Pēc vasaras ceļojumiem ir daudz pieprasījuma, un jaunā tendence ir darba braucieni

45 procenti ceļotāju vēlas ceļot vairāk nekā pirms pandēmijas, salīdzinājumā ar 2020.gada beigām, kad šis skaits sasniedza tikai 10 procentus. Viņu plānā ir palielināt ceļojumu izdevumus.

2021.gada Globālo ceļojumu tendenču pētījumā, kuru veica globālās stratēģijas un mārketinga konsultāciju firma Simon-Kucher & Partners, atklāja, ka 39 procenti atpūtas ceļotāju joprojām plāno rezervēt atvaļinājumu šai vasarai, savukārt 30 procenti jau to ir rezervējuši. Pētījumā piedalījās vairāk nekā 7000 cilvēku no septiņām valstīm (Ķīnas, Francijas, Vācijas, Nīderlandes, Krievijas, Lielbritānijas un Amerikas Savienotajās Valstīm). Pētījumā atklājās, ka respondenti neuzskata, ka cenas, kas saistītas ar ceļojumiem, būtu augušas nekā pirms pandēmijas.

Kamēr atpūtas ceļotāji ar entuziasmu turpina savu atvaļinājuma plānu atlikušajam vasaras periodam un pārējam gadam, Eiropā 30 procenti jau ir rezervējuši vasaras ceļojumu, savukārt 34 procenti to vēl nav izdarījuši, bet plāno.

Lai arī cena joprojām ir galvenais kritērijs ceļotāju galamērķa izvēlei, pandēmija tieši ietekmē šādus trīs galvenos faktorus: ierobežojumi vēlamajos ceļojumu galamērķos, valdības ierobežojumi un uzticēšanās galamērķa veselības sistēmai. 49 procenti no ceļotājiem izvēlas ceļot ar privātu automašīnu, tomēr 27 procenti joprojām plāno ceļot ar lidmašīnu.

Simon-Kucher & Partners ceļošanas un tūrisma uzņēmuma vadītājs Dimitris Hiotis apgalvo, ka pandēmijas pieredze ir mainījusi klientu vajadzības un vēlmes. Ceļotāji vēlas pārliecību, ka viņi var doties atvaļinājumā bez ierobežojumiem vai riska. Viņi nevēlas atrasties karantīnā, kas ierobežotu brīvdienas.

Gandrīz puse no starptautiski aptaujātajiem (43 procenti) teica, ka viņi tuvākajā nākotnē paredz darba braucienus kā atpūtas veicināšanas rīku, pateicoties attālinātā darba modelim, ko sniedz noteiktā darba vieta. Vislielāko entuziasmu sniedza Ķīna, un no tās aptaujātajiem cilvēkiem, 70 procenti atzina, ka viņi, iespējams, nākotnē dosies šāda veida braucienos, apvienojot darbu ar atpūtu. Faktiski 76 procenti no tiem, kuri plāno veikt darba braucienus, saka, ka spēs nodalīt darbu no atpūtas. Šāda tipa braucieni ļaus viņiem pagarināt ceļojumu par nedēļu vai pat vairāk. Vissvarīgākā iezīme, izvēloties darba galamērķi, būs stabils un ātrgaitas internets / WiFi.

Lai gan joprojām ir COVID-19 pandēmija un tā turpinās ietekmēt ceļojuma plānus 2021. gadā, kā arī daudzās valstīs joprojām pastāv dažādi ierobežojumi, 70 procenti aptaujāto apgalvo, ka sagaida izmaiņas ceļošanas paradumos 2022. gadā. 34 procenti starptautisko respondentu paredz, ka nākamajos gados vairāk tērēs atpūtas ceļojumiem, salīdzinot ar laiku pirms pandēmijas.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13319802sec.