TOP10 Eiropas galamērķi ceļojumiem ar odziņu

Vienalga, vai Tavā ideālajā ceļojumā ir plānā vietējais ēdiens, naktsdzīve vai kultūra, vai vienkārši relaksēšanās jaukos dabas objektos - lūk, 10 daudz nedzirdēti galamērķi, kas pilnīgi noteikti der šādiem mērķiem.

LABĀKAIS MĀKSLAI UN KULTŪRAI

Plovdiva, Bulgārija

Bulgārijas otrā lielākā pilsēta Plovdiva ir vecākais joprojām apdzīvotais civilizācijas centrs Eiropā. Tās ziedu laiki bijuši jau Senās Romas gados - romieši šeit atstājuši kalnu amfiteātri no marmora un Bīskapa baziliku ar 200000 kvadrātmetriem mozaikas. Plovdivas vecpilsēta ir mājas 19. gadsimta ēkām. Hadji Hassan Mahala apkaimē, piemēram, romu tautības iedzīvotāji joprojām pārvietojas ar zirgu tramvajiem. Turklāt pilsēta ir uzcelta uz sešiem kalniem. Visinteresantākais nenoliedzami ir Bunardžiks, kur mitinās piemineklis ar PSRS laiku karavīŗu, kas tēmē ar mašīnpistoli. Gājēju apkaimē Kapanā, kur atrodamas no laukakmens celtas ēkas, var atrast lietas par lētām cenām - kafejnīcu "Craftex", amatniecības veikalu "Rakodelnicata", apavu veikalu "Piuma d'Oro" u. c. īpašām vietām.

La Koruņa, Spānija

Vispārsteidzošākais šeit laikam ir "Torre de Hercules", vecākā joprojām strādājošā bāka pasaulē. Turklāt šeit var atrast modernisma ēkām raksturīgās gallerias (stikla balkonus). Modernisma ēku ceļa karti šeit var atrast vietējā tūŗisma informācijas centrā. Ir arī Pablo Pikaso muzejs, kur var atrast daudz viņa darbu. Eksaktam prātam aizraujošs būs Zinātnes un tehnikas muzejs un futūristiskais "Domus" muzejs. La Koruņā ir arī vesels skulptūru parks ar akmens kolonnām Menhiras parkā. Alus cienītājus priecēs ievērojamā pilsētas alusdarītava "MEGA Mundo Estrella de Galicia".

Kauņa, Lietuva

Ja vien Kauņa nebūtu Lietuvas galvaspilsēta no 1919. līdz 1939. gadam, iespējams, šeit netaptu tik daudz starpkaru laika "art deco" ēku, kas iekļautas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Ar vilcienu no Viļņas šeit var nokļūt aptuveni vienas stundas laikā. Kauņā upes piekrastē var atrast viduslaiku pils drupas, atpūsties dzīvelīgos āra bāros un vienkārši paķert ēdamo un doties ceļā ar elektroskrejriteni. Pilsētas kājām izstaigājamajā centrā atrodamas vairākas skulptūras, muzeji, dizaina studijas un vairāki citi objekti, kuri tik salīdzinoši nelielām pilsētām nav raksturīgi un kuri pilsētai piešķir īpašu gaisotni. Īpaša vieta šeit ir slavenā lietuviešu mākslinieka Mikaloja Čurļoņa vārdā nosauktais Valsts Mākslas muzejs, kas ceļotāju ieskauj Čurļoņa sirrēalajā mākslas pasaulē.

LABĀKAIS NAKTSDZĪVEI

Liona, Francija

Lionas naktstdzīve plaukst un zeļ, turklāt ceļotājs šeit var atrast izklaides vietu pēc savas gaumes. Pēcpusdienā mūzikas mīļotāji var atskaņot vinilplati "Onigri records" mūzikas studijā, kura specializējas japāņu elektroniskajā mūzikā, kā arī izvēlēties klausīties mūziku no aptuveni 10000 platēm studijā "Sofa Records". Labs naktsdzīves sākums ir pastis (īpašais franču aperitīvs) "Le Broc Bar" Lionas centrā, kam sekotu vakariņas ar saucisson brioché (rauga mīklā ieceptu desu) un sarkanvīnu "Cafe du Jura". Ceļotājam ar mazāku budžetu šeit ir pieejama "Le Barcandier" uzkodu plate par 10 eiro. Klubā "Les Subs", kura ēkā savulaik atradās klosteris un vēlāk barakas, interesents var rast mūziku, dejas un pat teātri, atkarībā no dienas. Pagrīdes mūzikas cienītājiem ļoti piemēroti ir klubi "Le Sonic", "Kraspek Myzik" un "Grnd Zero"

