Studente no Kanādas: Panākumi rodas izkāpjot no komforta zonas

Uzsākt studijas ārzemēs, īpaši šobrīd, nav viegli, tas prasa apgūt prasmi pielāgoties un izkāpt no savas komforta zonas. Tomēr, ja tas izdodas, paveras plašs iespēju apvārsnis, ko jāizmanto ikvienam studentam, kurš dodas studēt ārpus mājām – citā pasaules valstī. Ārvalstu studentiem ir jāizmanto visas iespējas, kas tiek piedāvātas, skaidro Biznesa augstskolas Turība studente Medisona Hōkena (Madison Hawken). Viņa savā viedoklī stāsta par galvenajām kultūru atšķirībām starp Latviju un Kanādu, kā arī iezīmē savus nākotnes plānus.

Jaunas dzīves sākums un iepazīšanās ar latviešiem

Pamest savas mājas un doties studēt ārpus valsts var šķist pagrūti. Sveša valsts, jauni cilvēki apkārt un atšķirīgas kultūras iezīmes - pie visa ir jāpierod. Neskatoties uz lielajām atšķirībām, man ir izdevies pakāpeniski pielāgoties vietējai sabiedrībai un gūt vērtīgāko, ko vien šī valsts un tās iedzīvotāji man var sniegt. Interesanti, ka kanādieši uzskata, ka ir atvērtāki nekā latvieši. Manuprāt, latviešiem ir nepieciešams nedaudz ilgāks laiks, lai atvērtos un uzticētos, bet kad tas notiek, tie atveras un sniedz savu atbalstu un palīdzību it visā.

Latvija – tūristu galamērķis

Latvija kā studiju galamērķis šķita vispiemērotākā no Baltijas valstīm. Ne tikai studiju kvalitātes, bet arī apkārtējās vides ziņā. Šeit ir neizsakāmi skaistas dabas ainavas, īpaši krāšņie Daugavas saulrieti. Lai arī Covid-19 radītā situācija nav ļāvusi apmeklēt visas apskates vietas, kuras biju ieplānojusi, ticu, ka situācija uzlabosies un varēšu atsākt savus braucienus pa Latviju. Pilsētas, kuras noteikti apskatīšu pirmās, būs Liepāja un Sigulda.

Studijas Latvijā

Šobrīd esmu pirmā kursa studente, tāpēc mana iepazīšanās ar Latviju, tās kultūru ir notikusi salīdzinoši nesen. Tomēr jau varu apgalvot, ka savu izvēli par labu studijām Latvijā noteikti nenožēloju. Pirmie iespaidi ir lieliski. Ja salīdzina ar universitātēm Kanādā, tad šeit Latvijā man patīk tas, ka kontakts ar pasniedzējiem ir daudz ciešāks. Pasniedzēji velta pietiekami daudz uzmanības katram studentam individuāli.

Nākotnes plāni

No vairākiem ārvalstu studentiem esmu dzirdējusi, ka liela daļa plāno savu profesionālo karjeru turpināt Latvijā. Manā gadījumā viss jau iepriekš bija izlemts – pēc studijām došos atpakaļ uz Kanādu. Tomēr neizslēdzu iespēju kaut kad atgriezties un turpināt studijas Latvijā.

Ceļā uz sasniegumiem

Lai sasniegtu savus mērķus, svarīgi ir ņemt vērā to, ka vienīgi izkāpjot  no savas komforta zonas ir iespējams kaut ko sasniegt. Šo aspektu varam attiecināt uz jebko - valodas apgūšanu, jaunu cilvēku satikšanu, ceļošanu un kultūras iepazīšanu. Ja runājam tieši par studentu, tad nekad nevajadzētu vilcināties izmantot iespējas, kas tiek sniegtas. Jo vairāk iespēju izmantosi, jo ātrāk sasniegsi savus mērķus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46428204sec.