Aktīvisti rada lidsabiedrību antireklāmas stendus

15 Eiropas pilsētās antireklāmas kustības "Brandalism" aktīvisti radījuši humoristiskus mākslas darbus, proti, lidsabiedrību antireklāmas stendus. Tā cilvēki aicināti aizdomāties par to, kā lidsabiedrības, kas aizvien palielina siltumnīcefekta gāzu emisiju apmērus, turpina reklamēt savus pakalpojumus.

Šādu lidsabiedrību sarakstā ir "KLM", "Lufthansa", "British Airways", "Ryanair", "Easyjet" un "SAS", gluži kā Starptautiskā gaisa transporta asociācija (IATA).

Vienā no šādiem mākslas darbiem britu mākslinieks Darens Kalens uzsvēris faktu, ka aviosatiksmes rezultātā atstāts par daudz oglekļa pēdas, būdams autors šādam tekstam - mēs biznesa klasi padarām zaļu, radot pasaulē pirmo golfa laukumu uz lidmašīnas klāja. Kustības "Brandalism" aktīvisti ar šādām antireklāmām vēlējušās pavēstīt, ka reklāmas aģentūrām vajadzētu vairāk aizdomāties par to, cik daudz CO2 emisiju tās veicina, reklamējot lidsabiedrību pakalpojumus.

Balstoties uz starptautiskās vides organizācijas "Greenpeace" veikto pētījumu, lidsabiedrību reklāmas pasaules mērogā radījušas apstākļus lidojumiem, kas 2019. gadā kopā atstājuši 34 megatonnu CO2 emisiju, kas atbilst 17 miljoniem tonnu ogļu.

Interesanti, ka Amsterdamā un Sidnejā jau ir aizliegts sabiedriskās vietās izlikt reklāmas, kurās piedāvāti tādu uzņēmuma pakalpojumi, kas ražo degizrakteņus. Pašlaik 40 dažādu organizāciju kampaņu veidotāji aicina pielikt punktu CO2 emisiju radītāju reklāmām.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18943095sec.