Pieredze Bavārijā: Bez vakcinācijas pases vai testa – nakšņo uz ielas

Reizēm, dodoties uz ceļojumā, rodas iespaids, ka pilnīgi pietiek ar paskatīšanos kādā vienā mājaslapā, lai saprastu, kādas prasības ir attiecīgajā valstī. Bet tā nav – vismaz Vācijas gadījumā, plānojot savu ceļojumu, vispirms jāatrodas, uz kuru no 16 federālajām zemēm vēlaties doties, un jāielūkojas katras zemes noteikumos…

Ar saviem piedzīvojumiem padalījās kāda ģimene, kas šobrīd apceļo Eiropu ar auto, turklāt līdzi vecākiem devušies arī bērni.

Pirmo nakti ģimene pavadījusi Saksijas pilsētā Drēzdenē. Tur ar Covid-19 izplatību viss ir kārtībā. Jā, šur tur jānēsā sejas maskas, taču iekārtoties viesnīcā visiem sanācis bez problēmām.

Pavisam cita aina pavērās Bavārijas pilsētā Minhenē. Ierodoties pirmajā naktsmītnē, pirmā prasība – jābūt īpašai sejas maskai ar FFP2 filtru. Otrā – reģistrēties dzīvošanai jāuzrāda vakcinācijas sertifikāts. Ja pieaugušajiem ar to nav bijis problēmu, tad abi bērni – 12 un 14 gadus veci – pagaidām vēl nav vakcinēti.

Viesnīca nākusi pretim vecākiem un ļāvusi uz vietas viesnīcā veikt eksprestestus – katrs maksā četrus eiro, un tie ir tie paši vien deguna “puļķi”.

Otru nakti ģimenei dažādu apsvērumu dēļ atkal nācies nakšņot Minhenē, bet šoreiz citā viesnīcā. Tie bijuši neparedzēti apstākļi, taču atkal jau prasītas gan vakcinācijas pases, gan uzrādīt QR kodu par negatīvu Covid-19 testu. Lai ari bērni bija veikuši “puļķēšanu” jau iepriekšējā dienā, tomēr eksprestests nav iemesls, lai tiktu pie QR koda.

Izprotot ģimenes sarežģīto situāciju, viesnīca tomēr bija gatava nākt pretim bērniem un atļāva veikt eksprestestus. Šoreiz katrs maksāja sešus eiro…

Ģimenes tēvs viesnīcā noskaidroja, ka Bavārijā naktsmītnēm ir stingras prasības, un, ja ceļotāji ierodas bez testa vai vakcinācijas apliecinājuma, naktsmītnei nav pienākums nodrošināt eksprestestu. Kā teikt – neesi vakcinējies vai bez testa – tava problēma, nakšņo uz ielas vai mašīnā… Šajā gadījumā Vācijā ceļojošā ģimene ir ļoti pateicīga par viesnīcu pretimnākšanu, bet uzsver, ka šāds serviss bijis tikai tāpēc, ka viņi tiešām nonākuši sarežģītā situācijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4144609sec.