Poznaņa, Polija

Būdams starpposms starp Varšavu un Berlīni, Poznaņa ir Polijas katolicisma centrs un daudzu reakcionāru organizāciju mājvieta. Naktsdzīve šeit ir ļoti piemērota pagrīdes kultūras cienītājiem. Poznaņā ir Polijas vecākais "skvots" (brīvdomīgu neformāļu dzīvesvieta ēkā bez tās īres) „Rozbrat”, kur pašlaik atrodas anarhistu sabiedriskais centrs. Līdzīgas vietas, kur baudīt pagrīdes mūziku, ir "Monster", "Próżność", "Schron" u. c.

LABĀKAIS VIETĒJAM ĒDIENAM

Dižona, Francija

Pateicoties Starptautiskā Gastronomijas un vīna centra atklāšanai šogad Dižonā, pilsēta kā Burgundijas reģiona galvaspilsēta iemantojusi vietējā ēdiena galamērķa reputāciju. Centrā meklējamas izstādes par franču ēdiena, restorānu un kafejnīcu vēsturi un kultūru, pat vīna skola. Turklāt  Les Halles de Dijon pārtikas tirgū var atrast ļoti daudz vietējās pārtikas,  īpaši izceļot gliemjus ar ķiplokiem un sviestu.

Trieste, Itālija

Šajā pilsētā mīt izteikts vairāku virtuvju gaisotņu sajaukums, sākot ar ielu ēdienu pagatavošanas meistarklasēm un beidzot ar Karso augstienēm, kur reti sieri ilgi uzglabāti kaļķakmens alās. Trieste ir kafijas zīmola „Illy” mājvieta, kura ražotne ir atvērta ekskursijām, gluži kā mazākas vietējās kafijas ražotnes – piemēram, „Bazzara Espresso”. Šeit arī ik gadu, sākot ar oktobra beigām notiek kafijas festivāls. Pilsētas ne tik itālisko virtuvi raksturo neskaitāmu tautu ēdieni, tostarp maizes gnocchi (maizes pelmeņi), gulašs un strūdeles.

Zagreba, Horvātija

Horvātu restorānos „Kod Šime” un „Nokturno” var atrast vietējo tautiešu iecienītāko ēdienu – grilētu gaļu. Ēdinātāji gan šeit iemēģina roku dažnedažādu virtuvju mikšļos, tostarp Centrāleiropas, Adrijas jūras reģiona un Itālijas. Jaunie Zagrebas šefpavāri pat provē aziātu virtuvi – restorānos „SOI Fusion Bar” un „Izakaya”. Tkalčićevas iela ir mājas libāniešu, grieķu un itāļu ēdieniem.

LABĀKAIS RELAKSĀCIJAI

Freiburga, Vācija

Viena no videi visdraudzīgākajām pilsētām Eiropā, Freiburga spēj piedāvāt daudz laba atpūtas ceļotājam. Tā ir viduslaikos celta pilsēta, kur velosipēdus izmanto divreiz vairāk nekā automašīnas, kur ir sakārtots sabiedriskā transporta tīkls, kurā izmantoti galvenokārt atjaunojamie energoresursi un kura nav trokšņaina. Pilsētā ir iespēja ar velosipēdu apceļot Münstermarkt (katedrāles tirgu) un šarmanto laukakmens vecpilsētu. Ir arī iespēja doties 14 kilometru garā Himmelreich velotūrē no pilsētas apkārtnes uz centru. Šeit strādā vairākas 19. gadsimta alusdarītavas, arī „Ganter” un „Feierling”. Fobanā, apkaimē, kas pārtiek tik no saules enerģijas, atrodamas vairākas videi draudzīgas kafejnīcas, zemnieku tirgi, veloceliņi un mājas, kurām piegādā saules enerģiju.

Vejle, Dānija

Vejlē nesen notika „Tour de France”, vienīgais Alpu cienīgs notikums visādi citādi zemienēm caurvītajā valstī. Pilsēta ir lieliski piemērota burāšanai, airēšanai, supošanai un neskaitāmām citām ūdens atrakcijām, pat ziemas peldēm. Še var atrast Jellingas rūnakmeņus, kas 1994. gadā iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā – simbolu 10. gadsimta vikingu karaļa Haralda Blūtūsa civilizācijas pārejai no ziemeļeiropiešu dievībām uz kristietību.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17716718sec.