Igaunijas lielākā sala Sāremā vilina ceļotājus ar īpašu šarmu

Vai zinājāt, ka Sāremā ir lielākā Igaunijas sala starp vairāk nekā 2000 Igaunijas salām? Sāremā ir pašiem sava galvaspilsēta Kuresāre ar savu viduslaiku pili – Kuresāres pils. Sāremā pat ir savs meteorītu krāteris!

Sāremā ir savs Vēja parks - senlaiku, kur vējdzirnavas vairāk atgādina bildes no DonKihota grāmatas vāka. Un šajās dzirnavās var izcept īstu maizi veclaiku krāsnī un ieskatīties Anglas vējdzirnavu vēderā.

Sāremā jau izsenis daiļavas no Latvijas un citām tuvākām un tālākām vietām brauc atpūtināt miesu un garu daudzajos Sāremā SPA centros, kamēr bērni bauda ūdens priekus turpat esošajos atrakciju centros.

Savukārt kungi vairāk acis met uz Sāremā golfa laukuma pusi, kas ir viens no Igaunijas 9 gleznainajiem golfa laukumiem ar 18 bedrītēm.

Savukārt tos, kas iemīļojuši skatus ar mežonīgu jūras krastu, vēju un stāvām klintīm, noteikti uzrunās majestātiskās Pangas klintis vai piemēram Kīpsāres bāka.

Sāremā un tuvējās salās atradīsiet gan izklaides, gan iespēju baudīt izsmalcinātu vietējo pavārmākslas maltīti.

Ja vēlaties mieru un klusumu, tad turpat blakus lielajai salai ir mazākas, klusākas un dabiskākas saliņas, kā Muhu, kur civilizācija savu trekno nospiedumu vēl nav paspējusi atstāt. Uz šīm saliņām parasti mīl ierasties cilvēki, kas alkst miera un klusuma, kā arī tīra gaisa un vientulības.

Ja kādam, šķiet, ka Sāremā ir grūti sasniedzams, tad varam nomierināt – uz Sāremā un tuvējām mazajām saliņām no Virtsu ostas iet mūsdienīgi, ērti un ātri prāmji, kas Jūs ar Jūsu auto ik pa pusstundai ātri vien aizvicinās līdz salai. Pat lāga nepaspēsiet apēst turpat uz prāmja iegādāto maizīti un izdzert glāzi kafijas, kad jau būsiet pārcelt uz salas. Pie tam, biļetes uz prāmjiem ērti iegādāties internetā, tādējādi taupot savu laiku uz vietas.

Pilnu informācijas klāstu par un ap Sāremā varat smelties portālā visitestonia.com, tur aradīsiet gan idejas ekskursijām, gan naktsmājām, gan sastādīt ceļojuma maršrutu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46270299sec.