Kankūnas pērles, kas vilina ceļotājus no visas pasaules

Kankūna ir viens no visapmeklētākajiem kūrortiem Meksikā, ko iemīļojuši ceļotāji no visas pasaules. Tā savu slavu ir iemantojusi dēļ pasakainajām pludmalēm un labās tūrisma infrastruktūras, tomēr ne tikai to piedāvā šī Jukatanas salas pērle. Tūroperators “Novatours” dalās ar ieteikumiem, ko būtu vērts iekļaut savā noteikti izdarāmo lietu sarakstā, ja kabatā jau ir biļete uz Kankūnu.

Vēstures mantojums

Neliela izbrauciena attālumā no saulainajām pludmalēm sagaida viens no Meksikas lielākajiem lepnumiem - Čičenica (Chichén Itzá). Šis ir vislabāk atjaunotais un otrais arheoloģiskais objekts Meksikā. Tā vēsture aizvijās tūkstoš gadu senatnē. Kukulkanas piramīda, kas vietējiem iedzīvotājiem pazīstama kā „El Castillo” jeb pils, ir viens no jaunajiem septiņiem pasaules brīnumiem. Šo statusu tā ieguva 2007. gadā. Piramīda, ieskaitot tās augšējo platformu, ir tieši 24 metrus augsta.

Nedaudz citādāku noskaņu ir iespejams gūtu senajā maiju pilsētā Tulum, kas atrodas jūras krastā un reiz pildīja aktīvas osta misiju. Ap Šo pilsētu tika uzcelta arī aizsargsiena, kas pēc zinātnieku domām kalpoja par aizsardzību, lai pilsētai neuzbruktu nelabvēļi. Šī pilsēta ir iecienīta tūristu vidū, jo ļoti spilgti raisa pārdomas par senatni - kāda varētu būt bijusi seno maiju dzīve.

Kankūnas zemūdens muzejs

Tiem, kurus aizrauj zemūdens pasaule, noteikti ir vērts apmeklēt šo neparasto zemūdens muzeju. Tas atrodas Kankūnas ūdeņos, taču to ir iespējams sasniegt arī no citas puses - salas Isla Mujeres. Zemūdens muzejā ir aptuveni 500 dažādās lielizmēra skulptūras, kas ir piestiprinātas pašā jūras dibenā. Šī vieta ir ļoti iecienīta nirēju vidū, kuri papildu koraļļu rifiem un krāsainajām zivtiņām var iepazīt citādāku un neparastāku zemūdens pasauli. Ja atrašanās ūdenī nešķiet vilinoša, muzeju ir iespējams arī aplūkot, esot laivā, kurai ir stikla apakša.

Isla Mujeres

13 kilometru attāluma no Kankūnas atrodas cita paradīze - Isla Mujeres. Tā ir daudz klusāka, daudz mierīgāka un rāmāka par Kankūnu, tāpēc labi derēs nelielam atelpas mirklim no Kankūnas iespēju pārpilnības. Isla Mujeres tulkojumā uz latviešu valdu ir ‘’Sieviešu sala’’. Senās leģendas vēsta ka tā tiek dēvēta par Sieviešu salu tādēļ, ka pirāti pirms došanās sirojumos, tieši šeit esot izmitinājuši savas sievietes, lai kaujas laikā tās uz kuģiem netiktu savainotas. Sala ir ļoti maza (vien 7 km gara un apmēram 650 m plata).

Sala pārsteidz ar iespēju daudzveidību: skaistas pludmales, lagūnas, rifi, mangrovju audzes, cenotes un kāpas, kā arī sulīgi vidējie un zemie džungļi kontinentālajā zonā. To vislabāk var iepazīt, dodoties izbraucienā ar velosipēdu, motorolleri vai golfa auto.

Pelde kritenē

Kritenes (Cenote) ir bedres zemē, kas veidojušās izskalošanas rezultātā, iebrūkot pazemes alām, kurās ir pastāvīgs ūdens. Citiem vārdiem sakot, tā ir dabiska ūdens krātuve alā, kuras griesti ir iebrukuši. Kritenēm ir dažādas formas un izmēri. Visizplatītākās kritenes ir alas ar daļēji atvērtu vai atvērtu pārsegumu.

Jukatanas pussalā ir tūkstošiem kriteņu. Ūdens tajās mēdz būt vēss, jo nāk no pazemes, tāpēc pelde kritenē būs lielisks atvēsinājums no karstās Meksikas saules.

Par vienu no izcilākajām tiek uzskatīta Azul kritene, kas tulkojumā nozīmē zilā kritene. Tā ir liela, atklāta kritene ar dzirkstošiem tirkīza ūdeņiem un vairākiem baseiniem. Galvenajā kritenē ir divas peldvietas: dziļākais baseins ir piemērots lēcieniem no klints, bet otrā baseina seklie ūdeņi dara to par iecienītu atpūtas vietu ģimenēm.

Meksika ir garšām bagāta, neatkārtojama, temperamentīga, pikanta. Tā nespēj atstāt vienaldzīgu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.45302796sec.