Aivars Mackevičs: 10 atziņas par Spānijas kūrorta salu Maļorku Vidusjūrā

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv direktors Aivars Mackevičs 25.04.2022 sadarbībā ar Latvijas tūrisma firmu «Atlantic Travel» un Latvijas nacionālo lidsabiedrību «airBaltic» devās izglītojošā tūrē uz Spānijas kūrorta salu Maļorku, kas atrodas Vidusjūras Baleāru salu grupā. Maļorka ar 3.603 km² ir Dienvidkurzemes novada lielumā ar 3.629 km², kur dzīvo gandrīz viens miljons maļorkiešu. Jūras krasta līnija ir 550 km garumā un sala atrodas apmēram 170 km attālumā no Spānijas sauszemes. Uz salas ir 11 virsotnes, kas ir augstākas par 1000 metriem virs jūras līmeņa, bet augstākais kalns Puig Major ir 1445 metri, kas atrodas militāristu pārziņā. Salā valda subtropu klimats, kas piedāvā tūristiem saulainu vasaru un mainīgus laika apstākļus ziemas periodā. Visvairāk nokrišņu ir oktobrī, bet saulainākais laiks ir jūlijā.

1960.gadā salā tika reģistrēti tikai 360 000 tūristu, bet tagad to skaits lēnām tuvojas 20 miljonu atzīmei (16,4 miljoni 2019), tāpēc salas iedzīvotāji nākotnē vēlās samazināt masu tūrisma negatīvās tendences, lai piedāvātu kvalitatīvāku un dārgāku atpūtu.

Nacionālā lidsabiedrība «airBaltic» piedāvā tiešos 4 stundu lidojumus no Rīgas uz Palmu, bet tūrisma firma «Atlantic Travel» organizē grupu un individuālos ceļojumus uz šo burvīgo Spānijas salu.

Video intervija (13 minūtes) ar Latvijas tūrisma firmas «Atlantic Travel» vadītaju Jūliju Rimlinu par ceļošanas iespējām Maļorkā. 

Desmit atziņas par Maļorku:

1) Ideāla vieta Eiropas Savienības ietvaros velo un pārgājienu tūrismam agrā pavasarī (februāris-maijs);

2) Izcila peldēšanās, sauļošanās un izklaides vieta vasaras atpūtai (maijs-septembris);

3) Maļorka ir vācu (23%) un britu (22%) tūristu populārākā atpūtas vieta Spānijā, tāpēc tūrisma piedāvājums ir augstā kvalitātē;

4) Burvīgas dabas ainavas ar kalnu un jūras skatiem, kuras ir kalpojušas daudzu pasaulē slavenu filmu kadros;

5) Maļorkā dzīvo pasaules klases tenisists Rafaels Nadals, kurš ir ļoti populārs starp salas iedzīvotājiem ar aktīvo pilsonisko pozīciju un vienkāršību;

6)  Gotiskā Svētās Marijas Romas katoļu katedrāle ar lielāko gotisko rozeti pasaulē un slavenā arhitekta Antoni Gaudi klātbūtne ir jūtama Palmas arhitektūrā;

7) Maļorka ir iecienīta jahtu īpašniekiem, golfa spēlētājiem un daudziem pasaulē slaveniem cilvēkiem te ir pirmā, otrā vai trešā dzīvesvieta;

8) Maļorka piedāvā kvalitatīvu ceļu infrastruktūru, kur uz autostrādes var pārvietoties ar 120 km/h;

9) Uz salas nav indīgu čūsku un zirnekļu;

10) 2011. gada jūnijā galveno Maļorkas kalnu grēdu, kas iet cauri salai no ziemeļaustrumiem uz dienvidrietumiem, UNESCO pasludināja par Pasaules mantojuma vietu kultūrainavu kategorijā tās dabas sistēmu un kultūras elementu bagātības dēļ.

Ceļojumu stāstu 33 fotogalerijas (1420 bildes):

1. Veiksmīgi lidojam ar «airBaltic» uz Madridi, bet «Air Europa» pazaudē bagāžu ceļā uz Maļorku - 35 bildes

- labs lidojums ar Latvijas nacionālo lidsabiedrību «airBaltic» no Rīgas uz Madridi;

- spāņu lidsabiedrība «Air Europa» lidojumā Madride - Palma Maļorkā pazaudē manu ceļojuma bagāžu - vairāk informācijas manā rakstā.

