Travelnews.lv redaktore izbauda vilciena ērtības Gruzijā, braucot no Tbilisi uz Batumi

Ir vēlme doties ar vilcienu no Tbilisi uz Batumi Gruzijā? Nav problēmu, vai arī gandrīz nav problēmu, jo, kā izrādās, mazliet nervus pakutināt šis brauciens var.

Atvaļinājums Gruzijā bija sadalīts divās daļās – puse Gruzijas galvaspilsētā, bet otra puse – piekrastes oāzē Batumi. Jau pirms došanās uz Gruziju biju izpētījusi, ka ērtākais, ātrākais un pat lētākais pārvietošanās veids ir vilciens – mūsu naudā biļete maksā mazliet vairāk nekā 12,50 eiro.

Taču viss nemaz nebija tik vienkārši. Atverot Gruzijas dzelzceļa mājaslapu, atklājām, ka nepieciešamajā datumā visos vilcienos visas vietas ir izpārdotas. Ko nu? Paļāvāmies, ka internetā varbūt nav nemaz viss pieejams, cilpojām uz Tbilisi dzelzceļa staciju. Labi, ka bija navigators, jo prātā nevarēja ienākt, ka stacija atrodas tirdzniecības centra augšējā stāvā! Bet tā patiešām bija!

Tikšana pie kasieres gluži eiropeiskā stilā – no automāta jāpaņem numuriņš un jāsagaida, pie kuras kases būs jādodas.

Pretim jauka sieviete, kas tiešām apstiprina bažas – jā, visos citos datumos biļetes ir pieejamas, bet vajadzīgajā – ne! Mirkli pagrozījusi galvu viņa noteica, ka, iespējams, tiks iedots vēl kāds vilciens, piemēram naktī, bet tas esot jāskatās tuvāk izbraukšanas datumam. Bet līdz izbraukšanai jau tā bija vien trīs dienas!

Izmisīgi centāmies atrast alternatīvas šim braucienam. Jā, ir busiņi. Brauciens krietni ilgāks par vilciena solītajām piecarpus stundām, un arī apmēram par pieciem eiro dārgāks. Alternatīva – taksometrs – ar “Bolt” distanci no Tbilisi uz Batumi var veikt arīdzan piecarpus stundāa, bet maksa jau ir ap 100 eiro. Starp citu, ja sarēķina attālumu, patērēto laiku un degvielu, tā arī nekļuva skaidrs, kur tad taksistam peļņa...

Divas dienas pirms plānotās izbraukšanas uz Tbilisi intereses pēc iegāju Gruzijas dzelzceļa mājas lapā. Brīnums bija noticis! Iedots papildus vilciens! Turklāt vēl milzīga vietu izvēle! Ātri vien tika nopirktas elektroniskās biļetes, un sirds kļuva mierīga.

Laicīgi bijām stacijā, un apmēram 20 minūtes pirms plānotās atiešanas vilciens bija klāt – skaists, spožs, Šveicē ražots, divos stāvos. Mēs par tādiem varam vēl tikai sapņot. Lai tiktu vilcienā jāuzrāda vien pase, un stjuarti ierāda vietu.

Gluži ar 5* gan šo vilcienu vērtēt nevar, jo otrajā klasē nebija normālas iespējas nolikt bagāžu, kā arī nebija elektrības štekeru, lai uzlādētu savu viedierīci. Nopirkt ko ēdamu vai dzeramu varēja tikai un vienīgi automātos, un krietni dārgāk, protams, nekā veikalos. Nebija arī Wi-Fi, taču šī problēma bija atrisināta jau laikus, iegādājoties vietējo SIM karti par apmēram desmit eiro.

Brauciens aizritēja gludi, bez aizķeršanās. Vilciens ir salīdzinoši kluss, taču ātrāk kā 100 kilometrus stundā brauca vien dažās vietās. Ainavas pa logu ik pa brīdim brīnišķīgas, bet ik pa brīdim bija redzama pamatīga postaža. Bet tā jau ir Gruzija!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51795602sec.