Novatours.lv brīvdienas Portugālē: ko redzēt, darīt un kur palikt?

Portugāli mēdz dēvēt par paradīzi Eiropas malā. Tā piesaista ceļotājus ar savu autentiskumu, klinšaino piekrasti un lēno dienvidnieku dzīvesstilu. Atpūtnieki Portugālē īpaši iemīļojuši ir divus galvenos ceļojumu galamērķus - kontinentālo Algarvi un Madeiras salu Atlantijas okeānā, kas abi, klimata dēļ, ir īpaši piemēroti rudens brīvdienām. Tūrisma operators “Novatours” dalās ar abu reģionu priekšrocībām, interesantākajām apskates vietām un izklaides iespējām tajos.

Portugāles kontinentālās daļas pērle Algarve
Algarves reģions Portugāles dienvidos piesaista ceļotājus ar okeāna klinšaino piekrasti, kas mijas ar smilšainām pludmalēm, gardu ēdienu un senās kultūras mantojumu un dabas krāšņumu. Ceļojot Algarves dzīlēs, atklājas reģiona kontrasti - smilšu un akmeņu vietā katru pavasari var redzēt auglīgus līdzenumus ar augļu dārziem un baltu ziedu ziedošām mandeļu audzēm.

Faro pilsēta, kas tiek uzskatīta par reģiona centru, šķietami sadala Algarvi divās daļās - rietumu un austrumu. Rietumu Algarve, kas stiepjas no vienas no tās lielākajām pilsētām Portimao līdz Atlantijas okeāna piekrastei, ir ar skarbāku dabas ainavu un vējaināka nekā reģiona centrālā vai austrumu daļa. Algarve ir arī vieta, kas piesaista lielu sērfotāju, pārgājienu un spēlētāju uzmanību. Lielu daļu piekrastes ieskauj stāvas klintis, kas slēpj mazus līčus. Vasaras sezonas beigās tie bieži kļūst tukši un atgādina savvaļas pludmales, kur var baudīt nepārtrauktus okeāna viļņus.

Reģionu ir ļoti ērti izināt ar auto. Algarves rietumos ceļotāji var iepazīt mauru galvaspilsētu Silvesu un Mončikas kalnus, uzkāpt Foja kalnā, apmeklēt Sv. Vincenta ragu, kas ir Eiropas dienvidu punkts. Esot šeit, ir vērts apmeklēt arī Lagosu, kas pazīstama kā atklājumu pilsēta, un apbrīnot Ponta da Piedade pludmali, ko ieskauj augstas klintis.

Ne mazāk valdzinoša ir arī Algarves austrumu puse ar neskartu dabu. Vairākas piekrastes pilsētas ir saglabājušas savu autentiskumu - smilšaina Algarves piekraste ar reti apmeklētām salām, savvaļas purviem, balti krāsotiem ciematiem, kur svaigas jūras veltes var iegādāties tieši no zvejas laivām. Šeit valdzina arī senais mauru gars un vietējo iedzīvotāju stāsti par pazudušajiem portugāļu piedzīvojumu meklētājiem. Īpaša apciemojuma vērtas šeit ir tradicionālās pilsētas Fuseta un Olhao.

Esot Algarvē, nedrīkst aizmirst arī vienu no tās galvenajām pilsētām - Faro. Tās viesus īpaši fascinē vecā pilsētas daļa, ko ieskauj romiešu mūri, kā arī 13. gadsimta katedrāle un bīskapa pils. Netālu atrodas arī Arheoloģijas muzejs, kur var redzēt dzelzceļa būvniecības laikā atklātās romiešu mozaīkas. Baroka stila baznīca Nossa Senhora do Carmo pārsteidz tūristus ar greznām interjera detaļām un apzeltītu altāri, un blakus atrodas Kaulu kapela Capela dos Ossos.

Tieši uz ziemeļiem no Algarves iespējams apmeklēt citu tūristu iecienītu pilsētu Evoru, kas tiek uzskatīta par vienu no burvīgākajām Portugāles pilsētām. Dievišķās Diānas tempļa graciozās paliekas, kas stiepjas debesīs pilsētas augstākajā vietā, piesaista ziņkārīgākās acis. Ir vērts atzīmēt unikālo pilsētas ielu plānojumu - mauru kundzības mantojumu. Ir vērts apmeklēt arī citas Portugāles pilsētas - Portu, Sintru, vēsturiskās Obidosas un Koimbras pilsētas.

Algarves reģionu caurvij mājīgi kūrorti netālu viens no otra, tostarp reģiona lielākās pilsētas Faro un Portimao. Tomēr Albufeiras pilsēta tiek uzskatīta par īstu brīvdienu galvaspilsētu. Kūrorta priekšrocība ir tā, ka tās centrs atrodas tieši piekrastē, tāpēc pludmales ir mierpilnas pastaigas attālumā no izvēlētās mājvietas. Dažu kilometru rādiusā no Albufeiras atrodas 23 pludmales, kuras atdala stāvas klintis. Lai gan Albufeira ir pazīstama kā ballīšu pilsēta ar rosīgu naktsdzīvi, tā piesaista arī ar īpašu arhitektūru.