2. Travelnews.lv iepazīst un nakšņo Maļorkas 4 zvaigžņu viesnīcā «Innside by Melia Alcudia» - 45 bildes

Šajā viesnīcā, kas atrodas Maļorkas ziemeļos - mazpilsētā Alkudija, nakšņojām 2 naktis un atmiņā ir palicis:

1) modernais numura aprīkojums, kur izlietne ar spoguli atradās ārpus dušas un tualetes telpas, proti, istabā. Amizants telefons, plašs numurs, daļēji apartamenta aprīkojums;

2) koplietošanas publiskāstelpās spilgti dizaina elementi;

3) mūsu uzturēšanās laikā viesnīca bija daudz pensionāru

4) Vakara stundās viesnīcai iepretīm izgaismojas māja ar dažādām logu krāsām... interesanti skaisti

5) ēdināšana... standarta... nekas īpašs.

3. Travelnews.lv iepazīst Maļorkas 4 zvaigžņu viesnīcas «Innside by Melia Alcudia» gastronomisko piedāvājumu - 70 bildes

Piedāvājums varbūt nav tik bagāts kā tas ir Turcijā, bet ar Baleāru salu reģionālo akcentu. Automāta kafija gan nav garšīga, bet citādi... plaša izvēle, lai rīts sāktos ar labu noskaņojumu.

4. Travelnews.lv iepazīst burvīgus dabas skatus Maļorkas salas Formentora ragā - 40 bildes

Uz šo vietu būtu jādodas agrāk no rīta, jo pēc brokastīm te ierodas pensionāri autobusiem un tad tad Tu kusties šajā ļaužu plūsmā kā gliemezis. Uz visiem ceļiem ir pilns ar velosipēdistiem... vienkārši pilns.

5. Travelnews.lv iepazīst un pusdieno Maļorkas viesnīcu «Cabot Pollensa Park Spa Hotel» - 60 bildes

Viesnīca «Cabot Pollensa Park Spa Hotel» atrodas Maļorkas ziemeļos kūrortpilsētā Puerto Pollensa. Viesnīca, kura tika informācijas nolūkos apskatīta un ieturētas pusdienas. Viesnīcai patīk ģimenes ar bērniem. Numuru dizains atgādina grieķu stilu zilā noformējuma dēļ, taču redzētie numuri nav plaši. Pludmale ir 100 metru attālumā, taču viesnīcas rīcībā ir vairāki baseini un viens ir arī apsildāmais. 

6. Maļorkā veicam 365 pakāpienus kalnā no Pallensas pilsētas centra līdz kapelai Eglésia del Calvari - 50 bildes

Tūristiem tiek stāstīts, ka, ejot kalnā, ir jādomā par saviem grēkiem un jālūdz piedošana. Kāpņu būvniecība notika vairākos posmos un tika pabeigta 1907. gadā. Katru Lielo Piektdienu pa kāpnēm notiek pilsētas gājiens no augšas uz leju, kurā dzīvo gandrīz 20 000 iedzīvotāju.

7. Travelnews.lv iepazīst Maļorkas salas Formentora raga pludmales - 20 bildes

Maļorkas pludmales atšķirībā no Latvijas nav diez ko smilšainas, taču ūdens dzidrums, krāsa un siltums ir Vidusjūras salas priekšrocība. Interesanti, ka spāņi ir noteikuši pludmaļu izmantošanas iespējas, kur var satikties noteiktu interešu īpašnieki. Piemēram, Maļorkā ir pludmales, kur drīkst iet peldēties ar lieliem un milzīgiem suņiem, kur citos apstākļos tas ir stingri aizliegts.

8. Travelnews.lv Maļorkā ar vietējās satiksmes kuģīti izbrauc nelielu maršrutu - 35 bildes

Gida pavadījumā tas ir labi interesants, jo var uzzināt par slavenību īpašumiem un ievērtēt tos no jūras skatupunkta.

9. Travelnews.lv iepazīst Maļorkas fjorda Cala Figuera romantisku zvejnieku ciematu - 40 bildes

Apmeklējuma laikā bija iespējams novērot tīklu labošanas tehniku, ko veica vīrieši.Apskatījām laivu garāžas un daudzus mazos zvejas un atpūtas kuģīšus. Kafejnīcu terases piedāvā burvīgus skatus uz fjorda klinšu ainavām. Cala Figuera tiek uzskatīts par skaistāko zvejnieku ziemu Maļorkā. Vairākas pasaules slavu ieguvušas filmas ir veidotas šajā vietā. Izcila vieta nesteidzīgai atpūtai.

