Travelnews.lv redaktore: Pārvarēt bailes un paraudzīties no cita skatupunkta

Man vienmēr ir bijušas bailes no augstuma. Reiz, pirms daudz, daudz gadiem, toreiz vēl pasaules augstākajā ēkā – CN tornī Kanādas pilsētā Toronto baidījos uzkāpt uz stikla grīdas. Kolēģes mazais joks, lai pabiedētu, rezultējās teju vai panikā.

Ar savām bailēm un fobijām ir jācīnās. Pirms vairākiem mēnešiem Turcijā satiku Jāni, kuram arī ir bailes no augstuma. Un nolēmām, ka ar bailēm ir jācīnās kopā. Un sarunājām, ka Alānijā izleksim ar paraplānu. Turklāt, viens otru uzmundrināsim, lai ne mirkli nerastos doma no savas apņemšanās atkāpties.

Vairākas kompānijas Turcijas pilsētā Alānijā piedāvā paraglaidingu, un Jānis atrada gana drošu un labu firmu – lidojums sākas 700 metru augstumā kalnos, un maksā 60 eiro par personu. Ir iespējas atrast arī lētāk, bet tad sanāk maza šmaukšanās – piloti aizved vien uz kalnu 400 metru augstumā, un arī lidojuma laiks ir krietni īsāks – vien minūtes 10-15, bet mēs izbaudījām apmēram 25 minūšu lidojumu.

Vīri patiešām rūpējās par drošību. Galvā ķivere, uz kājām kājsargi – nu tādi, ka pilnīgi mierīgi varēju tēlot kiborgu. Pats dūšīgākais un pieredzējušākais pilots – pie tāda tiku pieāķēta. Mazs ieskrējiens un… Un paraplāns parāva gaisā. Un, ziniet, nekādu baiļu nebija. Vienīgi tad, kad saskrējās siltās ar aukstajām gaisa plūsmām, bija manāma neliela turbulence.

Bet tas skats, kas pavērās apkārt un zem kājām – fantastika! Pilsētiņas mājas izskatījās kā mazas sērkociņu kastītes, bet tirkīzzilais ūdens vibrēja no nelielajiem vilnīšiem. “Laipni aicināti “Turkish Airlines” lidojumā,” pasmējās mans pilots, un sāka stāstīt, cik lidojumus veicis, un, ka šis sporta veids nemaz nav tik nedrošs, lai gan tiek uzskatīts pie ekstrēmajiem.

Es patiešām baudīju visas šīs 25 minūtes, un nemaz negribējās, lai šis lidojums beigtos. Tiesa gan, cilvēkiem ar nestabilu nervu sistēmu vai veselības problēmām laikam gan šādu veidu pārvarēt bailes no augstuma neieteiktu. Bet citiem, kuri vēl nav pamēģinājuši – tas ir super, un nākamais izaicinājums… Izlekt ar izpletni no lidmašīnas?

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.409868sec.