Intervija: Kam jāpievērš uzmanība, iegādājoties ceļojumu apdrošināšanu

Intervija: Kam jāpievērš uzmanība, iegādājoties ceļojumu apdrošināšanu

Dodoties ceļojumā, mēs vienmēr paķeram līdzi arī kādas zāles – vēderam, pretsāpju, dezinficējošos līdzekļus un termometru. Nekad jau nevar zināt, kā organisms reaģēs uz vides, pārtikas un ūdens maiņu. Šis jautājums īpaši ir aktuāls, ja dodamies ceļā ar bērniem. Neviens no mums nav arī pasargāts no pēkšņas saslimšanas vai traumām, sevišķi nepatīkami šos brīžus piedzīvot svešā valstī, kad nav zināms, kur griezties un cik var izmaksāt ārstēšana.

Aktīvi ceļotāji no savas pieredzes pārliecinājās, ka šādos gadījumos laba ceļojumu apdrošināšana atrisina visas problēmas un ļauj domāt tikai par savu veselību. Bieži vien tieši apdrošināšanas polise izglābj atvaļinājumu ne tikai saslimušajai personai, bet arī ceļabiedriem.

Lai noskaidrotu. kādiem aspektiem būtu jāpievērš uzmanība, izvēloties ceļojumu apdrošināšanas polisi, Travelnews.lv aicināja uz sarunu apdrošināšanas kompānijas Baltijas Apdrošināšanas Nams eksperti - Jaroslavu Tomašēviču.

Travelnews.lv: Latvijā ceļojumu apdrošināšanu piedāvā vairākas kompānijas. Polises atšķiras pēc iekļautajiem riskiem, izmaksājamām summām un cenām. Kā izvēlēties labāko polisi? Kam būtu jāpievērš uzmanība? Kādiem riskiem obligāti ir jābūt iekļautiem?

Jaroslava Tomašēviča: Jā, patiešām, pirmajā brīdī visi apdrošināšanas sabiedrību piedāvājumi šķiet līdzīgi. Dažkārt pat tūrisma profesionāļiem ir grūti tos atšķirt. Tāpēc mēģināšu uzsvērt svarīgākās lietas, kam būtu jāpievērš uzmanība, iegādājoties apdrošināšanas polisi savam ceļojumam.

Visbiežāk apdrošinātais risks ir medicīniskie jeb ārstēšanas izdevumi − to visas apdrošināšanas sabiedrības piedāvā jebkuras programmas ietvaros, pat minimālās. Es ieteiktu pievērst uzmanību divām būtiskām lietām. Pirmkārt, pārliecināties, vai polise ietver tā saucamo pašrisku jeb izdevumu daļu, kuru, notiekot negadījumam, klients sedz pats. Otrkārt, vai, notiekot negadījumam, klientam par medicīnas pakalpojumiem jānorēķinās pašam, vēlāk iesniedzot čekus apdrošinātājam, vai arī viņa vietā uzreiz norēķinās apdrošināšanas kompānija. Jāpiebilst, ka, piemēram, Baltijas Apdrošināšanas Nams klientiem nodrošina ceļojumu apdrošināšanu bez pašriska medicīniskiem izdevumiem. Notiekot negadījumam, klientam arī nav jātērē sava nauda – viņam tikai jāpiezvana uz diennakts palīdzības dienestu.

Ja ceļojumā jādodas ar lidmašīnu, es ieteiktu polisē iekļaut bagāžas risku, tad klients būs pasargāts, ja bagāža aizkavēsies, tiks sabojāta vai pat pazudīs pārvadājuma laikā.

Aktīvā sporta piekritējiem, īpaši slēpotājiem, noteikti vajadzētu iekļaut civiltiesiskās atbildības risku. Tad apdrošināšanas kompānijas segs zaudējumus, ko klients netīšām var nodarīt trešās personas dzīvībai, veselībai vai mantai.

Ceļotājiem, kuriem ir mazi bērni vai vecāki jau gados, būtu lietderīgi izvēlēties apdrošināt arī ceļojuma atcelšanas un ceļojuma pārtraukšanas riskus. Gadījumā, ja tuviniekus piemeklēs kāda slimība, apdrošināšanas kompānija segs izdevumus par iegādāto ceļojumu, ja klients nevarēs tajā doties (ceļojuma atcelšana), bet pirmstermiņa atgriešanās gadījumā − papildu ceļa izdevumus (ceļojuma pārtraukšana). Starp citu, Baltijas Apdrošināšanas Nams ir vienīgā kompānija Latvijā, kas piedāvā šo segumu, turklāt arī tad, ja nelaimes gadījums noticis ar darba kolēģi, tāpēc ātrāk jāatgriežas mājās. Atbilstoši katra klienta vēlmēm pastāv plašas iespējas apdrošināt visdažādākos riskus. Piemēram, apģērba ķīmiskā tīrīšanu, juridiskos izdevumus vai ārstēšanas izdevumus Latvijā un tā tālāk.