10. Klinšu ieskautā «Calo des Moro» pludmale salas dienvidos tiek uzskatīta par skaistāko Maļorkā - 45 bildes

Skaista vieta. Mūsu apmeklējuma laikā debesis bija apmākušās, tāpēc burvīgas bildes ar dažādiem zilo ūdeņu toņiem nav iegūtas, bet sajūta, ka te ir ļoti skaisti... ir apstiprināta. Piekļūšana pludmalei nav labiekārtota un tūristi turp dodas pa klinšu takām. Ilgu laiku šo pludmali sargāja kā vietējo noslēpumu un arī tagad tā ir nav labiekārtota. Kādreiz šo vietu bija iecienījuši nūdisti, bet tagad cilvēku te ir ļoti daudz. 

11. Travelnews.lv apmeklē klinšu ieskautu pludmali «Cala Pi» ar bīstamu skatu laukumu - 30 bildes

Droši vien visinteresantākais šajā visā stāstā par skaisto pludmali «Cala Pi» ir cilvēku veidots skatu laukums, kas nekādā veida nav ierobežots. Mani reāli pārsteidza spāņu bezrūpība attiecībā uz drošības pasākumiem, kur tūkstošiem tūristu ierodas un brīvi staigā gar pilnīgi stāvu kraujas malu gandrīz 100 metru augstumā. 

12. Travelnews.lv iepazīst jauku 4 zvaigžņu viesnīcu «Blau Colonia Sant Jordi Resort & Spa» Maļorkā - 35 bildes

- viesnīcā bijām īsu brīdi, tāpēc ir tikai mirkļa iespaids. Daudzos naktsmītņu katalogos šo viesnīcu novērtē ar ļoti labām atsauksmēm. Viesnīcas numuru apskate mani tā īsti nepārliecināja, jo to, ko redzējām, bija diezgan vienkārši numuri, jo viesnīca bija labi noslogota. Viesu vidū ir daudz vāciešu, kas liecina, ka te ir augstas kvalitātes prasības. Viesnīcas tuvumā ir senas sāls ieguves vietas;

- viesnīcas 8 ha teritorija ir kvalitatīvi apzaļumota un kārtīgi sakopta. Vieslielākā mūsu grupas sajūsma bija par viesnīcas direktoru, kurš bija gados jauns vīrietis ar uzkrītoši dārgu pulksteni sava statusa apliecināšanai. Jāteic, ka radīja pārliecienoša profesionāļa iespaidu. 

13. Travelnews.lv bagātīgi pusdieno Maļorkas 4 zvaigžņu viesnīcā «Blau Colonia Sant Jordi Resort & Spa» - 85 bildes

Ļoti bagātīgs un garšīgs pusdienu piedāvājums, kuru izbraudījām mūsu mirkļa apmeklējuma laikā. 

14. Travelnews.lv iepazīst un nakšņo Maļorkas galvaspilsētas viesnīcā «Be Live Adults Only Marivent» - 40 bildes

Pludmales viesnīca atrodas tikai dažu minūšu braucienā no Maļorkas galvaspilsētas Palma centra. Viesnīcas apkārtnes rajons vakara stundā ir tāds aizdomīgs, tāpēc atpūtas ceļojumam es šo vietu neizvēlētos. Ja ir interese pusi dienas pavadīt pludmalē un tad doties uz pilsētu, tad vieta ir ideāla. Apkalpošanas ziņā nekas īpašs, ja no vienīgi... ļoti lēni un birokrātiski reģistrē viesus. 

15. Travelnews.lv iepazīst Maļorkas tropu dārzu un populāru kāzu vietu «Jardines de Alfabia» - 55 bildes

- Maļorkas kalnu grēdas Serra de Tramuntana piekājē ir izvietojies vecs tropu dārzs ar 12.gadsimta būvēm. Te savijas vairākas kultūras kopā - arābu, mauru, andalūziešu un spāņu. «Jardines de Alfabia» ir iecienīts tūristu objekts un iekļauts vairāku tūrisma firmu ekskursiju katalogos, tāpēc individuāls apmeklējums ir jāpiesaka laicīgi;

- jāteic, ka ēkas ir labi apbružātas un prasās pēc investīcijām, bet nu vēsture ir šīs vietas stiprākā kārts. «Jardines de Alfabia» noteikti iepatiksies dārzu īpašniekiem, kur savu vietu ir atradušas aitas un ēzelis.

