Viedoklis: Kādi pārsteigumi gaidāmi Rīgas Svētku restorānā Spīķeru laukumā?

Jau trešo gadu Rīgas svētku laikā Spīķeru laukumā durvis ver "Rīgas svētku restorāns". Šogad tā tēma būs "Ar dabu šķīvī", kas iezīmēs Rīgas-Gaujas reģiona iegūto Eiropas gastronomijas reģiona titulu 2017. gadā. Jautājām Rīgas restorānu pārstāvjiem, kādus pārsteigumus radīs to pārstāvētie restorāni.

Izpilddirektore Sandra Sirmace, restorāns "Kaļķu vārti"

Rīgas svētku restorānam šogad esam sagatavojuši īpašu ēdienkarti un savus viesus pārsteigsim ar senlatviešu tradicionālajiem ēdieniem. Kā īpašu odziņu no sentēvu kulinārā mantojuma esam izcēluši gaiļa sekstes zupu, kas būs patiešām ļoti garda. Fantastiska būs arī latviešu iemīļotā cūkgaļas krūtiņa ar sezonālām piedevām – balstīta uz latviskām pagatavošanas mākslām, bet tai pašā laikā – sagatavota mūsu interpretācijā. Desertā ikvienam būs iespējams baudīt uz vietas sagatavotu slāpeklī sautētu olas baltumu ar brūkleņu ievārījumu, bet izslāpušie varēs veldzēties ar Latvijā brūvētu kalvadosa dzērienu, ko mūsu bārmenis pagatavojis no Kurzemes āboliem. Latvijā šobrīd ir tik daudz vērtīgi sezonālie produkti, tādēļ izmantosim iespējas ar to variācijām dalīties mūsu restorāna teltī. Ikviens apmeklētājs varēs izmantot īpašu iespēju – aprunāties un uzzināt it visu par mūsu virtuvi no šefpavāres Ingas Cīrules, pavāra Haralda Suša un bārmeņa Arņa Jēkabsona. Restorāns "Kaļķu vārti" Rīgas svētku restorāna pasākumā Spīķeros piedalās atkārtoti un, ja pietiek darba rok un resursu, šo dienu var izbaudīt patīkamā atmosfērā, jo izdodas satikt daudzus cilvēkus ne vien no Rīgas, bet arī visas Latvijas, kā arī ārzemēm, jo šis pasākums ir patiešām labi apmeklēts. Pati noteikti centīšos apmeklēt Rīgas Svētku restorānu, kā arī - iespēju robežās – mēģināšu apskatīt vēl kādus galvaspilsētas īpašos notikumus.

Mārketinga un pārdošanas vadītāja Jūlija Žagunova, restorāns "Le Dome"

Šajā burvīgajā notikumā "Rīgas svētku restorānā" piedalāmies jau trešo gadu – esam tam uzticīgi jau no pašiem pirmsākumiem. Iepriekšējos gados ar mums bija cits šefpavārs, tomēr šogad savā mākslā ar mūsu restorāna viesiem darbosies harizmātiskais restorāna "Le Dome" šefpavārs Sergejs Šiporovs. Šogad centīsimies ikvienu iepriecināt ar latviskiem un sezonāliem produktiem, piesaistot mūsu restorāna īpašo produktu – zivis, ko liela daļa uztver visai jūtīgi. Centīsimies izcelt tās kā īpašu Latvijas lepnumu – upju, ezeru un jūras īpašo dabas velti, radot no tām gardas uzkodas un ēdienu, izmantojot mūsu šefpavāra rokrakstu. Maltīte, ko varēs baudīt mūsu "Rīgas svētku restorāna" viesi, pamata neatšķirsies no ikdienā pieejamās ēdienkartes, tomēr tai būs sava, īpaša odziņa, ko nevēlamies atklāt. "Le Dome" būs gana interesanti gan tiem, kas iecienījuši zivju ēdienus, gan arī tiem, kas priekšroku dod gaļas ēdieniem. Piedalāmies šajos svētkos ar lielu entuziasmu un uztveram šo notikumu arī kā svētkus pašiem – gan, pateicoties lieliskajai atmosfērai, kas valda Spīķeru laukumā, gan arī tādēļ, ka līdzās mums būs arī Rīgas labākie restorāni. Šī ir lieliska iespēja, kur sastapt brīnišķīgus cilvēkus no visas Latvijas fantastiskā noskaņojumā. Pati diemžēl šogad Rīgā nebūšu, bet ik gadu, kad tas ir iespējams, labprāt baudu svētku notikumus, jo tie mani parast pozitīvi uzlādē, un ir, manuprāt, vieni no skaistākajiem Rīgas pilsētas notikumiem.

Vadītāja Ieva Kivle, restorāns "KID"

Rīgas Svētku restorānā ikvienu centīsimies sajūsmināt ar gardi pagatavotajiem sezonālajiem produktiem, īpaši izceļot to, ko daba mums sagādājusi šajā vasaras posmā. Noteikti galdā celsim gailenes, ķiršus un vēl daudzus citus produktus, no kuriem mūsu šefpavārs pagatavos kādu izcilu šedevru, akcentējot īpašo vasaras garšu. Centīsimies parādīt daļu no tā, kas ik dienu sastopams mūsu restorānā. Šo īpašo Rīgas svētku notikumu Spīķeru laukumā vērtēju ļoti pozitīvi un ar restorānu "KID" tajā piedalāmies jau no pašiem pirmsākumiem – tātad – šis jau būs trešais gads. Uzskatu, ka šādā veidā nonākam vēl tuvākā saskarsmē ar savu tautu – gan pilsētniekiem, gan pilsētas viesiem, kas ieradušies baudīt svētkus. Pati šogad cītīgi darbošos restorāna teltī, rūpējoties par viesu labsajūtu, tādēļ, visticamāk, šajā laikā citus svētku notikumus neizbaudīšu, tomēr, ja atliks laiks, kādā citā brīvā brīdī centīšos ko saistošu apmeklēt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51015902sec.