Viedokļi: Cik pieejamas ir narkotiskās vielas ārzemēs?

Ir dzirdēts, ka nereti ārvalstīs staigājot pa ielām tiek piedāvāts iegādāties narkotikas. Šādi piedāvājumi īpaši tiek vērsti uz tūristiem. Protams, ir cilvēki, kuriem tas patīk un šķiet jautri, bet lielākoties cilvēkiem tas šķiet ļoti aizdomīgi un nepareizi - tas pat var radīt izbīli. Par šo jautājumu - cik viegli ir tikt pie narkotikām, izlēmām parunāt ar tūrisma nozares speciālistiem un te nu ir tas, ko mums atbildēja.

Jeļena Serebrjakova, tūrisma firmas “Nikos Travel” valdes priekšsēdētāja un direktore

Narkotiskās vielas manā pieredzē visbrīvāk ir pieejamas Nīderlandē, Amsterdamā un man tas nešķiet visai patīkami. Nesen atgriezos no Bulgārijas, kur dzīvoju pašā pilsētas centrā – tur tieši atradās ļoti daudz naktsklubu, striptīza klubu un bāru, kā jau tas ir pilsētas centros. No citiem viesnīcas viesiem, kurā biju apmetusies, dzirdēju, ka, ejot ārā vēlu vakarā, uz ielām ir cilvēki, kas vienkārši piedāvā iegādāties dažādas apreibinošas vielas, it īpaši, ja gadās satikt tūristus. Pašai gan nesanāca šo pieredzēt, kas ir pozitīvi. Vispārīgi esot Bulgārijā radās iespaids, ka tur ir atļauts daudz kas vairāk nekā pie mums – jau pieminēju brīvi pieejamos striptīza klubus un bija arī citi, tā teikt, īpatnēji klubi un, gan jau arī, ka nav tik striktu ierobežojumu attiecībā uz narkotiskajām vielām. Tūristiem ceļojot uz valstīm, kurās ir zināms, ka šādas vielas ir pieejamas, es ieteiktu ļoti rūpīgi lasīt dažādu izklaides vietu, it īpaši nakts izklaides vietu, atsauksmes, pajautāt draugiem un paziņām par viņu pieredzēm vai painteresēties tūrisma aģentūrās. Pirms ceļojumiem vispārīgi vajadzētu rūpīgi pašiem iepazīties ar visu informāciju, kas pieejama par valsti, uz kuru plānots doties, lai izvairītos no dažādiem starpgadījumiem vai nepatīkamām situācijām.

Ieva Keiša, tūrisma aģentūras “Latvia Tours” direktore

Lai piedzīvotu to, ka uz ielas piedāvā kaut ko apreibinošu iegādāties, manuprāt nemaz nevajag braukt uz ārzemēm – no savas pieredzes varu pateikt, ka var vienkārši pastaigāt pa Ķengaragu. Protams, šajā kontekstā ir jāpiemin Amsterdama, kuras “coffee shopos” drīkst brīvi smēķēt marihuānu, un tas nav nekāds noslēpums un ir legāli. Domāju, ka varētu strīdēties par to, vai narkotiskajām vielām vajadzētu būt tik viegli pieejamām tūristiem – katrā valstī ir apsvērumi kuru dēļ šīs vielas ir vai nav legalizētas. Man šķiet ka jebkurā gadījumā, ja kādam ir tieksme šādas vielas patērēt, vienmēr tās varēs atrast, neatkarīgi no tā vai šāds piedāvājums ir vai nav. Dažkārt rodas starpgadījumi, ka cilvēks pats vai kāds cits no šīs valsts vēlas izvest kādas vielas. Ceļojot un ir īpaši braucot no kaut kurienes prom vienmēr ir jautājums par to, vai cilvēks pats krāmē savu bagāžu vai kāds cits tajā ir iesaistīts. Piemēram, Telavivas lidostā šādu jautājumu vienmēr uzdod. Uzmanību arī ir jāpievērš suvenīriem, ko jūs saņemat no kāda cita nevis iegādājieties paši.

Veronika Grinvalde, ceļojumu aģentūras “Antario” direktore

Ar situāciju, kad cilvēkiem uz ielas tika piedāvātas narkotiskās vielas, esmu saskārusies Ēģiptē. Vienkārši staigājot pa pilsētas centru vai gar jūru, vai jebkur, kur ir daudz cilvēku, kāds nāca klāt un kaut ko piedāvāja – mēs protams atteicāmies. Pēc maniem novērojumiem un pieredzes tā ir vienīgā valsts, kur man šādi bija gadījies, lielākoties tūristiem ir pašiem jāinteresējas, jāizrāda interese par šādu vielu pieejamību. Es teiktu, ka ar to tiešām ir jārēķinās tieši Ēģiptē un, ja tas nepatīk tad es ieteiktu tik ļoti neiet vietās, kur parasti apgrozās daudz tūristu, piemēram uz tirgu, klubiem un tamlīdzīgi. Vēl no saskarsmes ar šiem cilvēkiem var diezgan veiksmīgi izvairīties ceļojot ar gidu tūristu grupā, jo gidi zina, kur iet ir visdrošāk un ko kādiem pilsētas rajoniem izvairīties. Arī – pie šiem populārākajiem apskates objektiem, pie kuriem parasti dodas ar tūrisma grupu, parasti stāv policija tāpēc par narkotiku tirgotājiem nav jāuztraucas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16216993sec.