākajiem Stena Line prāmjiem Stena Adventurer aktīvajā maršrutā Holiheda–Dublina, kas savieno Velsu un Īriju.

Stena Line grupas Sabiedrības un komunikācijas nodaļas vadītāja Margarēta Jensena-Diksone (Margareta Jensen Dickson): “Ņemot vērā, ka no visā pasaulē strādājošajiem jūrniekiem tikai 2% ir sievietes, ir ļoti būtiski motivēt vairāk sieviešu iesaistīties darbā kuģniecībā. Tādēļ ir liels prieks paziņot, ka pēc kapteiņa amata izmēģinājuma perioda sekmīgas pabeigšanas Linete Braizena ir apstiprināta par mūsu pirmo sievieti kapteini. Šodien esam apliecinājuši, ka sievietes var gūt sekmes, strādājot jūrniecībā, un Stena Line viņas vienmēr atbalstīs.”

Kapteine Braizena ir studējusi fiziku un lietišķo matemātiku Glāzgovas universitātē, turpinājusi studijas jūrniecības specialitātē Vorsašas (Warsash) un Glāzgovas Jūras akadēmijā.  Strādājusi kruīza kuģu nozarē un Marine Scotland, bet 2017. gadā viņa uzsāka darbu Stena Line kā kapteiņa otrais palīgs.

Linete Braizena, Stena Adventurer nakts maiņu kapteine: “Es uzaugu mazā zvejnieku ciematā Skotijas augstienē un jau no agras bērnības dzīvoju un elpoju ar jūru. Jau skolas laikā zināju, ka nevēlos darbu birojā – man vajadzīgs darbs tikai jūrā. Esmu neticami lepna kļūt par Stena Adventurer kapteini, turklāt pirmo sievieti kapteini. Tas nevarētu notikt bez manu Stena Line kolēģu atbalsta. Ceru, ka mans amats spēs mudināt arī citas jaunas sievietes sekot manam piemēram un veidot veiksmīgu karjeru darbā uz kuģiem.”

Stena Line daudzveidības centienu pamatā ir ANO Ilgtspējīgas attīstības 5. mērķis – Panākt dzimumu līdztiesību un nodrošināt pilnvērtīgas iespējas visām sievietēm un meitenēm – un jo īpaši 5. mērķa 5. punktā izvirzītais uzdevums “Nodrošināt sieviešu pilntiesīgu un efektīvu līdzdalību un vienlīdzīgas iespējas ieņemt vadošu lomu visos lēmumu pieņemšanas līmeņos politiskajā, saimnieciskajā un sabiedriskajā dzīvē”.  Stena Line vēlas sekmīgi pildīt vienu no galvenajiem rādītājiem šā mērķa sasniegšanai – proti, “sieviešu īpatsvaru vadošos amatos”. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25904107sec.