16. Travelnews.lv Maļorkas pilsētā Soļera dodas 1913.gada koka tramvaja maršrutā - 30 bildes

Koka tramvajs, kurš savieno pilsētas centru ar ostu, tagad ir nodots tūristu rīcībā, lai gan to aktīvi izmanto arī vietējie iedzīvotāji. Kopš 1913.gadā tramvajs tika izmantots ne tikai pasažieru pārvadāšanai, bet arī kravām, kur tika transportētas zivis, apelsīni un akmeņogles. Tagad tūristi šajā maršrutā bauda Maļorkas dabas ainavas, arhitektūru, vecus olīvkokus un māju pagalmus. 

17. Travelnews.lv izstaigā Maļorkas pilsētas Soļeras ielas, kuras bagātībā ir meklējama apelsīnos un citronos - 30 bildes

Pilsētas tuvumā esošās apelsīnu un citronu plantācijas 19.gadsimtā ir nesušas lielu bagātību, jo liela daļa ražas tika eksportēta uz Franciju. Daudzi vietējie iedzīvotāji devās peļņā uz Franciju un atgriežoties, investēja savu naudu māju celtniecībā. Pilsētas galvenā rota ir katoļu baznīca Sant Bartomeu.

18. Travelnews.lv izbauda Maļorkas pilsētas Soļeras kafejnīcas, veikaliņus un kultūru - 45 bildes

- tā kā Soļeras pilsēta ir kļuvusi par tūristu magnētu, kuri ierodas pilsētā uz vienas dienas apmeklējumu. Daudzi pilsētas viesi pavada laiku kafejnīcu terasēs, novērojot viens otru. Pamanīju, ka kafejnīcās ir garšīgs saldējums. Sevišķi iecienīta vieta ir katoļu baznīcas Sant Bartomeu apkaime;

- veikalos tiek piedāvāti dažādi suvenīri, mākslas darbi un vietējo amatnieku izstrādājumi. Maļorkā ir vairākas vietējo zīmolu apavu un somu ražotnes.

19. Travelnews.lv iepazīst un pusdieno Maļorkas labākajā viesnīcā «Jumeirah Port Soller Hotel & Spa» - 55 bildes

- luksus klases viesnīca, kas tika atklāta 2012.gadā, atrodas Maļorkas ziemeļos ļoti skaistā vietā un ar burvīgu jūras panorāmas skatu. Viens viesnīcas numurs maksā vidēji dienā no 300 līdz 600 eiro. Viesnīcas restorāna šefpavārs Javier Lopez kādu laiku ir strādājis Vesrīgas 5 zvaigžņu viesnīcas «Grand Hotel Kempinski Riga» restorānā «Stage22», tāpēc sagaidīja mūs ar latviskiem sveicieniem. Tas bija ļoti jauks pārsteigums!

- viesnīcā «Jumeirah Port Soller Hotel & Spa» ir trīs restorāni un te serviss apkalpo klientus vācu, angļu, spāņu, franču un itāļu valodā.

20. Travelnews.lv dodas ekskursijā Maļorkas ziemeļos pa auto maršrutu: Valldemossa - Soļera - 35 bildes

Maļorkas salai ir ainaviski skaista jūras krasta līnija, kas savienojumā ar kalniem rada burvīgus skatus un vilina tūristus. Restorānu un kafejnīcu terases piedāva jūras panorāmas skatus. Savukārt auto un moto braucējiem ir līkloču ceļi, kuru līkumos bieži vien ir jāuzmanās no lēniem un pret kalnu braucošiem velosipēdistiem. 

21. Travelnews.lv novēro Maļorkas salas ceļu satiksmes dalībniekus - 55 bildes

- Maļorkas spēkrati tā īsti nepārsteidza, kas pa lielākai daļai ir Dienvideiropas standarts. Samērā maz ir kabrioletu, jo to uzturēšana ir dārgāka par standarta vāģi. Arī motociklu parks Maļorkā ir neliels, jo te ceļu karalis ir velosipēds;

- luksus klases vāģus Rīgā redz daudz biežāk nekā Maļorkā, lai gan te atpūšas ļoti bagāti cilvēki no visas pasaules. 

