Nedēļas nogalē Vācijā notiks jau trešā vispasaules latviešu nometne 3x3

Latviešu centrā Bērzaine, Dienvidvācijas pilsētā Freiburgā, no 2022.gada 31. jūlija līdz 7. augustam notiks jau trešā pasaules latviešu ģimeņu nometne 3x3! Šoreiz kā vadmotīvu esam izvēlējušies dziesmas vārdus “Augsim lieli, augsim stipri, būsim sveiki, veseli”. Svinēsim latvietību un ticēsim labajam šajā mainīgajā pasaulē!

Bērzaines 3x3 ir lieliska iespēja apvienot atvaļinājumu Viduseiropā ar nedēļu kurā uzlādēt latviskās baterijas! 3×3 tiek rīkotas visu vecumu latviešiem no visiem kontinentiem, lai padziļinātu un paplašinātu latviskās zināšanas, stiprinātu latviskas ģimenes, sekmētu latviskas draudzības un veicinātu latvisku kopības izjūtu.

3x3 Bērzainē vadīs Egija un Ingus Krūmiņi, kopā ar Leldi un Induli Bērziņiem. Savukārt Bērzaines ģimenes komanda rūpēsies lai dalībniekiem viss ar sadzīviskām lietām būtu kārtībā, t.sk., ūdens uz galvas tecētu, kad vajag, un netecētu, kad nevajag.

Bērzaine, kas nu jau 70 gadus pieder latviešu organizācijai Daugavas Vanagi Vācijā, ir īsta mazā Latvija, kur iegriezties ikvienam ceļiniekam. Bērzaines senā viesu māja, kas sākotnēji bija domāta kā latviešu kara invalīdu mītne, pakāpeniski ir pārvērtusies mūsdienīgā viesu namā. No Bērzaines pakalniem paveras pasakaini skati uz Švarcvaldes, Kaizerštūla un Elzasas kalniem un ielejām. Ar vairāk nekā 5 hektāru platību Bērzaine ir brīnišķīgi skaista vieta latviešu kopā sanākšanām. Ekskursiju dienā, būs iespējams izbaudīt vienu no daudzajām apkārtnes brīnišķīgajām iespējām - Europark; Zentas Mauriņas pēdas Bad Krozingen un termālos baseinus; Švarcvaldes kalnus un ielejas; Elzasas vīna ceļa gleznainās pilsētas, majestātisko pili Hoh-Kēnigsburga, putnu šovu Ērgļu parkā un mērkaķu parku Kincheimā; Pasakaino puķu salu Mainau un Eiropas lielāko ūdenskritumu Rheinfal Šveicē.

Šoreiz bērnu programmu veidojam tā, lai daļā no ievirzēm arī mazākie bērni var piedalīties kopā ar vecākiem, tomēr neizpaliks arī tradicionālā 1/2x1/2 ievirze.

Dalībnieki visu nedēļu varēs strādāt visdažādākajās ievirzēs kustinot un lustinot ne tikai prātu, bet arī ķermeni. Gleznošana, teātris, deja un kustība, pirts lietas, puišu un vīru sarunas un darbi, sports, koka zīmju darbnīca, pastalu darbnīca, rotkalšana, latviskā gadskārta, “Atmodini savu līderības gēnu”, izšūšana, latviešu valoda cittautiešiem, latviskā virtuve, mīļdzīvnieki u.c.

Esam lepni lektoru vidū redzēt Inesi un Jāni Ati Krūmiņus, Austri Grasi un Ievu Freinbergu, Ilgu Reiznieci, Daci Melbārdi, Gunu un Andri Grebiem, Mārtiņu un Sandru Sirmos, Lauru Vondu un Ivanu Milovu, Evu un Kārlis Krūmiņi, un citus pieredzes bagātus meistarus, kuri gatavi dalīties savā pieredzē un zināšanās.

Vakaros neizpaliks arī pasākumi visai ģimenei. Būs iepazīšanās vakars, ģimeņu stafetes, viktorīnas, daudzinājums, ekskursijas, spēles un pārsteigumi. Katras dienas noslēgumā visi kopā iesim rotaļās un dančos ar Ilgu Reiznieci. Kopīga vakara pasaciņa būs lielisks dienas noslēgums mazākajiem, bet lielie turpinās dziesmas un sarunas “nīkšanā”.

Bagāta nedēļa kurā augsim lieli un stipri!
Saietā aicinātas pieteikties kā ģimenes tā individuāli dalībnieki no Vācijas, Centrāleiropas un visas pasaules. Organizatori priecāsies par dalībnieku apņēmību Bērzaines 3x3 iegūt pieredzi un zināšanas, lai jau šajā saietā vai nākamajos gados paši varētu uzņemties kādas ievirzes vadīšanu vai strādāt nākamo saietu darba grupās!

Dalības maksa vienai personai ir 350 eiro, bērniem līdz 7 gadu vecumam - puscena. Bērniem līdz 2 gadu vecumam par dalību nav jāmaksā. Dalības maksa kodolģimenei (vecāki ar nepilngadīgiem bērniem) nepārsniedz 800 eiro par visiem dalībniekiem. Ja dalībnieki nevēlas nakšņot Bērzainē, tad cena vienai personai- 250 eiro, bērnam no 2 līdz 7 gadiem -130 eiro.

Visas vietas nometnē jau ir aizņemtas, bet esam izveidojuši trīs Glempinga teltis, tādēļ priecāsimies uzņemt vēl pāris ģimenes! Tāpat aicinam latviešus no Freiburgas apkārtnes pievienoties nometnei bez naktsmājām, kā arī vakaros uz dziedāšanu! Rakstiet [email protected] vai zvaniet 0049 761 53340!

3x3 Bērzainē notiek ar Latvijas Kultūras ministrijas, organizāciju 3x3 Latvija un Daugavas Vanagi Vācijā, kā arī daudzu mūsu čaklo palīgu atbalstu! Informatīvais atbalstītājs - www.latviesi.com

Uz tikšanos Bērzainē!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58706284sec.