Būtiskākās izmaiņas, kas skar ceļotājus uz Lielbritāniju

Lielbritānijā jau kopš oktobra sākuma ir mainījušies ceļošanas noteikumi – Covid-19 dēļ ieviestie stingrie ierobežojumi kļuvuši nedaudz maigāki un kabatai draudzīgāki. Un tieši tādēļ siltajos galamērķos arvien biežāk sāk skanēt britu angļu valoda.

Kas tas ir būtiski mainījies?  Ir likvidēta tā dēvētā luksoforu sistēma. Tagad palicis vien “sarkanais” valstu un teritoriju saraksts – šīs valstis tiek uzskatītas par augsta riska valstīm, un iebraucējiem no šīm valstīm attiecas stingrāki noteikumi, tostarp karantīna. Bet pārējās valstīs, kas nav “sarkanajā sarakstā”, tiek uzskatītas par zema riska valstīm, un tādēļ ir atļauta arī ceļošana nebūtisku iemeslu dēļ.

Personas, kuras ir pilnībā vakcinētas, un potēšanās veikta Apvienotajā Karalistē, ASV vai Eiropā, bar neveikt Covid-19 testus pirms došanās ceļā uz Angliju. Tomēr šiem ceļotājiem, ierodoties Lielbritānijā, jāveic Covid-19 otrās dienas tests. Labā ziņa – tas vairs nav dārgais PCR, bet var tikt veikts arī krietni lētākais antigēnu tests. Ja antigēna testa rezultāts pozitīvs, tad jāveic PCR tests, un tā rezultāts jāgaida izolācijā. Tas gan attiecas uz valstīm, kas nav “sarkanajā sarakstā”.

Tikmēr nevakcinētajām personām, kas ierodas Lielbritānijā no valstīm, kas nav iekļautas “sarkanajā” sarakstā, Covid-19 testi jāveic pirms izlidošanas, otrajā dienā pēc ierašanās un astotajā dienā pēc ierašanās Lielbritānijā, kā arī jādodas desmit dienu karantīnā.

Kas vēl būtiski par “sarkano” sarakstu – no valstīm, kas tajās iekļautas, Lielbritānijā drīkst ierasties tikai Lielbritānijas un Īrijas pilsoņi. Šobrīd gan “sarkanajā” sarakstā ir tikai septiņas valstis: Kolumbija, Dominikānas republika, Ekvadora, Haiti, Panama, Peru un Venecuēla.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43870711sec.