Gurmānu svētki Dubaijā: notikums, kurā satiekas visas pasaules garšas

 Gurmānu svētki Dubaijā: notikums, kurā satiekas visas pasaules garšas

19. aprīlī Dubaijā tika atklāts 11. Dubaijas ēdiena festivālal “Dubai Food Festival”, kas ilgs līdz 12. maijam. Šis pasākums ir labākais veids, kā iepazīt emirāta ēdienu un garšu daudzveidību – no izsmalcinātu un apbalvotu restorānu meistardarbiem līdz izteiksmīgiem ielu ēdieniem. Pilsētas viesus un iedzīvotājus šajā laikā lutinās aizraujošas kulinārijas ekskursijas, slavenu pavāru meistarklases, ekskluzīvas svētku ēdienkartes un daudzi citi pasākumi.


Šis vērienīgais notikums ietver sevī vairākus citus festivālus un notikumus, to skaitā “Dubaijas restorānu nedēļa” (Dubai Restaurant Week), “Gurmānu pieredzes” (Foodie Experiences), “10 dirhamu maltīte” (10 Dirham Dish), kā arī īpašas “Šefpavāru ēdienkarte” un “Gault&Millau kulinārijas inovatori” (Gault&Millau Culinary Innovators).


“Dubai ēdiena festivāla jau 11. gadu mūs priecēs ar izciliem Dubaijas gastronomijas piedāvājumiem par pieņemamām cenām, vienlaikus izceļot pilsētas labākos kulinārijas talantus. Ar katru gadu mēs turpinām nostiprināt Dubaijas kā pasaules gastronomijas galamērķa pozīcijas, izpelnoties pasaules viesu apbrīnu. Esam pārliecināti, ka arī šis gads būs aizraujošs ceļojums garšu daudzpusīgajā pasaule,” stāsta pasākuma orhanizatora “Dubaijas festivālu un mazumtirdzniecības organizācijas” (Dubai Festivals and Retail Establishment)  izpilddirektors Ahmeds Al Kaja (Ahmed Al Khaja).


Dubaijas restorānu nedēļā šogad piedalīsies vairāk nekā 60 restorāni, katrs piedāvās divas iespējas - divu ēdienu piedāvājums par AED 125 un/vai trīs ēdienu piedāvājums par AED 250 vienai personai. Dalībnieku visū virkne iecienītu un slavenu restorānu, piemēram, “Cargo”, “Hillhouse Brasserie”, “Couqley French Restaurant”, “Somewhere Galleria”, “Rhodes W1”, “Toro Toro by Chef Richard Sandoval” un “Carna By Dario Cecchini”, kā arī emirātu un arābu virtuvē specializējušās ēstuves, piemēram, “Al Khaima”, “Al Nafoorah” un “Arabian Tea”. Tāpat būs iespēja baudīt maltīti “MICHELIN” un “Gault&Millau” apbalvotos restorānos, kā arī restorānos, kas iekļauti 2024. gada Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas 50 labāko restorānu sarakstā - “21Grams”, “Carnival By Trèsind”, “Jun’s”, “Reif Kushiyaki”, “ROKA” un “UCHI”. Uzzināt vairāk un rezervēt galdiņu iespējams vietnē: https://www.visitdubai.com/en/whats-on/dubai-food-festival/dubai-restaurant-week.


No 19. aprīļa līdz 5. maijam Džumeiras pludmalē blakus “Sunset Mall” viesus gaidīs “e& Beach Canteen” pop-up vieta. Apmeklētājus šeit lutinās izcili ēdieni, dažādu mākslinieku koncerti, būs pieejams skrituļslidu laukums, tirdziņi, jogas nodarbības, daudzveidīgas meistarklases un būs arī īpaša aktivitāšu zona bērniem. Vairāk par šo gardo pludmales notikumu var uzzināt: https://www.beachcanteen.ae/.


Ēdiena svētku ietvaros liels klāsts ēdinātāju nodrošina arī īpašu piedāvājumu “Maltīte par 10 dirhēmiem”, kas ļauj baudīt lieliskus ēdienus par fiksētu cenu. Šī ir lieliska iespēja nobaudīt Dubaijas daudzveidīgo ēdienu pasauli - no tradicionāli iemīļotiem līdz gardēžu vai īpašiem gardumiem. Informācija par iesaistītajiem restorāniem ir pieejama vietnē Zomato vai www.dubaifoodfestival.com.