Vēlos īpaši atzīmēt, ka Baltijas Apdrošināšanas Nama ceļojumu apdrošināšanai ir vispilnīgākais segums Latvijā – iespējams izvēlēties piemērotākos no 33 apdrošināšanas riskiem, pasargājot sevi jebkādā dzīves situācijā.


Travelnews.lv: Vai ceļojumu apdrošināšanai ir vecuma vai kādi citi ierobežojumi? Vai tiek apdrošināti tādi riski kā hronisko slimību saasinājums, alerģija, saules apdegumi? Pirms kāda laika apdrošinātāji ļoti uzmanīgi izvērtēja grūtnieču apdrošināšanu, bieži vien sievietēm stāvokli apdrošināšana tika atteikta. Kāda situācija ir šobrīd?

Jaroslava Tomašēviča: Jebkurai apdrošināšanas kompānijai ir vecuma ierobežojumi, jo secināts, ka gados vecākas personas ir vairāk pakļautas riskam. Vecākiem cilvēkiem polise arī parasti maksā dārgāk. Baltijas Apdrošināšanas Nams bez saskaņojuma apdrošina seniorus līdz pat 75 gadiem. Taču arī tad, ja klients ir vecāks, mēs neliedzam iespēju apdrošināties, tikai jāaizpilda īsa anketa ar jautājumiem par veselību, pēc kuras izskatīšanas tiek pieņemts lēmums par konkrēta klienta apdrošināšanu, kas parasti ir pozitīvs.

Diemžēl vairākas kompānijas apdrošināšanas segumā neiekļauj nedz hronisko slimību saasinājumu, nedz arī pirmo palīdzību alerģijas vai saules apdegumu gadījumos. Toties Baltijas Apdrošināšanas Nams sniegs saviem klientiem palīdzību jebkurā no šiem gadījumiem!

Ja ceļojumā plāno doties topoša māmiņa, pirms apdrošināšanas polises iegādes noteikti jāpārbauda, vai konkrētas kompānijas apdrošināšanas polise sedz pirmo palīdzību grūtniecības sarežģījumu gadījumā. Vairākas kompānijas šo risku nesedz, bet ir dažas, kas tomēr sniedz pirmo palīdzību līdz 24 grūtniecības nedēļai, to skaitā ir arī Baltijas Apdrošināšanas Nams.


Travelnews.lv: Dodoties atvaļinājumā uz citu valsti, mēs ik reizi sagaidām brīnumu un ceram piepildīt savu sapni. Ko darīt, ja tomēr notiek kāda nepatikšanas? Kāds ir rīcības plāns (1-2-3)? Ceļojumu polisei vienmēr ir jābūt līdzi izdrukātā veidā, vai pietiek ar tās numuru vai kopiju mobilajā telefonā?

Jaroslava Tomašēviča: Ja klientam ir Baltijas Apdrošināšanas Nama ceļojumu apdrošināšanas polise, tikai jāpiezvana uz diennakts telefona numuru, kas norādīts polisē vai arī uz speciālas kartītes, kas ir ērta līdzņemšanai. Šo svarīgo numuru var arī vienkārši ierakstīt sava mobilā tālruņa atmiņā.

Nereti klienti vaicā, vai līdzi jāvadā apdrošināšanas polise? Nē, tas nav nepieciešams, galvenais, lai klientam ir zināms polises numurs vai vismaz kompāniju, kurā ir apdrošināts, kā arī telefona numurs, uz kuru jāzvana, kad tas būs nepieciešams.

Brīdī, kad nepieciešama medicīniskā palīdzība, klientam jāpiezvana uz diennakts tālruni, kur profesionāli cilvēki ar medicīnisko izglītību uzklausīs viņu (latviešu, krievu vai angļu valodā) un darīs visu, lai maksimāli operatīvi organizētu nepieciešamo palīdzību. Ja klientam būs nopietnas veselības problēmas, tiks organizēts gan medicīniskais transports līdz ārstniecības iestādei, gan arī operācija, respektīvi, viss, lai palīdzētu klientam.

Gadījumā, ja summa ir neliela, piemēram, klients tikai vēlas iegādāties zāles, un ērtāk ir samaksāt pašam, to droši var darīt. Pēc atgriešanās vienkārši jāiesniedz čeki un atlīdzība tiks pārskaitīta pilnā apmērā.

Nobeigumā vēlos atgādināt, ka ar Baltijas Apdrošināšanas Nams Ceļojumu apdrošināšanas polisi klients var ceļot droši, jo, notiekot negadījumam, nav jāmaksā ne pašrisks, ne arī sava nauda – tikai jāpiezvana.


Redakcijas piezīme:
Uz intervijas jautājumiem tika atbildēts, ņemot vērā Latvijas apdrošināšanas kompāniju vispārpieņemtos standartus un Baltijas apdrošināšanas nams polišu noteikumus. Iegādājoties ceļojumu apdrošināšanas polisi pie kādas no apdrošināšanas kompānijas, iesakām precizēt kompensācijai nepieciešamus dokumentus.

Atgādinām, ka ar kompānijas Baltijas apdrošināšanas nams ceļojumu polišu cenām un iegādāties polises ar 30% atlaidi var portālā Travelnews.lv (šeit)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67834902sec.