22. Maļorkas pilsēta Valldemossa ir UNESCO Pasaules mantojuma vieta - 40 bildes

- apmēram 2 tūkstošu iedzīvotāju lielā pilsēta atrodas Maļorkas ziemeļrietumos, kura pirmo slavu ieguva ar divām pasaules mēroga slavenībām - poļu komponists Frideriks Šopēns un franču rakstniece Žorža Sanda;

- Maļorkas salas katoļiem Valldemossā ir sava svētā - Katrīna Palma, kura bija spāņu mūķene un tika kanonizēta 1930. gadā. Tāpēc pie ļoti daudzām pilsētas mājām ir ziedu vāzes un bilžu stāsti par svētās sievietes dzīvi;

- pilsētas dzīvē ir aktīvi iekļāvies arī ASV aktieris Maikls Daglass, kurš atbalsta kultūras centru ''Costa Nord''. 

23. Travelnews.lv iepazīst Maļorkas pilsētas Valldemossa kafejnīcas un veikalus - 35 bildes

Valldemossa dzīvo aptuveni 2 tūkstošu iedzīvotāju, bet tūristu skaits viena gada laikā sasniedz miljonu. Gidi šajā pilsētā aicina nogaršot biezu šokolādes kafiju ''Casera'' ar bulciņu ''Coca de Patata'', ko mērcē kafijas krūzītē.

24. Travelnews.lv iepazīst un nakšņo Maļorkas viesnīcā «Hotel Son Caliu Spa Oasis» galvaspilsētas tuvumā - 40 bildes

Tikai 20 minūšu braucienā ar taksi (20 eiro) no Palmas centra. Viesnīca daudz vāciešu tūristu. No visām viesnīcām, kurās nakšņojām, man šī patika visvairāk. Protams, ka numura logi uz pilsētas pusi nav jūras skats, taču ir pieņemami, jo mazās ieliņas ir klusas. Pāriem jārēķinās, ka dušā jūs neesat viens, jo ir stikla sienas. 

25. Travelnews.lv izgaršo Maļorkas viesnīcas «Hotel Son Caliu Spa Oasis» ēdienkarti - 60 bildes

Bagātīga izvēle ar šefpavāru publisku līdzdalību. Dzīvās mūzikas atbalsts vakariņu laikā.

26. Spānijas Maļorkas sala ir velosipēdistu un pārgājienu tūristu paradīze - 35 bildes

Daudzi skandināvi jau februārī dodas uz Maļorku un apceļo salu ar velosipēdu. Arī pārgājienu tūristi ir iecienījuši Maļorkas takas un kalnu ainavas. Ļoti daudzas viesnīcas piedāva velosipēdus nomā un tūristi to labprāt arī izmanto. Vasaras laikā droši vien ir par karstu, lai dotos veloceļojumā, bet agrs pavasars vai vēls rudens ir ideāls laiks.

Jāteic, ka Maļorkas pludmales nav tik smilšainas kā mūsu jūrmalā, taču jūras ūdens krāsa saulainā laikā te ir burvīga.  

27. Travelnews.lv iepazīst Maļorkas kvalitatīvo ceļu infrastruktūru un burvīgos dabas skatus ceļojuma laikā - 50 bildes

- Maļorkas salas ceļi kvalitātes ziņā ir izcili, lai gan tehniskais ceļu tīkla plānojums nav gluži vācisks, proti, ceļa nobraucieni, ceļu apmales vai līkumu leņķis. Autobraucējiem jāievēro ceļa apzīmējums auto novietošanai, kur bieži vien to nenosaka ceļa zīmes, bet gan krāsa uz ceļa - balta krāsa => drīkst parkot bez maksas, dzeltena krāsa => aizliegts novietot auto un zila krāsa => drīkst parkoties par maksu;

- salā, kurā dzīvo tikai 1 miljons iedzīvotāju, ir autostrāde ar 120 km/h. Maļorkā ir arī maksas ceļi, kuru cena nav īpaši augsta. 