Vēl viens ļoti gaidīts notikums ir pasākums “Foodie Experiences”, kurā piedalīsies Dubaijas labākie šefpavāri un gastronomijas eksperti. Viesi varēs piedalīties ēdienu meistarklasēs, baudīt īpašas šefpavāru maltītes un vērot ikoniskas sadarbības - vietējie un uzaicināti starptautiskie šefpavāri sadarbosies, lai radītu unikālus gastronomijas šedevrus.

Pirmajā festivāla nedēļā, no 19. līdz 26. aprīlim, restorāns “Asil”savus viesus lutinās ar īpašu grieķu un arābu virtuvi, picērijās “Bussola Pizzeria” un “Davide Civitiello” sagaidīs īstenas gardēžu picas, restorānā un atpūtas telpā “Raia” viesi varēs baudīt Vidusjūras un Libānas virtuves astoņu ēdienu vakariņas, “Alici” pasniegs labāko kaviāru, bet Toskānas bistro “Belcanto un Il Borro” piedāvās degustācijas ēdienkarti, konditorejas veikalā “Josette” notiks cepšanas meistarklase, bet šefpavārs Kiki restorānā “Seva Table” rīkos astoņu ēdienu slepenās ēdienkartes pusdienas ar sēņu ēdieniem un Dienvidamerikas garšām, “25H Hote”l rīkos arī virkni kulinārijas sadarbības un šefpavāri prezentēs eksperimentālu latīņu fusion virtuvi, kā arī izsmalcinātu franču, itāļu un grieķu virtuves kombināciju, “TimeOut Market” būs baudāms izsmalcinātu vakariņu pasākums

Otrā nedēļa, no 27. aprīļa līdz 4. maijam būs veltīta ģimenes aktivitātēm, bet trešā nedēļa no 6. līdz 12. maijam būs veltīta vakariņām draugu un ģimenes lokā. Vairāk par šo iespēju var uzzināt www.dubaifoodfestival.com.


No 1. līdz 12. maijam festivāla viesus gaida aizraujošs kulinārijas ceļojums jaunās “Chef’s Menu” programmas ietvaros. Labākie restorāni prezentēs ekskluzīvas ēdienkartes, no kurām katrā ir iekļauti vismaz pieci ikoniski ēdieni. Šo pasākumu unikālu padara tā interaktivitāte: apmeklētāji varēs sazināties ar slaveniem šefpavāriem un uzzināt par to, kas viņus iedvesmo un kā viņi rada savus šedevrus.

Īpašas ēdienkartes un tikšanās ar šefpavāriem būs pieejami restorānos “Adaliman”, “Avatara”, “Arrazuna”, “Brasserie Boulud”, “Cala Vista”, “COYA Dubai”, “Demon Duck”, “Hakkasan Dubai”. “Jun's”, “L'Amo Bistrò del Mare”, “Gastón Acurio”, “Lenas”, “Mott 32”, “Nobu Dubai”, “Sagetsu”, “Sucre Fire Dining Dubai”, “Sumosan”, “TakaHisa”, “Tàn Chá”, “The Guild”, “Trèsind Studio” un “Kinoya”.


Vēl viens nozīmīgs punkts festivāla kalendārā ir Gault&Millau pasākums “Kulinārie novatori”, kas norisināsies no 25. līdz 27. aprīlim. Tajā 12 Dubaijas slavenākie pavāri prezentēs 11 ēdienu degustācijas ēdienkarti. Siltie Dubaijas vakari āra terasē, 11 izcili ēdieni ar pavadošiem džeza mūzikas priekšnesumiem nodrošinās neaizmirstamu vakaru. Biļešu skaits ir ierobežots, tāpēc vietu šim retajam kulinārijas pasākumam nepieciešams iepriekš rezervēt vietnē www.800tickets.com/GaultandMillauCulinaryInnovators.


Festivāla ietvaros restorāni visā pilsētā piedāvās īpašas ēdienkartes, ēdienus un akcijas. Viņiem pievienosies viesnīcas, tirdzniecības un izklaides centri, kuros notiks arī īpaši pasākumi. Sīkāka informācija atrodama festivāla mājaslapā www.dubaifoodfestival.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 04.05.2024 Dzīvas mūzikas vakars Park Hotel Latgola
04.05.2024 plkst.20:00 Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! | Skatīt vairāk
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 07.05.2024 Svētku koncerts J. Čakstes laukumā Liepājas reģiona TIB
Lai 4. maijā kopā atzīmētu Brīvības svētkus, ikviens liepājnieks un pilsētas viesis plkst. 15.00 Jāņa Čakstes laukumā būs gaidīts uz svētku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93315315sec.