Marta Mackeviča: Delfīni, zobenvaļi, pingvīni un citi zvēri – Loro parks Tenerifē

Marta Mackeviča, Travelnews.lv redakcijas uzdevumā un sadarbībā ar tūroperatoru «Tez Tour Latvija»:

Loro (tulkojumā no spāņu valodas – papagailis) parks atrodas Tenerifes ziemeļos, un tas ir viens no populārākajiem galamērķiem Kanāriju salās, ko īpaši iecienījušas ģimenes ar bērniem. Šeit atrodama gan viena no pasaules lielākajām papagaiļu kolekcijām, gan pingvīni, delfīni, jūras lauvas, baltais tīģeris, gorillas, šimpanzes, lauvas un daudz kas cits.

Šo parku grūti aprakstīt dažos teikumos, bet tam viennozīmīgi ir maģiska iedarbība, liekot pieaugušajiem atgriezties bērnībā un sniedzot daudz pozitīvu emociju. Lai nesteidzīgi izstaigātu visu parka teritoriju un noskatītos priekšnesumus ar delfīniem, vaļiem, jūras lauvām un papagaiļiem, noteikti būs nepieciešama visa diena. Pārvietoties parka teritorijā palīdz gan karte, gan atsaucīgie darbinieki.

Loro parkā var nesteidzīgi staigāt gan plašajiem un krāšņajiem voljēriem un vērot šimpanzes, gorillas, balto tīģeri, lauvas un citus eksotiskus dzīvniekus. Tāpat var doties uz t.s. Pingvīnu planētu un baudīt divas lietas vienlaikus – uz brīdi aizbēgt no saules stariem un vērot pingvīnu bara ikdienas dzīvi. Pingvīnu māja izveidota tā, ka neviļus rodas sajūta – esi iekļuvis filmā “Jautrās pleznas”.

Ja interesantāka šķiet zemūdens pasaule, parkā ir daudz dažādu akvāriju, kuros mīt gan neskaitāmas mazo zivtiņu sugas, gan piraijas, gan rajas un medūzas (protams, atsevišķi). Elpu aizraujošs ir arī caurspīdīgais zemūdens stikla tunelis, kas ļauj aplūkot daudzas no minētajām zemūdens sugām pavisam tuvu.

Lai gan daži parka iemītnieki, piemēram, gorillas, mēdz rīkot šovus “paši uz savu roku”, izrādoties pie voljēra stikla sienas, lielākā daļa priekšnesumu tomēr ir organizēti – notiek profesionālu treneru vadībā konkrētos laikos. Zobenvaļu priekšnesuma laikā tiek nodalītas parastās un t.s. šļakatu sēdvietas, kurās ir paaugstināts risks samirkt no “mākslinieku” radītajām šļakatām. Šajās vietās sēdošajiem pirms šova tiek piešķirti lietus mēteļi, tomēr, kā liecina Travelnews.lv novērojumi daudziem bērniem (un arī pieaugušajiem) tieši šie mirkļi rada visspilgtākās emocijas. Un starp citu, tiem, kuri nevēlas samirkt, iesakām ļoti rūpīgi apskatīties, kuras sēdvietas ir atzīmētas kā šļakatu vietas, jo tas nebūt neattiecas tikai uz pirmajām rindām.

Sava vieta Loro parkā (kā jau liecina nosaukums) atvēlēta arī papagaiļiem un citiem putniem. Daudzviet parka teritorijā izvietoti papagaiļu būri, taču pats iespaidīgākais noteikti ir norobežots laukums, kurā apmeklētājs ienāk putnu valstībā. Šeit iespējams aplūkot krāšņos putnus pavisam tuvu, piemēram, sēžot uz zara blakus takai, un iemūžināt tos skaistās bildēs. Vienīgais, kas jāpatur prātā, kāds no putniem var pamanīties atstāt “laimīgi” uz pleca vai matos.

Visas emocijas, ko rada Loro parks, vislabāk, protams, izbaudīt pašiem. Pozitīvisma devu ir grūti aprakstīt. Šis parks viennozīmīgi ir vieta, kuru labāk vismaz vienreiz redzēt pašu acīm, nekā vairākkārt dzirdēt, taču gribētos uzteikt, cik labi parkā apvienoti izklaidējošie un izglītojošie aspekti – pirms un pēc priekšnesumiem, kā arī to laikā, treneri un parka pārstāvji stāsta par katras sugas dzīvi savvaļā, vides piesārņojuma ietekmi uz šiem dzīvniekiem, dabas pētniecības un dzīvnieku aizsardzības projektiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43109703sec.