Travelnews.lv sadarbībā ar «Coral Travel» iepazīstina ar Antālijas piekrastes kūrortu īpatnībām

No Rīgas čarteru lidojumi ir uz Antāliju, bet no Antālijas lidostas autobusi ceļotājus aizved uz dažādiem kūrortiem. Kā neapjukt piedāvājumos un saprast, kur ir piemērotākais? Travelnews.lv sadarbībā ar “Coral Travel” tuvāk apskata katru no tiem.

Alānija (Alanya)

Šis kūrorts no Antālijas lidostas atrodas vistālāk – ja braucat uz savu izvēlēto viesnīcu ar kopējo transfēru, tad ceļā jārēķina vismaz divarpus trīs stundas.

Alānijas galvenie plusi – smilšu pludmale un nosacīti labāki laika apstākļi. Proti, tieši Alānijas reģionā saule spīd biežāk, ir karstāks, lietavas ir retākas. Piemēram, dodoties uz Turciju atpūsties rudenī, pat oktobrī, iespējamība,ka šeit būs labs laiks, ir krietni lielāka, nekā citos kūrortos.

Izvēloties Alāniju gan jāņem vērā, ka viesnīcas ir vienkāršākas un arī apkalpošana kādu strēķīti zemākā līmenī, nekā citos kūrortos.

Side un Manavgata

No Antālijas lidostas līdz Sidei vai Managvatai ceļš aizņems vismaz pusotru stundu. Šis reģions vairāk piemērots ģimenes atpūtai ar bērniem, kā arī šo reģionu noteikti izvēlēsies dabas un vēstures mīļotāji. Apskates vērta ir Sides vecpilsēta, bet Manavgata vilinās ar straujo upi un raftinga iespējām.

Klimatiskie apstākļi ir labi, saulainu dienu daudz, un arī viesnīcu kvalitāte jau būs labāka, nekā Alānijā.

Beleka

Šis ir nosacīti jauns kūrorts, kurš uzņem turīgus un ļoti turīgus atpūtniekus. Proti, Belekā pārsvarā ir tikai luksus klases viesnīcas, kas pārsteidz ar greznību un bagātību. Un, protams, izcilu virtuvi un servisu!

Šajā reģionā ir ļoti daudz viesnīcu, kas piemērotas arī aktīvā dzīvesveida piekritējiem – proti, šeit ir daudz golfa laukumu, tenisa laukuma un pat futbola laukumu. Tieši tādēļ uz Beleku ārpus aktīvās sezonas nereti dodas futbola komandas savos pirmssezonas treniņos, bet tenisa asociācijas ļoti labprāt organizē augsta līmeņa turnīrus. Tādēļ nebrīnieties, ja tiešām redzēsiet kādu sportistu, kuru parasti ieraugāt tikai sporta ziņās.

Kundu un Lara

Gan Kundu, gan Lara atrodas ļoti tuvu Antālijas lidostai un arī pašai Antālijai. Atpūtniekus šeit vilina labas smilšu pludmales, kā arī iespēja ātri un ērti nokļūt Antālijas centrā, kur var doties gan iepirkšanās tūrēs, gan izbaudīt vecpilsētas šarmu.

Antālija

Vairāk piemērota ceļotājiem, kurus interesē vēsture un pilsētas šarms, nevis pludmales atpūta. Kaleiči, Antālijas vecpilsēta spēj aizraut, un tā ir arī Unesco mantojums.

Kemera

No Antālijas lidostai līdz Kemerai ir vairāk nekā stundas brauciens. Taču ceļotāji nonāk pilnīgi citā vidē – skaista daba, priežu meži, visapkārt zaļš, kalni – viss vienuviet!

Taču jāņem vērā, ka šajā gleznainajā kūrortā ir akmeņainas pludmales! Atpūšoties Kemerā tomēr labāk līdzi ņemt pludmales čībiņas.

Kemerā arī biežāk nekā citos reģionos var pārsteigt lietus – tas pateicoties gleznainajiem kalniem. Labā ziņa – lietavas nemēdz būt ilgas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66911721sec.