Marta Mackeviča: Rīga – Dubaija jeb viena no košākajām pilsētām vien dažu stundu lidojuma attālumā

Marta Mackeviča Travelnews.lv redakcijas uzdevumā: “Drīz lidošu uz Dubaiju” – pasakot šo frāzi, daudzi atteica, ka tas taču ļoti tālu un noteikti būšot jālido ar pārsēšanos, ceļojums būs ilgs un nogurdinošs. Tikpat daudzi bija pārsteigti uzzinot, ka jau kopš 2021. gada no Rīgas uz Dubaiju ir tiešie lidojumi, ko nodrošina nacionālā lidsabiedrība “airBaltic”. Tas nozīmē, ka vienā no košākajām pilsētām var nokļūt ērti un salīdzinoši ātri – bez pārsēšanās, savienoto reisu gaidīšanas un nīkšanas lidostās.

Tiešais reiss vairākas reizes nedēļā
Jau vairāk nekā divus gadus no Rīgas uz Dubaiju vairākas reizes nedēļā ir tiešie reisi, savienojot mūs ar pilsētu, kas daudziem asociējas ar neiedomājami augstiem debesskrāpjiem, aizraujošām muzikālajām strūklakām, košām ugunīm un luksusa dzīvesveidu. Lai to visu redzētu savām acīm, nav jāplāno sarežģīti ceļojumi maršruti, atliek vien savlaicīgi rezervēt biļeti lidojumam.

Nepilnas septiņas stundas un esi Dubaijā
Lidojums ilgums vienā virzienā ir nepilnas septiņas stundas. Iespējams, kādas tam šķitīs ilgi, bet, izvēloties lidot ar vēlā vakara reisu, laiks lidojumā paiet daudz ātrāk. Šķiet, ka tikko esi iesnaudies, kad jau aust rīts un esi galamērķī. Jāatzīst, ka zināms nopelns lidojuma ērtumā ir arī Airbus A220-300 – pat lidojot ekonomiskajā klasē, vietas ir pietiekami daudz, lai iekārtotos ērti, lasītu vai pat pagulētu. Ja vēl līdzi ir paķēries ceļojuma spilvens, tad pavisam noteikti viss būs kārtībā.

Garda maltīte un laipna apkalpošana
Kā jau tas ierasts “airBaltic” lidojumos, laiku var īsināt arī ar gardu maltīti, uzkodām vai kādu dzērienu, domās jau malkojot gardu kokteili baseina malā galamērķī. Arī apkalpošana lidojuma laikā joprojām ir augstā līmenī (ne tikai tāpēc, lai lidmašīna lido aptuveni 10 000 metru augstumā), kas ilgākos lidojumos ir ļoti būtiski. Lai gan lidojums atpakaļ uz Rīgu ir nedaudz ilgāks, tajā laiku var īsināt, šķirojot ceļojuma laikā uzņemtās fotogrāfijas.

Savlaicīga rezervācija veicina draudzīgāku cenu
Pasakot frāzi “drīz lidošu uz Dubaiju”, bieži var dzirdēt arī komentāru, ka tas noteikti ir ļoti dārgi. Patiesībā tas ir vēl viens mīts. Piemēram, savlaicīgi iegādājoties biļetes, piemēram, lidojumam 8. martā (un nē, kungi, tas nav mājiens), lidojuma cena turp un atpakaļ patīkami pārsteigs.

Četri priekšnosacījumi, lai brauciens izdotos
Izpētiet, ko vēlaties redzēt galamērķī, iepazīstieties ar ieteicamo apģērbu (par to travelnews.lv ir rakstījis jau iepriekš), paņemiet līdzi labu grāmatu, filmu vai mūziku un rezervējiet biļetes savlaicīgi – tie būtībā ir vienīgie priekšnosacījumi, kas jāņem vērā, lai lidojums uz Dubaiju būtu izdevies.

Ceļotājiem sasniedzama pilsēta
Dubaija viennozīmīgi ir galamērķis, ko ir vērts redzēt, vismaz vienreiz dzīvē, lai klātienē savām acīm iepazītu debesskrāpjus simtiem stāvu augstumā, slaveno un pārsteidzošo mākslīgo Džumeiras Palmas salu, skaistās pludmales un daudz ko citu. Par to, ko vērts redzēt Dubaijā, pastāstīsim kādā no nākamajām publikācijām, bet skaidrs ir viens – Dubaija ceļotājiem no Latvijas ir daudz sasniedzamāka, nekā varētu šķist! Un pilsēta pavisam noteikti ir dažu stundu lidojuma vērta!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23896098sec.