Brīvdienu ceļojumu laiks tuvojas: Dažās valstīs vēl var būt vajadzība pēc testiem

Lai arī Covid vairs nav pasaules aktualitāte numur viens, joprojām daudzās Eiropas valstīs ir spēkā dažādi Covid-19 ierobežojumi, sevišķi, ja ir pozitīvs Covid tests. Turklāt ziema ir vīrusiem visnotaļ draudzīgs laiks. Lūk, dažas Eiropas Savienības valstis, kurām ir dažāda pieredze šajā jautājumā.

Francija

2022. gada augustā Francija atcēla Covid ieceļošanas ierobežojumus. Vairs nevajag uzrādīt ar Covid saistītos dokumentus. Arī sejas maskas vairs nekur valstī nav jāvalkā. Tomēr, ja Francijā tūristam ir atklājies pozitīvs Covid tests, tad gadījumā, ja ir iziets pilns Covid vakcinācijas kurss vai pēdējo četru mēnešu laikā izslimots Covid, tūristam septiņas dienas jāuzturas pašizolācijā. Šajā situācijā, ja piektajā dienā ir uzrādīts negatīvs Covid tests un ja 48 stundu laikā nav konstatēti Covid simptomi, pašizolāciju var izbeigt. Ja tūrists ir nevakcinēts vai daļēji vakcinēts, vai pēdējo četru mēnešu laikā nav izslimojis Covid, pašizolācijā jāpavada 10 dienas, ko var samazināt līdz septiņām dienām, ja tūrists uzrāda negatīvu Covid testu un 48 stundu laikā nav konstatēti Covid simptomi. Covid testi pieejami aptiekās un analīžu punktos.

Vācija

Nav Covid ieceļošanas ierobežojumu, ja neskaita ceļotājiem no Ķīnas. Nekādus ar Covid saistītos dokumentus arī uzrādīt nevajag. Tiesa gan, sabiedriskajā transportā joprojām jāvalkā FFP2 respirators. Ja tomēr, ceļojot Vācijas teritorijā, atklājas pozitīvs Covid tests, nekavējoties ar jāsazinās ar Vācijas ārkārtas situāciju tālruni 116 117 un pašizolācijā jāpavada piecas dienas. Tiklīdz Covid tests ir negatīvs, pašizolāciju var izbeigt. Eksprestesti ir pieejami lielveikalos un aptiekās, bet "lielie" testi - analīžu punktos.

Grieķija

2022. gada maijā Grieķija atcēla visus Covid ierobežojumus. Turklāt nav vairs prasības pēc pašizolācijas, jo valdība ziņojusi, ka neesot vairs brīvu viesnīcu numuru šādām vajadzībām. Grieķijas aptiekās izsniedz bezmaksas Covid testus, bet ne vairāk kā vienu nedēļā.

Itālija

Šeit vairs nav Covid ieceļošanas ierobežojumu tūristiem. Tomēr Itālijā ir vieni no stingrākajiem Covid ierobežojumiem Eiropā. Ja ir Covid simptomi, tūristam ir jāsazinās pa vietējo ārkārtas situāciju tālruni 1500 un jāvienojas par ārkārtas testa veikšanu vietā, kur paredzēts uzturēties pašizolācijā - nav atsevišķi jādodas uz vietējo aptieku vai veselības centru. Ja tests ir pozitīvs, pašizolācijā jāuzturas vismaz septiņas dienas, bet ar noteikumu, ka ir iziets pilns vakcinācijas kurss vai 120 dienu laikā pārslimots Covid. Citos gadījumos pašizolācijas ilgums ir 10 dienas. Abos gadījumos trīs dienas pirms pašizolācijas beigām nedrīkst būt konstatēti Covid simptomi (ja neskaita ožas vai garšas zudumu). Ja tomēr simptomi ir, pašizolācijas ilgumu pagarina līdz 21 dienai.

Portugāle

Arī šeit vairs nav Covid ieceļošanas ierobežojumu. Nav arī prasības pēc pašizolācijas, ja tomēr ir pozitīvs Covid tests. Tomēr ir ieteicams nēsāt sejas masku slimnīcās un citās ārstniecības iestādēs, lai gan tas nav obligāti. Covid testus var nopirkt Portugāles lielveikalos.

Spānija

Šeit ir relatīvi maigi ierobežojumi. Tomēr, ja ir Covid simptomi vai tests ir pozitīvs, ir ieteicams turpmākās 10 dienas izvairīties no drūzmēšanās un uzturēšanās sabiedriskās vietās, kā arī valkāt sejas masku. Nav prasības pēc pašizolācijas, bet par saslimšanas faktu ir jāinformē personas, ar kurām nesen bijis kontakts. Tiem, kuriem ir nopietni Covid simptomi vai kuri ir augsta riska grupā (personas, kas sasniegušas 60 gadu vecumu vai ir vecākas, grūtnieces, personas ar vāju imunitāti), pašizolācijā jāpavada septiņas dienas. Eksprestesti jeb pruebas de antígenos ir pieejami bez maksas Spānijas aptiekās.

Lielbritānija

Lielbritānija ir viena no valstīm, kurā nav Covid ieceļošanas ierobežojumu. Arī uz vietas ir atcelti gandrīz visi Covid ierobežojumi. Tomēr pozitīva testa gadījumā Lielbritānijas varas iestādes iesaka piecas dienas atturēties no tieša kontakta no citām personām. 18 gadu vecumu nesasniegušām personām saslimšanas gadījumā trīs dienas jāuzturas pašizolācijā. Covid testi valsts iedzīvotājiem un jo īpaši tūristiem vairs nav bez maksas, ja neskaita aprūpes iestāžu iemītniekus un Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta darbiniekus. Tomēr testus var iegādāties aptiekās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14034104sec.