28. Travelnews.lv iepazīst Maļorkas ceļu satiksmes zīmes no autotūrista skatupunkta - 40 bildes

- interesanti, ka ceļa zīmē ''briedis'' signalizē autovadītājiem tikai par vienu dzīvnieku, proti, Maļorkas kazu, kas ganās savā nodabā;

- Maļorkā ir ielas ar 14% stāvumu, kur Latvijā lielākais sastaptais ceļa stāvums ir 12%;

- Maļorkā plaši izmanto apļa krustojumu, kur centrā ir kāds tēlniecisks mākslas darbs;

- salas iedzīvotāji spēj legāli braukt ar 120 km/h;

- dažos ceļa posmos autobraucējiem ir pieejamas elektroniskās ceļa zīmes un info tāfeles. 

29. Travelnews.lv kā autotūrists iepazīst Maļorkas urbānās vides ainavas - 35 bildes

- Maļorkā pārsvarā ir mūra ēkas un koks ir galvenokārt kā durvis+logi vai dekoratīvs elements.

- īpašumu žogi līdzīgi kā igauņu Sāremā salā ir veidoti no akmeņiem.

- iebraucot mazās pilsētiņās ir sajūta, ka tā ir izmirusi, jo cilvēkus uz ielām praktiski neredz. Maļorkas iedzīvotāju dienas aktivitātes notiek galvenokārt māju pagalmos, kas ir no norobežoti no svešu cilvēku acīm. Gids stāsta, ka tas ir saistīts ar arābu laika tradīcijām. 

30. Travelnews.lv iepazīst Maļorkas galvaspilsētā grandiozo gotiskā stila Palmas Svētās Marijas katedrāli - 40 bildes

- gotiskā Svētās Marijas Romas katoļu katedrāle ir Katalonijas reģionam raksturīgā gotikas stila paraugs, bet ar daudzām Ziemeļeiropas arhitektūras ietekmēm.

- pašreizējā ēka celta uz bijušās musulmaņu mošejas pamatiem. Celtniecība sākās 13. gadsimtā pēc karaļa Jēkaba ​​I pavēles, bet tika pabeigta tikai 17. gadsimta sākumā.

- katedrāle ir 109,50 metrus gara un 33 metri plata. Augstākais tornis ir 44 metru augstumā.

- baznīcas rozete ar 97,5 m² tiek uzskatītā par lielāko gotisko rozeti pasaulē.

- slavenais arhitekts Antoni Gaudi arī vadīja savus restaurācijas un apdares darbus laikā no 1904. līdz 1914. gadam.

- katedrālē ir deviņi zvani no pieciem dažādiem gadsimtiem.

- man ļoti patika katedrāle, kurā es labprāt pavadītu vismaz vienu dienu. 

31. Travelnews.lv iepazīst Maļorkas galvaspilsētas Palmas arhitektūru, kafejnīcas un pilsētas dzīvi - 45 bildes

- Maļorkas galvaspilsēta piedāva vairākas jugenstila pērles, kur savu gara talantu ir veltījis arī slavenais kataloniešu arhitekts Antonio Gaudi (1852-1926).

- ''Ensaïmada de Mallorca'' ir Maljorkas produkts ar aizsargātu ģeogrāfiskās izcelsmes norādi. Mīkla, kas ir sajaukta sasmalcinātu speķi, ir kļuvusi par daudzu tūristu suvenīru.

- otrs gardums ir spāņu delikatese "Jamon" (hamons) - vītināta cūkgaļas kāja ar kaulu koka statīvā vai vakuumā.

32. Travelnews.lv iepazīst Maļorkas galvaspilsētas Palmas ielu dzīvi un kultūras objektus - 50 bildes

- Palmā dzīvo apmēram tikpat daudz iedzīvotāju kā Rīgā, kas ir puse no salas iedzīvotāju kopskaita.

- Palmas apskatei var veltīt 2-3 dienas, kur viena būs pilsētas ielu un arhitektūras apskate ar āra kafejnīcu/restorānu apmeklējumu, bet otrajā/trešaja diena ir kultūras objektu - muzeju, izstāžu, koncertu u.c. pasākumu, piemēram, veikalu 🙂 apmeklējums.

- Palmā tūristi ir iecienījuši zirgu pajūgu ekskursijas.

33. Travelnews.lv lido no Maļorkas uz Rīgu «airBaltic» reisā ar «Ukraine International Airlines» - 15 bildes

- atceļā no Maļorkas uz Rīgu lidojam ar «Ukraine International Airlines»;

- viss notiek laikā un labā kvalitātē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67688203sec.