Mūžīgā pavasara paradīze Madeira

Madeiras atrašana kartē prasīs zināmas pūles - šī Portugāles sala, ko dēvē par paradīzi, atrodas tālu no valsts cietzemes krasta. Interesanti, ka Āfrikas krasti atrodas tuvāk salai, apmēram 700 km no Madeiras un aptuveni 900 km no Lisabonas.

Pateicoties unikālajam klimatam, Madeira ir pazīstama kā mūžīgā pavasara sala - tā zaļo visu gadu, tai ir brīnišķīga ainava un subtropu klimats, kas lieliski piemērots atpūtai. Pavasarīgais laiks šeit saglabājas visu gadu - nav īpaši karsts, bet arī neatdziest. Divas trešdaļas salas veido dabas liegums, kura lielāko teritoriju aizņem lauru meži, kas bagāti ar dažādiem augiem un dzīvniekiem. Madeiru atpūtai izvēlas aktīvās atpūtas cienītāji, tie, kas vēlas izbaudīt šķietami neskarto dabas skaistumu, un piedzīvojumu meklētāji.

Madeirā ieteicams ir apmeklēt salas galvaspilsētu un lielāko pilsētu Funšalu. Funšala ir bagāta ar vēsturisku mantojumu - apmeklētājus piesaista katedrāle, pilsētas teātris, no 18. gadsimta saglabājušās muižas, melna bazalta un balta marmora klātas ielas. Funšala ir ostas pilsētā, kurā regulāri piestāj kruīza kuģi, tāpēc tās piekraste ir bagāta ar lieliskiem restorāniem un viesnīcām. Salas galvaspilsēta viesiem piedāvā ne tikai iepazīties ar vēsturisko mantojumu, bet arī izmēģināt daudz ūdens aktivitāšu - sērfošana, niršana, peldes kalnu strautos un pat delfīnu un vaļu vērošana.

Madeiras rietumu piekraste ir bagāta ar iespaidīgiem skatu laukumiem, tradicionāliem zvejnieku ciematiem un dabas brīnumiem. Šeit ir vērts apmeklēt elpu aizraujošo vietu - Cabo Žirau iezi. Šeit no caurspīdīga stikla novērošanas klāja paveras neaizmirstams skats uz Atlantijas okeāna viļņiem un akmeņaino kalnu pakājēm, kā arī brīnišķīga Funšalas panorāma un desmitiem kilometru zila Atlantijas tāle.

Madeiras austrumu piekrastē ir dažas no dramatiskākajām ainavām salā. Ponta de Sao Lourenco piekrastes takas un Ribeiro Frio parka takas, kas atgādina tropiskos mežus, ir ideāli piemērotas pārgājieniem. Šajā salas daļā skatāmas elpu aizraujošas ainavas - šeit stāvās ielejās un gravās ir mazi ciemati, kas, skatoties no augšas, atspoguļo klinšu un kalnu varenību.

Iepazīstot salu, ieteicams doties pārgājienos pa levadām - apūdeņošanas sistēmas kanāliem. Pa šiem kanāliem ūdens tiek pārvadīts no salas mitrākajām vietām uz sausākajām. Blakus apūdeņošanas kanāliem ir ierīkotas takas, kas nodrošina piekļuvi vietām, kuras ir grūti sasniedzamas ar transporta līdzekļiem.
Tūristus piesaista arī Porto Santo sala, kas atrodas blakus Madeirai. Tā visai ievērojami atšķiras no tās lielās kaimiņienes. Porto Santo ir daļa no Madeiras arhipelāga, kas ceļotājus piesaista ar vienu lielisku iezīmi - pludmalēm, kas stiepjas deviņus kilometrus. Bieži vien atpūtnieki, kas ierodas Madeirā, apbrīnojot salas akmeņainos krastus, dodas uz Porto Santo, kur var baudīt pēcpusdienu smilšainajā piekrastē.

Madeirā ir virkne lielisku pilsētu - Funšala, Santa Cruz, Mashik, Caljet, Canis un citas - kas laipni gaida ceļotājus. Starp populārajiem tūristu kūrortiem, kas piedāvā atpūtu zelta smilšainās pludmalēs, ir klusā Kaljetas pilsēta. Kūrorts piedāvā daudzas ūdens aktivitātes: kanoe, katamarāni, burāšana un citas aktivitātes. Kaljetā ir vērts apmeklēt arī kādu no jūras velšu restorāniem, nobaudīt vietējo balto rumu, izstaigāt izziņas takas, apmeklēt mākslas centra pasākumus.

Par „Novatours”
„Novatours” ir vadošais tūroperators Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kas nodrošina šodien iegādāto pakalpojumu stabilitāti arī nākotnē. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. „Novatours” garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.
www.novatours.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43378496sec.