Travelnews.lv redaktore: Šobrīd ceļojumi uz Eiropu rūpīgi jāpārdomā

Pēdējās nedēļās arvien vairāk valstu paziņo, ka pandēmijas apkarošanai tiek ieviesti arvien jauni un stingrāki ierobežojumi. Un runa vairs nav tikai par ierobežojumiem, kas skar tikai un vienīgi cilvēkus bez sadarbspējīgiem sertifikātiem.

Bieži vien arī ceļotāji no Latvijas decembrī dodas izbraukumos uz Eiropas pilsētām, lai iepirktos un izjustu Ziemassvētku gaisotni, šajā laikā nereti tiek organizētas arī konferences un semināri, it īpaši nozarēs, kur ziemas laikā ir stipri mazāks darba apjoms. Taču šobrīd daudzi pasākumi tiek atcelti ierobežojumu dēļ.

Tā, piemēram, Vācijā jau dažas federālās zemes ir paziņojušas, ka nenotiks tik ļoti iecienītie Ziemassvētku tirdziņi, kas ik gadus pulcē ceļotāju pūļus.

Īstens trieciens bija Austrijas paziņojums par došanos “lokdaunā”, kā rezultātā atcelti pasākumi un konferences. Visticamāk, ka ar šīm valstīm ierobežojumi neapstāsies.

Šādās situācijās ceļotājs ir praktiski neaizsargāts. Lidmašīnas turpina lidot, jo stingrās mājsēdes nekādā gadījumā neierobežo lidojumus. Arī viesnīcas lielākoties turpina savu darbību. Tādēļ, ja laikus iegādāta aviobiļete, turklāt, ja vēl ar atlaižu cenu, kā arī rezervēta un apmaksāta viesnīca, tad atgūt naudu būs praktiski neiespējami. Jo ceļošana nav aizliegta.

Tādēļ šobrīd tiem, kuri plāno apceļot Eiropu, ieteiktu nogaidīt un sekot līdzi aktuālajai informācijai. Šis nebūtu tas brīdis, kad būtu jāsteidzas izpirkt aviobiļetes un rezervēt viesnīcas it īpaši, ja plānos it ne tikai aizbraukt un nomainīt vidi, bet arī apmeklēt kādu pasākumu. Turklāt, iepriekš prognozēt, cik nopietni varētu būt ierobežojumi, nevar neviens – viss ir konkrētu valstu valdību rokās, kas vadās no aktuālās epidemioloģiskās situācijas.

Tas gan nenozīmē, ka jāsēž mājās. Bet varbūt šobrīd ir īstais laiks ieplānot ceļojumus ar auto, lai nepieciešamības gadījumā fleksiblāk varētu koriģēt ceļojuma plānus, kā arī, rezervējot naktsmītnes, dot priekšroku atceļamām rezervācijām. Vai arī, pērkot aviobiļetes, izvēlēties dārgāku biļešu klasi, bet ar iespēju mainīt ceļojuma datumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 27.02.2024 Liepājai pērn rekordliels tūristu skaits Liepājas reģiona TIB
2023. gadā Liepājas naktsmītnēs apkalpoti 112 714 viesi, kas ir līdz šim pilsētas augstākais rādītājs naktsmītņu datu apkopošanas vēsturē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.02.2024 - 23.03.2024 KRAUZE pret KRAUZI - Sarunu vakars Jaunmoku pils
23. martā pl. 19.00 Jaunmoku pilī iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru “Krauze pret Krauzi". | Skatīt vairāk
no 15.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17669296sec.