Aivars Mackevičs: piecas atziņas par «airBaltic» lidojumu uz Dubaiju

Aivars Mackevičs, BalticTravelnews.com direktors Travelnews.lv redakcijas uzdevumā: svētdienas vakarā (14.11.2021) pulksten 23:25 izlidojam ar Airbus A220-300 tiešā maršrutā Rīga – Dubaija, kur ceļā pavadām apmēram 5 stundas. Kopš 2021.gada septembra Latvijas nacionāla lidsabiedrība «airBaltic» lido četras reizes nedēļā. Lidojuma vidējā cena vienā virzienā un lētākajā variantā (GREEN) ir starp 300-400 eiro. Lidojums uz Dubaiju «airBaltic» ir otrais tālākais lidojums pēc Tenerifes. Jāteic, ka lidojums uz Dubaiju šobrīd ir ļoti aktuāls, jo līdz 31.03.2022 notiek «Expo 2020 Dubai». Ceļojumā var līdzi ņemt nododamo bagāžu līdz 23 kg un rokas bagāžu līdz 8 kg. Laika starpība ar starp Rīgu un Dubaiju ir 2 stundas, proti, ja pie viņiem ir 9:00, tad pie mums ir 7:00.

50 bildes 

1) Nokļūšana līdz lidostai «Rīga» ir jāplāno laicīgi, jo brīžiem takšu piedāvājums Rīgā ir nepietiekams vai ar ilgāku gaidīšanas laiku. Arī piedāvājuma cenas var mainīties no ierastajiem 7-10 eiro (Biznesa augstskola Turība) līdz 10-15 eiro. Tāpēc viens no drošākajiem variantiem ir rezervēt autostāvvietu lidostas tuvumā. Mans personiskais ieteikums ir «Park Smart», kur par 5 dienām elektroniski samaksāju nepilnus 16 eiro. No autostāvietas mikroautobuss bez papildus maksas dažu minūšu laikā aizgādā līdz lidostai. Tā kā biju ieradies lidostā 2 stundas pirms izlidošanas, tad rindas praktiski gandrīz nebija. 

2) Pirms izlidošanas «airBaltic» darbinieki lidostā «Rīga» ļoti rūpīgi pārbauda visus dokumentus (labāk izprintētā formātā), kur svarīgākie ir:
        - derīga ceļojuma pase + lidojuma biļetes;
        - ES digitālais Covid-19 sertifikāts;
        - PCR tests, kas veikts ne ātrāk par 72 stundām pirms izlidošanas no Latvijas, rezultātus angļu valodā;
        - derīga starptautiska veselības apdrošināšana, kas sedz Covid-19 riskus. Mans ieteikums ar 30% atlaidi - Baltijas apdrošināšanas Nams (svarīgi, 5 dienas pirms izlidošanas noslēgt līgumu)
        - pirms lidojuma uz Dubaiju lejupielādējam, reģistrējamies COVID-19 DXB Smart lietotnē un aizpildām Travelling to Dubai formu - www.visitdubai.com/en/coronavirus-advisory;
        - atceļā uz Rīgu no Dubaijas ir jāaizpilda Latvijas Covidpass.lv, jo Dubaijas lidostā to prasa uzrādīt.

3) No Rīgas izlidojam īsi pirms pusnakts, tāpēc lielākā daļa pasažieru ir saģērbušies diezgan silti un ērti, lai naktī ir labs miegs. Interesanti, ka lidojumos no Rīgas lidmašīnas salona temperatūra pēc sajūtām ir ievērojami zemāka nekā atceļā uz Rīgu. Tāpēc salstošiem pasažieriem varu ieteikt līdzi paņemt pledu, lai gan man personīgi auksts nebija nevienā brīdī. Pēc pieredzes varu ieteikt labam miegam lidmašīnā - iepriekšējo nakti mazāk gulēt un dienā pirms lidojuma sevi noslogot ar dažādiem garīgiem un fiziskiem darbiem, lai ir riktīga noguruma sajūta. Tad miegs lidmašīnā ir dziļš un lidojuma laiks ļoti īss. Jāteic, ka vēl joprojām daudziem nepieredzējušiem pasažieriem poda noskalošanas poga ir neatklāts brīnums. Manuprāt, «airBaltic» būtu lidmašīnas tualetē jāizvieto speciāla norāde, lai visi var pamanīt (skatiet foto) pogu. Jāteic, ka visos šī gada lidojumos ar «airBaltic» jaunajām lidmašīnām Airbus A220-300 piezemēšanās visās lidostās ir ļoti eleganta. Nezinu, kam par to ir jāpateicas - jaunajām lidmašīnām vai prasmīgajiem pilotiem?

4) Par ēdināšanu... es ieteiktu sevišķi nakts lidojumam ēdienus pasūtīt jau pirms lidojuma, jo manā gadījumā, pasūtot ēdienu lidojuma laikā caur intranetu absky.net, es tā arī nesagaidīju. Protams, ka daudzi ceļotāji iebildīs, ka naktī jau nemaz negribas ēst, taču ja blakus sēdētājs gardi čapstina un tas ēdiens burvīgi smaržo, tad kunģis sāk kurkstēt ne pa jokam. Ar 15 eiro var lidojuma laikā garšīgi un sātīgi paēst.

5) Ielidojot Dubaijas lidostā agrā rīta stundā, viss notiek raiti un bez liekas aizķeršanās. Mūsu gadījumā tika pārbaudītas tikai ceļojuma pases, veikta personas fotografēšana un nekāds papildus PRC tests netika veikts. Man radās sajūta, ka Dubaijas lidosta uzticas «airBaltic» darbam, jo visi pasažieri tika ātri un veiksmīgi apkalpoti. Tas darbs ar stingro «airBaltic» pārbaudi lidostā «Rīga» pirms izlidošanas atmaksājas. Atbraucot un atnākot pēc nodotās bagāžas... mūsu čemodāni jau gaida. Varam doties uz pilsētu un baudīt «Expo 2020 Dubai».

Travelnews.lv redakcijas lidojums sadarbībā ar «airBaltic» un «Visit Dubai»


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91633201sec.