Iepazīsti unikālu panorāmas tiltu Lietuvā, no kura paveras brīnisķīgas ainavas

Ja meklējat vietu, kur var ieraudzīt pasakainas ainavas, apmeklējiet unikālo Zarasu apskates ratu, no kura paveras iespaidīgs skats uz Zarasu ezeru.

Ekskluzīvo arhitektūras konstrukciju apmeklētājiem atvēra 2011. gada rudenī. Tās augstums ir 17 metri, bet pandusa diametrs - 34 metri. No 100 metrus garās takas paveras apburoša Zarasu ezera panorāma. Šeit pat iespējams iepazīties ar kultūras telpu - akmens skulptūru parku.

Nokāpjot lejup pa kāpnēm, iespējams pastaigāties pa 1,4 kilometrus garo Zarasu krasta gājēju un velosipēdu taku, kā arī apskatīt skulptūras, kas atrodas krastā.

Ja rodas vēlme apstāties, šeit ierīkoti soliņi, no kuriem redzama gleznieciska ainava. Šeit piesēžot iespējams apbrīnot dažādus putnus un kukaiņius, kas dzīvo ezera krastā. Zarasu ezera krastos dzīve patiešām kūsā.

Siltajā gadalaikā apmeklētāji tiek aicināti ne tikai baudīt šeit ierīkotās strūklakas šļakatas, bet arī izmēģināt aktīvo atpūtu. Netālu darbojas laivu nomas punkts, bet tiem, kas ceļo pa sauszemi, tiek piedāvāts izmēģināt segveju un velosipēdus. Mazajiem ierīkots rotaļu laukums ar dažādām izklaidēm.

Zarasu apskates rata konstrukcija, tāpat kā visas tāda tipa konstrukcijas - viegli kustas, tāpēc tiem, kas pirmo reizi apmeklē to, var nedaudz saļodzīties kājas. Taču šeit ierīkotas ērtas margas, kas neļaus zaudēt līdzsvaru, bet vakarā tās kļūs par galveno panorāmas apgaismojumu.

Projekta autori saka, ka lielākā apskates riteņa priekšrocība ir nevis tā augstums, bet pievilcīga vide un neatkārtojami skati. Zarasu apskates rats ir ieguvis ne vienu starptautisku un valsts apbalvojumu par ekskluzivitāti. Graciozais apskates rats, ko projektējis arhitekts Šarūns Ķaune, tiek saukts par jauno pilsētas simbolu.

Ja vēlaties apmeklēt šo iespaidīgo objektu, maku varat aizmirst - pastaiga pa apskates ratu ir bez maksas, bet apmeklējuma stundas ir neierobežotas. Apskates ratu tāpat atrast nav sarežģīti, to sasniegsiet tik tikko iebraukuši Zarasu pilsētā. Jau no pašas atvēršanas Zarasu apskates ratu apmeklē ne tikai lietuvieši, bet arī tūristi no ārvalstīm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73691797sec.