Travelnews.lv dalās pieredzē: Kurās Eiropas lidostās ir problēmas ar viedierīces uzlādi

Dienās, kad bez mobilā telefona nevar vairs ceļot, un tiešām vārda tiešā nozīmē nevar – pat iekāpšanas kartes ir telefonā – ir ļoti būtiski atrast iespējas, kur savu neatsverami svarīgo ierīci uzlādēt. It īpaši lidostās, ja starp lidojumiem jāpavada krietns laiks.

Tā nu arī mēs – Travelnews.lv redakcija – pasēdējām, padalījāmies ceļojuma iespaidos, salikām galvas kopā, un nolēmām dalīties savā pieredzē, kas gūta pēdējā laikā ceļojumos Eiropas lidostās. Būsim tikai priecīgi, ja ar savu pieredzi dalīsieties arī Jūs!

Rīgas lidosta

Rīgas lidostā ar telefona lādēšanu lielu problēmu nebija, bet tomēr teikt, ka var lietderīgi pavadīt laiku, gan strādājot pie datora, gan lādējot telefonu, īsti nevar. Apmeklētāju zonā elektrības kontaktligzdu, kur lādēt telefonu, ir pietiekami, bet izlidošanas zonā, ja ir bažas, ka aizstrādājoties var netīšām palaist garām savu lidojumu, tad jāpārvācas tuvāk pie sava “geita”. Un tur gan imēdz rasties galvassāpes, jo nav pietiekami daudz elektrības kontaktligzdu.

Helsinku lidosta

Pirmā doma – tas ir viedierīču lādēšanas Eldorado! Un, patiesi – tik pastaigā pa lidostu, kur ir ļoti daudz atpūtas zonu un ērtu krēslu, un teju pie katra ir rozete!

Bet nesapriecājamies par agru! Meklējot ērtāko vietu, nācās secināt, ka liela daļa no rozetēm nestrādā. Taču izredzes atrast tādas, kas darbojas, ir gana lielaa – vajadzīga tikai pacietība!

Venēcijas Marko Polo lidosta

Vasarā sanāca nakti pavadīt tur un, protams, īsinot laiku, skatījos gan seriālus telefonā, gan klausījos mūziku, ar bažām redzot, kā sarūk telefona baterijas uzlādes līmenis. Izstaigājot lidostu (laika bija gana daudz – apmēram astoņas stundas), secināju, ka rozešu nebūt nav daudz, un lielākā daļa no tām nestrādā. Noteikti ne vairāk par 20%. Protams, ir iespēja atrast kādu, kas darbojas, bet tad arī jābūt gatavam tupēt pie tās visu laiku, jo, tikko atiesi kaut soli, būs jau cits lādētgribētājs vietā.

Stambulas lidosta

Atļaušos to ierindot pie Eiropas lidostām, jo pat ģeogrāfiski tā atrodas Eiropā. Cepuri nost, bet šeit elektrības rozešu ir ļoti daudz, un ne reizi “neuzķēros” uz salauztu! It īpaši ērti tā dēvētajā “nap” jeb snaudas zonā, kur vari iekārtoties pusguļus un ērti lādēt savu ierīci turpat blakus. Tikai jāatceras, ka trokšņot nedrīkst, un pat savus sociālos tīklus vari “šķirstīt” vien bez skaņas, vai arī uzliekot austiņas – lai netraucētu apkārt esošajiem snauduļotājiem.

Marseļas lidosta

Labi, ka tajā nebija jāpavada daudz laika, jo ar telefona uzlādēšanas iespējām te nav viss vislabākajā kārtībā. Piemēram, kafejnīcās kontaktligzdām, šķiet, ir tikai dizainiska vērtība, ne praktiska. Taču arī šajā lidostā var atrast rozeti, kas patiešām darbojas, bet pārsvarā tas būs kādā apputējušā stūrī, nost no pasažieru acīm.

Berlīnes Brandenburgas lidosta

Milzīga vilšanās - lidosta taču ir jauna! Elektrības kontaktligzdu bija vien nedaudz. Vienlaikus it kā uzlādes punktu ar jau sākotnēji uzstādītiem lādētājiem ir daudz, bet... tikai maza daļa lādētāju tiešām darbojas. Ja paveicas, ka līdzās ir kāds cilvēcīgs ceļotājs, kurš labi saprot, ka arī Tev ir jāuzlādē telefons, tad viss kārtībā – tiksi pie iespējas iespraust savu lādētāju strādājošā uzlādes ligzdā, bet, ja apkārt ir savtīgi telefonu glaudītāji, tad šāda iespēja strauji sarūk. Tātad – Brandenburgas lidostā apmēram 80% kontaktligzdu ir butaforijas, nemaz nerunājot par lādēšanas punktu!

Londonas Stanstedas lidosta

Laikam lielākā vilšanās! “ Tur pavadīts ne mazs laiks un pat pavadīta nakts. Apmeklētāju zonā ir vien nedaudzi krēsli – lielākā daļa pasažieru savu rīta reisu gaida pusguļus uz grīdas. Drošības kontroles vārtus atver tikai ap trijiem naktī. Tik aiz drošības kontroles ir daudz lielāka uzgaidāmā zāle, kur tiešām sēdvietu netrūkst. Gauži nepatīkami tur bija tas, ka apmeklētāju zonā bija vien nedaudzas USB ieejas, kuras katrs pasažieris vienā telefona uzlādes reizē drīkstēja izmantot vien mazpadsmit minūtes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16451311sec.