4 padomi, ko ņemt līdzi un ko atstāt mājās, dodoties uz Zviedriju

Zviedrija būs lielisks galamērķis visiem īstenas dabas varenuma un skaistuma baudītājiem, kas novērtēs Zviedrijas neskarto dabu, kultūru un mierīgo dzīves ritmu. Taču, kā sapakot atvaļinājuma koferi, lai tajā ir viss nepieciešamais un izdodas baudīt atvaļinājumu bez stresa? Šajā rakstā meklējiet noderīgus padomus tam, kā kļūt par īstu ceļošanas ekspertu un ceļojumā paņemt līdzi tikai to, kas nepieciešams.

Nē – nepārdomātiem apģērbiem un neērtiem apaviem

Uz Zviedriju ir iespējams nokļūt komfortablā veidā ar DFDS prāmju operatora prāmi, kas kursē ik dienas no Klaipēdas uz Karlshamnu. Turklāt izvēloties ceļā doties ar prāmi, var nesatraukties par bagāžas ierobežojumiem izmērā vai svarā. Taču, lai arī ierobežojumi līdzi paņemamo lietu ziņā nav, tas ir paša ceļotāja interesēs savas mantas pakot gudri un apdomīgi, lai atvaļinājumā justos komfortabli un ērti.

Visvairāk vietas ceļojuma koferī aizņem tieši apģērbs un apavi. Nereti plānojot ceļojumu un jau krāmējot koferus pieļaujam tipisku kļūdu – dziļi skapī atrasto kleitu vai jaku, kas nav vilkta jau vairākus gadus nolemjam ņemt līdzi ceļojumā.

Lai izvairītos no liekām, nevajadzīgām mantām ceļojumā ņemiet līdzi tikai to, ko jau nēsājat un esat atzinuši par ērtu un komfortablu arī ikdienā. Dodoties ceļā uz Zviedriju vislabāk noderēs apģērbs, kas viegli pielāgojams neprognozējamiem laikapstākļiem – neitrāla tipa vējjaka, kas sildīs dodoties pārgājienā un vakarā labi izskatīsies arī apmeklējot vakariņu restorānu.

Tāpat Zviedrijas laikapstākļiem rudenī noderēs arī ūdensnecaurlaidīgi apavi, kas kalpos gan saulainās dienās, gan dienās, kad uzlīs lietus. Ja vien ir iespēja, ceļojumā ieteicams ņemt līdzi jau labi iestaigātus, ērtus apavus, jo jauni apavi mēdz uzberzt tulznas un sākotnēji būt neērti valkātājam. Taču, ja pirms ceļojuma apavi tomēr jānopērk, ieteicams to darīt pāris nedēļas pirms došanās ceļā, lai pagūtu ienēsāt jaunos apavus, lai tie ceļojuma laikā nepieviļ.

Jā – “sīpola” principam  apģērbā

Dodoties rudens ceļojumā vislabāk noderēs drēbes ko var vilkt kārtās jeb ievērojot tā saukto “sīpola” principu. Rudens mēnešos temperatūra Zviedrijas dienvidos noslīd līdz +5 – +7 grādiem, kur dienas mēdz būt gan saulainas, gan arī vējainas un lietainas.

Tādēļ dodoties pastaigās un pārgājienos noderēs termoveļa, ko ērti pavilkt apakšā zem džempera. Gadījumā, ja termoveļā kļūs par karstu, to var ērti novilkt un ielikt somā, jo tā neaizņem daudz vietas. Ja termoveļa nav pieejama tās funkciju labi pildīs arī parasti sporta legingi, ko ērti pavilkt zem biksēm.

Ceļojumā labi noderēs arī jaka ar garāku apkakli un kapuci, tādējādi atbrīvojot no vajadzības ņemt līdz lielu šalli, kas nereti aizņem lielu daļu no bagāžas. Vējainākam laikam noderēs cepure no plāna auduma un cimdi.

Jā – laicīgi sagatavotām zviedru kronām

Lai arī ceļojot pa Zviedriju droši vari iztikt vien ar bezskaidras naudas norēķiniem, ir brīži, kad lieti noder arī skaidra nauda. Bieži vien skaidrā naudā ir ērtāk par autostāvvietām, vai apmeklējot vietējos tirdziņus, kā arī atstājot dzeramnaudu restorānā. Zviedrijā norēķini notiek Zviedru kronās (SEK), kur viena Zviedrijas krona (SEK) ir aptuveni 0,93 eiro centi.

Pirms došanās ceļojumā ir vērts izpētīt arī konkrētās valsts cenu līmeni par precēm un pakalpojumiem, kas aptuveni palīdzēs saprast gan to ar kādu budžetu rēķināties, gan to cik daudz skaidras naudas nepieciešams izmainīt valūtas maiņā.

Piemēram, kafijas tase Zviedrijas kafejnīcā izmaksā ap 4 eiro, viens litrs piena maksā ap 1,50 eiro, savukārt maltīte vidēja līmeņa restorānā 2 personām Zviedrijā orientējoši izmaksā ap 60.00 eiro.

Nē – ēdiena krājumiem

Bieži vien ir dzirdēts stereotips, ka dodoties ceļojumā uz Skandināvijas valstīm ir jāparūpējas par ēdiena krājumiem ceļojuma laikam, jo Skandināvijā viss ir dārgs. Patiesībā, cenu līmenis veikalos ir gana līdzīgs mūsu pašu cenām un apjomīgus ēdiena krājumus veidot nav vērts.

Turklāt, ja ceļojumā dodies ar DFDS prāmi no Klaipēdas, tad satraukties nevajadzētu arī par pārmaksāšanu uz vakariņu rēķina ceļā. Teiksim veicot iepriekšēju rezervāciju vakariņām un brokastīm nākamajā rītā prāmja “7 Seas” bufetē, var ieturēties par ļoti adekvātu cenu, kopā par abām maltītēm nepārmaksājot vairāk kā 20.00 Eiro.

Savukārt, esot Zviedrijā, ņemt līdzi pārtikas preces ieteicams tikai tajā gadījumā, ja ir vēlme baudīt ko īpašu – savu mīļāko kafiju no rīta, vai brokastu maizīti ēst uz mīļākās maizes šķēles. Visādi citādi, dodoties ceļā ļaujies kulināram piedzīvojumam, jo ceļojuma svarīga daļa ir arī lokālās virtuves iepazīšana.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57611609sec.