Travelnews.lv sadarbībā ar «Itaka» iepazīst Albāniju: Skaista daba un forši cilvēki

Nu jau dažas dienas nodzīvotas pa Albāniju, kur esam tūroperatora “Itaka” infotūrē kopā ar Lietuvas kolēģiem, apskatītas daudzas viesnīcas, izbraukāts ekskursijās un, jāteic, ar katru dienu viedoklis par šo valsti arvien vairāk uzlabojas. Tā vien šķiet, ka būs ļoti žēl braukt prom.

Ar kolēģiem sēdējām un domājām, kādēļ pirmais iespaids par Albāniju ir tāds... varbūt ne pats pozitīvākais, un sapratām – Turcija un “ultra viss iekļauts” serviss mūs ir pamatīgi izlutinājis. Bet Albānija nav Turcija, un paralēles šeit vilkt nemaz nevajadzētu!

Valstī, kas daudzus gadus bija slēgta tūristiem, kas pārdzīvojusi bargus komunisma laikus, tūrisms tikai sāk attīstīties, un tādēļ arī infrastruktūra vietām nav pabeigta. Jā, protams, no daudzu viesnīcu logiem var pavērties skats nevis un skaisto Adrijas jūru, bet gan uz uz būvlaukumu, kur top kārtējā viesnīca. Arī dvieļa un kafijas problēma vairs nesatrauc – tuvējā bodītē nopirkām kafiju par lētākām naudiņām, nekā Latvijā, un kofeīna devu varam uzņemt pie sevis istabā uz balkona. Un arī pludmales dvieli pēc trīs dienu gaidīšanas beidzot dabūjām!

Nu ir iepazīta arī Tirāna un Kruja – brīnišķīgas pilsētas. Jā, tiešām, arī galvaspilsēta Tirāna ir zaļa un interesanta, un arī tur būvniecība notiek tādos tempos, ka, šķiet, apciemojot Albāniju nākamreiz, tā jau būs mūsdienīga pilsēta ar debesskrāpjiem. Bet tikmēr senā Kruja saglabās savu šarmu un arī tirdziņu, kurā var nopirkt brīnišķīgus vietējo juvelieru izstrādājumus un vietējo amatnieku ražotos koka suvenīrus un citus nieciņus, ne tikai Ķīnas magnētiņus, krūzītes un citus štruntus.

Albāņi ir patiešām feini, klusi un atvērti cilvēki. Tā vien šķiet, ka teiksmas par Albāņu mafiju ir krietni pārspīlētas, vai arī visi “mafiozi” ir izbraukuši no valsts – šeit paikuši tik ap trim miljoniem iedzīvotāju, bet ap 11 miljoniem ir devušies labākas dzīves meklējumos uz ārzemēm. Kā stāsta paši albāņi, viņiem naida pret citām Balkānu tautām neesot.

Vakarā, izejot pastaigāt pa promenādi, viss ir mierīgi un forši. Varētu teikt, ka albāņi ir krietni pieklājīgāji un neuzmācīgāki par turkiem, un sajūta ir daudz drošāka.

Ja kāds skatās, kur doties atpūsties par nelielām naudiņām, Albānija ir īstais galamērķis. Bet tiem, kuri pieraduši pie Turcijas 5* UAI šika gan būs vilšanās. Bet varbūt šis vēl ir īstais laiks, lai apciemotu Albāniju, kamēr tā vēl nav kļuvusi par pieglaustu un pārāk tūristiem iztapīgu valsti. Ir vērts!

"Itaka" no Latvijas uz Albāniju nodrošina čarterreisus reizi nedēļā - ceturtdienās. Cenas - sākot no 249 eiro vienai personai ar dzīvošanu 3* viesnīcā ar brokastīm un vakariņām, ja ceļojumā dodas uz nedēļu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60886812sec.