Ceļotāja no Krievijas: Rīgas vietā tagad Abhāzija

Anastasija Kļimenko ir juriste no Sanktpēterburgas. Dzīves līkloči gan iegriezušies tā, ka liela daļa draugu ir no Latvijas, un Rīga, Jūrmala bija kļuvušas par vienu no galvenajiem ceļojumu galamērķiem pēdējo gadu laikā. Turklāt tieši no Rīgas Anastasija Kļimenko bieži vien devās apceļot arī citas pasaules valstis – Spāniju, Kubu, Bulgāriju un citas… Vienkārši no Latvijas reizumis labāk un lētāk, un arī draugu kompānija vienmēr līdzās.

Taču 2020. gads Krievijas ceļotājas, gluži tāpat kā mūsu visu dzīvēs, ieviesa bargas korekcijas – “sadega” investētā nauda ceļojumos, turpinās cīņas par līdzekļu atgūšanu no viesnīcām, domas, kā izmantot teju vai nederīgos aviokompāniju vaučerus, kas ieščiebti par atceltajiem lidojumiem… Sākās depresija.

“Mana īstā dzīve ir ceļojumos. Ik gadu teju vai desmit reizes dodos kaut kur ceļā - izmantoju katras brīvdienas. Un viens no maniem mīļākajiem galamērķiem, protams, ir Rīga. Bet tad nāca marts… Pandēmija mani iegrūda pamatīgā depresijā – es negribēju celties, tīrīt māju, runāt ar cilvēkiem…,” skarbo dzīves realitāti atceras Anastasija Klimenko.

Visvairāk sāpējis tieši pajukušais ceļojums uz Šveici, uz pasaules čempionātu hokejā – Latvijas hokeja izlasi pēterburdziete atbalsta jau kopš 2010. gada, un ik gadu tas bijis kā festivāls un atkalsatikšanās ar draugiem. Šogad nekā – esot bijusi sajūta, ka pandēmija ir atņēmusi pašu būtiskāko dzīves sastāvdaļu. Apcirpti spārni. Sagrautas cerības. Tukšums. Pēc tam kā kāršu namiņš sabrukuši arī visi ieplānotie ārvalstu ceļojumi.

Zāles pret depresiju Anastasija Klimenko atrada tikai pašā vasaras izskaņā, kad attapa – ja jau robežas praktiski ir slēgtas, tad vismaz ir laiks un iespēja apceļot Krieviju – tam iepriekš nekad nav bijis laika. Domāts, darīts. Un visvairāk viņai atmiņā iespiedies tieši brauciens uz tuvajām ārzemēm – Abhāziju. Šis ceļojums bijis kā zāles pret depresiju un ļāva sajust ceļojuma garšu – koferu krāmēšana, lidojums un šī brīnišķīgā sajūta – būs, kaut kas interesants būs…

“Laikam jau mēs Krievijā esam izredzētie – valsts gana liela, tik daudz un dažādu vietu. Protams, tā nav ceļojumu brīvība, bet vismaz kāda iespēja izrauties no pelēkās pandēmijas rutīnas. Bet ir tik neizsakāmi sāpīgi, ka nevaru aizbraukt uz Rīgu un apciemot draugus…,” norāda juriste.

Šobrīd no Krievijas ir iespējas doties ceļojumos uz vairākiem eksotiskiem galamērķiem – Kubu, Maldivu salām, kā arī masu atpūtas galamērķiem kā Turcija. “Bet ko es tur darīšu bez saviem draugiem? Es labāk pagaidīšu…,” ar cerībām, ka pasaule kādreiz būs atkal atvērta un būs iespējas satikties un kopā ceļot, teic Anastasija Klimenko.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Latvia Tours
,


1Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46023107sec.