Marika Ģederte: Ceļošana ar automašīnu ir ar vismazāko stresu

Jau 2021. gada pavasarī uzņēmēja Marika Ģederte atklāja, ka ceļošana ar automašīnu mūsdienu apstākļos ir veids, kā izvairīties no lieka stresa. Šoreiz viņa dalās pieredzē, atklājot nianses par savu braucienu uz Austriju.

Nedaudz par ceļošanu uz Austriju ar automašīnu. Būšana svaigā gaisā ir mans MUST HAVE, tostarp, slēpošana. Un kas var būt labāks par kalnu gaisu. Ielec mašīnā un dodies dienvidu virzienā. Rīga - Bad Gastein ir apmēram 1800 km attālumā, šķērsojot Lietuvas, Polijas, Čehijas, Austrijas robežas. Jau šogad pavasarī, braucot uz Holandi, sapratu, ka ceļošana ar automāšīnu ir ar vismazāko stresu. Kā jau paredzēju - pa ceļam mēs nevienam neinteresējam un neviens mūs šajā distancē pat neapturēja. Tas ir labi.

Austrijā uz vietas, visur sabiedriskās vietās, ir jāvalkā FFP2 maskas, nekādas auduma vai cita tipa maskas neder, veikalā tās var nopirkt par 0,50 EUR. Pirms iegādājaties pacēlāju biļeti, tiek pārbaudīts vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Visos pacēlājos ir jālieto maskas un pie tā saucamajām slēgtajām gondolām pārbauda, vai tās ir rūpīgi uzliktas uz deguna. Cilvēku tiešām daudz trasēs, gluži kā vecajos, labajos laikos. Bet visi smaidīgi un laipni.

Bet, pirms kaut kur brauciet, izpētiet noteikti mājas lapu vai aplikāciju reopen.europe.eu, lai šādi braucieni paliek atmiņā kā patīkami un droši piedzīvojumi. Tur ir apkopota informācija par ieceļošanas prasībām katrā valstī, tostarp, arī latviešu valodā.

Ja nu plānojiet kaut kad doties uz to pusi, gribēju padalīties ar dažām foršām vietiņām, kuras var apmeklēt Bad Gastein pilsētiņā:

#1 - KraftWerk. Wasserfallstrasse 7, 5640 Bad Gastein. Stilīga kafejnīca pie paša ūdenskrituma, kura atvērta kādus 5 gadus atpakaļ. Vietējie to saucot par spēka vietu, jo tā atrodas spēkstacijas telpās, kura arī ir pārtraukusi savu darbību kopš 1996. gada. Varenās turbīnas ir saglabātas un tās ir daļa no interjera. Sakarā ar to, ka tā atrodas virs termālajiem ūdeņiem, milzīgajā telpā ir diezgan silts arī ziemā, tieši šī iemesla dēļ. Tieši virs kafejnīcas ir slavenais

#2 - Zipline https://www.flyingwaters.at/ jeb “lidojošie cilvēki”, trose, kura atrodas 100 m virs zemes un apmēram 300 m gara. Šobrīd strādā tikai divas stundas dienā nedēļas nogalēs, sākot no ceturtdienas. Brīnišķīgs veids, kā no putna lidojuma apskatīt Bādgašteinas skaisto arhitektūru. Pieaugušajam biļete maksā EUR 20.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48397684sec.