Nedēļas profesija - recepcijas administrators. Intervija ar Eviju Simanoviču no Albert Hotel

Nedēļas profesija - recepcijas administrators. Intervija ar Eviju Simanoviču no Albert Hotel

No 2012. gada 12. septembra Travelnews.lv veido rakstu sēriju ar ieskatu tūrisma nozares populārākajās profesijās. Katru nedēļu pievērsīsimies vienai profesijai. Galvenās nianses recepcijas administratora ikdienā esam iepazinuši, taču Albert Hotel viesu uzņemšanas daļas vadītāja vietnieces Evijas Simanovičas stāsti par jautriem  atgadījumiem administratora ikdienā mums likās sevišķi interesanti.


Travelnews.lv: Kas jāņem vērā, jāsaprot cilvēkiem, kuri plāno uzsākt darba gaitas šajā profesijā?

Evija Simanoviča: Potenciālajam darbiniekam ir jāsaprot, ka būs jāstrādā garas stundas vai arī daudz maiņu, kolēģi reizēm mēdz saslimt - iespējams jāstrādā virsstundas. Jāstrādā nakts maiņas.

Noteikti recepcijas darbinieku nav iespējams iedomāties bez pozitīvas attieksmes pret dzīvi, patiku pret cilvēkiem. Smaidīgi, atvērti un draudzīgi darbinieki tiek augstu vērtēti, it īpaši recepcijas ierindā.


Travelnews.lv: Cik ilgs laiks vidēji paiet līdz recepcijas administrators kļūst par labu, profesionālu amata meistaru?

Evija Simanoviča: Recepcijas darbiniekam pēc aptuveni pusgada jau ir diezgan liela sapratne par viesnīcas piedāvātajiem pakalpojumiem un pakalpojumiem ārpus viesnīcas (restorāni, SPA, muzeji un tā tālāk). Paši recepcijas darbinieki šeit vidēji nostrādā 1,5 gadu.

Travelnews.lv: Kādas jautrākās, pozitīvākās, kuriozākās ikdienas situācijas, vai tieši - smagākās emocionāli un fiziski.

Evija Simanoviča: Grūtākie brīži ir saistīti ar dažādām "ēverģēlībām", piemēram, nakts vidū viesi jokojoties izpūš pa visu stāvu ugunsdzēšamā aparāta sastāvu. Izpūstā pulvera dēļ nostrādā ugunsdzēsības trauksme un sāk skanēt evakuācijas paziņojums. Nav diez ko patīkami naktī skaidroties pārējiem viesiem, ka tas ir bijis negadījums un nekas nopietns nav noticis.

Kā smieklīgsāko gadījumu atceramies šādu: viesi nezināja, ka recepcijas darbinieks ļoti labi zina vācu valodu un viņa klātbūtnē vāciski apsprieda kolēģes... sēžamvietu ... :) Pēc tam, kad recepcijas darbinieks sāka ar viņiem runāt vāciski - viesi pamatīgi samulsa.

Travelnews.lv: Par ko ceļotājam būtu korekti recepcijā dot dzeramnaudu, par ko nē?

Evija Simanoviča: Es šo jautājumu apskatītu no otras puses, proti, kad nav korekti to pieņemt. Viena situācija - viesa istabā kaut kas nav kārtībā, piemēram, trūkst dvieļi, tualetes papīrs vai līdzīgi, - viesim tas tiek nogādāts un viesis par to dod dzeramnaudu. Domāju, ka nekorekti ņemt dzeramnaudu par mūsu laicīgi nenogādāto servisu, jo tiem dvieļiem istabā bija jābūt vēl pirms viesa.

Travelnews.lv: Kādus pakalpojumus ir korekti prasīt recepcijai un ko nē - pasūtīt teātra biļetes teātriem, takšus, meitenes...?

Evija Simanoviča: Noteikti nekorekti ir prasīt intīmpakalpojumus. Savukārt nav problēmu palīdzēt ar biļešu rezervācijām, teātra biļetēm, ziedu iegādi, paciņu sūtīšanu ar kurjera starpniecību, restorānu rezervēšana un tamlīdzīgi.

Travelnews.lv: Ko kopumā varat teikt par šo sfēru līmeni, kvalitāti un vispār vidi Latvijā?

Evija Simanoviča: Diemžēl Darbiniekus nav diez ko viegli atrast. Pārsvarā strādā studenti, kuri apvieno darbu ar mācībām. Citas profesijas piedāvā konkurētspējīgāku atalgojumu un darba laiku (tas attiecas uz nakts maiņām).


Vairāk par viesnīcu Albert Hotel interneta vietnē www.alberthotel.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51575208sec.